Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

σε ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι το καινούριο σύστημα θα είναι η χαρά του "manager" μηχανικού.δηλαδή αυτός που θα κλείνει τη δουλειά κοψοχρονιάς θα βρίσκει κανένα φοιτητή καλό (ή και μεταπτυχιακό) ή πολύ νέο συνάδελφο και με 1-2ευρώ/τμ θα έχει τις μελέτες έτοιμες να τις υπογράψει.παραγωγή αδειών με το τσουβάλι.και γιατί να μην το κάνει αφού οι έλεγχοι και οι προδιαγραφές έχουν πάει περίπατο?

 

Φίλε κάνω ΜΒΑ αυτή τη στιγμή.Βασική αρχή της Οικονομίας είναι ότι θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις με τα ελάχιστα λειτουργικά έξοδα.Πράγμα που σημαίνει ότι εδώ κ καιρό βαδίζαμε μαθηματικά σε εξαθλίωση των αμοιβών, γεγονός που το βλέπατε κ οι ίδιοι με τα μάτια σας.

 

Τα αντεπιχειρήματα ήταν αστεία: ελάχιστη τήρηση προδιαγραφών= θέσπιση ελάχιστης αμοιβής.

 

Αυτά που έλεγε το ΤΕΕ ούτε ηλίθιους δεν θα έπειθαν.

 

Από κει κ πέρα είναι στο χέρι του καθενός να αποφασίσει πώς θα δουλέψει κ με ποιούς κανόνες κ προδιαγραφές, έχοντας παράλληλα υπ' όψιν την περίπτωση ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.Θα βρεθεί η ισορροπία κ τότε όλα θα μας μοιάζουν καλά.

 

να δεις μετά πως ανεβαίνουν οι αμοιβές και μειώνεται ο ανταγωνισμός αφού οι άσχετοι θα βγουν από τη μέση

 

Εννοείται φίλε, κ εγώ αυτό πιστεύω, ότι η κατάργηση των ελαχίστων μακροπρόθεσμα θα αυξήσει τις αμοιβές.Αλλά προς το παρόν απλά επικυρώνει την άθλια κατάσταση του επαγγέλματος.Καιρός ήταν τουλάχιστον να μας λύσουν τα χέρια σε εμάς τους νέους (νέος είμαι κ εγώ σχετικά) να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους μεγάλους λαμόγιους της αγοράς ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ.

 

Αν εγώ από εδώ κ στο εξής ματώσω για κάνα 2 χρόνια κ χτυπάω όλη τη γειτονιά (9 τεχνικά γραφεία μόνο στο οικοδομικό μου τετράγωνο!!,ούτε ξέρω πόσα στην περιοχή) με τον τρόπο που με χτύπαγαν αυτοί τόσο καιρό που προσπαθούσα να τους ανταγωνιστώ με άλλους όρους,τότε ΕΓΩ θα είμαι στο τέλος ωφελημένος.Κ ανάλογα τη δουλειά του καθενός θα μεταβάλλεται κ η πελατεία του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

άρα τελικά αφού λες ρε zavi να επιβιώσει ο καλύτερος (και συμφωνώ και εγώ με αυτό) όποιος δεν μπορεί να πάει για βρούβες γιατί σαν κλάδος αντί να φωνάζουμε για αμοιβές δεν απαιτούμε τη θέσπιση ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ?

 

Οι κανόνες είναι ήδη αυστηροί στους ελέγχους χωλαίνει το πράγμα. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν τιμωρηθεί για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και συνήθως πρόκειται για περιπτώσεις τέτοιων λαθών που κανείς δεν προσπάθησε να τις συγκαλύψει...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποντάρω στον Γιάννης-Ίος. Από όποιο φόρουμ περνάει μας θάβει κανονικά οπότε τελικά μάλλον μόνο αυτός θα μείνει...

Link to comment
Share on other sites

ρε μαγκες τα ιδια δεν σας λεω κι εγω τοσο καιρο και τρωω βρισιμο, ο παρης με ελεγε αλητη εκμεταλλευτη αθωων μικρων μηχανικων οταν σας ελεγα οτι ηρθε η ωρα του μεγαλου ξεκαθαρισματος?

