Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

"'Αμοιβές", ύψους 10.000 € αποφέρουν σήμερα στο δημόσιο : ΦΠΑ 23% (2.300 €), Προκαταβλητέο Φόρο (μηχανικών) 10 % : 1.000 €. Σταματώ εδώ και δεν υπολογίζω κρατήσεις τεε (2%), τσμεδε κλπ κλπ.

Για το ίδιο αντικείμενο μελέτης, εφ' όσον καταργείται το ελάχιστο, το σύνολο των "αμοιβών" δεν θα ξεπενά τα 1.000 €.

Δύο τα συμπεράσματα :

1. μας οδηγούν σε "μαύρες" εισπράξεις. Αφού το θέλουν έτσι, έτσι θα γίνει.

2. το δημόσιο στην περίπτωση (α) εισπράτει απο φπα και φόρο 3.330 € και στην (β) 330 €. ΠΟΙΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ?

Φαίνονται "μπακαλίστικοι" υπολογισμοί, αλλά η πραγματικότητα θα είναι περίπου έτσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μηχανικοί:

 

Η κατώτατη αμοιβή καταργείται για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έργα και θεσμοθετείται η ελεύθερη διαπραγμάτευση του πολίτη με τον μηχανικό.

Θεσπίζεται “τιμή αναφοράς” βάσει της οποίας θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις και οι εισφορές υπέρ Ταμείων, Επιμελητηρίων, φορέων.

Η αμοιβή θα πρέπει να κατατίθεται σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

 

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=60039&catid=3&la=1

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω και από το http://www.ethnos.gr:

 

Από μηδενική βάση θέτει το υπουργείο Οικονομικών το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το επάγγελμα του μηχανικού, αφού αναμένεται να καταργηθεί όλο το πλέγμα των διατάξεων από το 1923 μέχρι σήμερα. Η κατώτατη αμοιβή καταργείται για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έργα και θεσμοθετείται η ελεύθερη διαπραγμάτευση του πολίτη με τον μηχανικό.

 

Θεσπίζεται «τιμή αναφοράς», μια νόμιμη αμοιβή στη βάση της οποίας θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις και οι εισφορές υπέρ Ταμείων, Επιμελητηρίων, φορέων. Τροποποιείται επίσης η διαδικασία καταβολής της αμοιβής του μηχανικού που ισχύει σήμερα (κατάθεση της αμοιβής σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό).

 

Τα σχέδια της κυβέρνησης συναντούν την οξεία αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις. Σήμερα συγκαλείται ευρεία σύσκεψη όλων των συλλόγων των μηχανικών, ώστε να αποφασιστεί η πορεία του κλάδου. Ως πρώτο βήμα αναμένεται μπλοκάρισμα των δημοπρασιών την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επίσης και το κλείσιμο του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, για μία ημέρα. Οι κινητοποιήσεις θα είναι έντονες, αλλά δεν θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης. Θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς θα επιδιωχθεί να αποκαλυφθεί ο κλειστός χαρακτήρας επαγγελμάτων και «καρτέλ» που τώρα «βρίσκονται στο απυρόβλητο». Οι μηχανικοί πιστεύουν πως επιλεκτικά ανοίγονται κάποια «κλειστά» επαγγέλματα και οι στόχοι δεν είναι αυτοί που επικαλείται η κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει αίσθηση δικαίου» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

 

Παρ' όλα αυτά το ΤΕΕ θα συνεχίσει τον διάλογο, επιδιώκοντας την ασφάλεια των κατασκευών και του πολίτη, καθώς και την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, όπως αναφέρεται σχετικά. Την ερχόμενη εβδομάδα το ΤΕΕ θα παραδώσει τις παρατηρήσεις του κατά τη νέα σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε συνεχή συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

 

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο επικεφαλής του ΤΕΕ έθεσε ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τον κλάδο των μηχανικών και των μελετητών, όπως η καθυστέρηση εκ μέρους του Δημοσίου των πληρωμών εκτελεσμένων εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται για μηχανικούς και δικηγόρους, βάσει του... μνημονίου που έχει έτοιμο η κυβέρνηση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους, το οποίο αποτελεί «πιλότο» για τις ανατροπές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

 

Επί της ουσίας το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ξεκινά από μηδενική βάση, καθώς καταργείται όλο το πλέγμα των διατάξεων από το 1923 μέχρι και σήμερα. Πιο αναλυτικά, η κυβερνητική πρόταση την οποία φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος», μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει:

Για τους μηχανικούς καταργείται η κατώτατη αμοιβή και θεσπίζεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση των μηχανικών με τους πολίτες, ενώ παράλληλα εισάγεται η «τιμή αναφοράς», η οποία δεν θα σχετίζεται άμεσα με την αμοιβή, αλλά θα διασφαλίζει τις ασφαλιστικές εισφορές.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ δεν στοχεύσουν στη κοινή γνώμη δεν θα καταφέρουν τίποτα. Θα μας κάνουν οι δημοσιογράφοι να ντρεπόμαστε οτι είμαστε μηχανικοί.

Link to comment
Share on other sites

Αρνητικό βέβαια αλλά λίγη ψυχραιμία: Μετά από 3 μήνες εμπειρίας σαν ουσιαστικός ελεύθερος επαγγελματίας διαπίστωσα ότι και με τις ελάχιστες αμοιβές σου μένουν ψίχουλα. Π.χ. τα 286 € δεν αξίζουν για τους ημιυπαίθριους, 300 € για χάραξη στην άλλη άκρη της πόλης είναι λίγα

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=22158

 

κ.ο.κ..σκέφτομαι δηλαδή να αυξήσω τις αμοιβές μου.

 

Αυτό που με προβλημάτισε ήταν η "τιμή αναφοράς". Δηλαδή π.χ. στους ημιυπαίθριους θα πληρώνεις φόρο για 286 €, ενώ θα μπορείς να διαπραγματεύεσαι ελεύθερα και για παρακάτω;

Αυτό θα είναι η ξεφτίλα.

Link to comment
Share on other sites

Οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν την είδηση όπως τους διατάζουν . Σιγά μην ντρεπόμαστε από πάνω . Άλλοι μεταφέρουν ότι τους βολεύει , εμείς θα ντρεπόμαστε και θα απολογούμαστε ; Ας πάνε στους παντογνώστες κατευθυνόμενους δημοσιογράφους να τους βγάλουν άδεια με τις ελάχιστες αμοιβές , ΟΛΟ το τρέξιμο για την διεκπεραίωση και όλη την ευθύνη.

 

Από λόγια χορτάσαμε ...

 

Ψυχαραιμία και βλέπουμε.

 

Απλά , επειδή σε κάθε αναμπουμπούλα οι κάθε λογής κερδοσκόποι και τυχάρπαστοι χαίρονται , ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο zavi! Ο πολίτης θα καλείται να πληρώσει όλες τις κρατήσεις/φόρους βάσει μιας ελάχιστης αμοιβής ώστε να μην μειωθούν τα έσοδα του κράτους αλλά εμείς μπορούμε άνετα να πάμε να πνιγούμε δουλεύοντας για ψίχουλα. Βέβαια αυτό το τελευταίο αν έχουμε λίγο μυαλό σαν κλάδος δεν πρόκειται να συμβεί. Εξ όσων γνωρίζω δεν υφίσταται ελάχιστη αμοιβή στους γιατρούς αλλά όλοι ξέρουμε πόσο χρεώνουν την επίσκεψη για παράδειγμα. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η κατάργηση της ελάχιστης, το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν επιδείξαμε αλληλεγγύη πάνω σε αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η κατάργηση της ελάχιστης, το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν επιδείξαμε αλληλεγγύη πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Έχεις κτυπήσει κέντρο με αυτό. Το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό ακριβώς στο παρελθόν και είχα μάλιστα δώσει και παράδειγμα που συμβαίνει αυτό. Το κακό είναι ότι είμαστε ......κλάδος οπότε πολύ δύσκολο να γίνει αυτό γενικά. Μόνο τοπικά και σε λίγες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

... Βέβαια αυτό το τελευταίο αν έχουμε λίγο μυαλό σαν κλάδος δεν πρόκειται να συμβεί...

 

Ναι αμε , πως...

 

Δεν είδες τι έγινε με τους Ημ/θριους ? Εχω κάνει συλλογή από διαφημισιτκά φυλλάδια με δωρεάν διεκπεραιώσεις.

 

Εδώ βρε παιδιά κάποιοι κατέβαιναν κάτω από τα 233Ε... Τι να λέμε τώρα...

 

Ο κλάδος είναι ...χαμόκλαδα...

 

Πλήρης εφαρμογή του προσφορά > ζήτηση => πτώση τιμής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.