 

οπως παει να διαμορφωθει η κατασταση ειναι παντου στον κοσμο το επαγγελμα. το να καθομαστε να συζηταμε πώς θα επιζησουμε ΟΛΟΙ οι μηχανικοι της ελλαδας δεν εχει νοημα, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ειμαστε αναλογικα πολλοι για την πιτα. Χτυπιεμαι και σας λεω οτι εκει ειναι το προβλημα μας, οχι στις αμοιβες. Για να σωθει ο μεγαλος αριθμος μας βολευε να υπαρχουν ελαχιστες. Τα περι ποιοτητας ποιος τα πιστευει?

 

απο κει και περα ομως, το ολο συστημα χωλαινει στις ευθυνες και στην πιστοποιηση. και προς τα εκει θα επρεπε να πιεζει και να ουρλιαζει το ΤΕΕ. Δηλαδη αυριο μας καταργειτε τις ελαχιστες? πολυ σωστα πρατετε, αλλα εμεις για επιβλεψη με σφραγιδα και υπογραφη σε καθε φαση θα ζηταμε πιστοποιημενα συνεργεια και υλικα. Καλη σας νυχτα μαντραδες, μαστοροι της πλακας, πατωματζηδες γιουχου (η αδυναμια μου), εργολαβοι-χασαπηδες και αυτοεπιστατες της βιλας τους στη βαρη, που για σπιτι 200 μετρα δινουν 1 εκατομμυριο ευρω και απορουν.

 

θα μου πειτε, πρωτα να γινονταν τα αυτονοητα και μετα να μας μειωναν τις αμοιβες. θα σας πω οτι κοιταμε τα αυτονοητα ξαφνικα, επειδη εσφιξε το κωλαρακι απο την πεινα. τοτε με το ΦΠΑ ποιος μιλαγε? μεσα σε 10 μερες βγαζαμε αδειες και ολο το συστημα ρολοι και 'καλολαδωμενο΄. Γιαυτο λεω, το δαχτυλο δειχνει το φεγγαρι και εμεις κοιταμε το δαχτυλο.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark

 

ακριβώς και έχει αρχίσει να γίνετε ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον howard_roark σε όλα...

Διαφωνώ με τον κ.Ροδόπουλο στο ότι έχει αρχίσει να γίνεται γιατί σε καμία περίπτωση δεν βλέπω κάτι τέτοιο... Αντιθέτως το "ότι δηλώσεις είσαι" και μάλιστα με μαύρα λεφτά γιατί ο ΦΠΑ είναι στο 23% κυριαρχεί σε κάθε περίπτωση...

Οπως επίσης, η εξασφάλιση της ενασχόλησης μηχανικού ή της διατήρησης της νομιμότητας στις εργασίες είναι ανύπαρκτη.

Για παράδειγμα...

Γίνεται μια εργασία π.χ. κατασκευή καταστήματος. Ο πελάτης, κάνει 10 αλλαγές που σίγουρα θα απαιτούν ΙΚΑ και τουλάχιστον άδεια μικρής κλίμακας ενώ στο 80% των περιπτώσεων κανονική άδεια... ΠΟΙΟΣ ελέγχει το τρόπο που έγιναν οι εργασίες;;;

ΚΑΝΕΙΣ... κανείς κ. Ροδόπουλε, ούτε για το ποιός τις κάνει ούτε για το ποιός τις ενέκρινε, ούτε για το ποιος τις έλεγξε, τίποτα!!!

Από μια οικοδομή προσπαθεί να ζήσει όλος ο όγκος των μηχανικών, γιαυτό και έγινε η φούσκα των ακινήτων... Λες και άλλο αντικείμενο δεν υπάρχει!

 

Οποιος ασχολείται π.χ. με ανακαινίσεις, είναι ΧΑΜΕΝΟΣ από τη πληθώρα συνεργείων που κολλά αυτοκόλλητα τύπου "Γιώργος, πλακάκια, μερεμέτια" στις κολώνες...

Οποιος βγάζει άδεια ανακαινίσεως τελικά είναι ο βλάκας της υπόθεσης, γιατί αυτό είναι ο νόμιμος στη χώρα μας... ο βλάκας...

Ελα τώρα εσύ με το ΤΣΜΕΔΕ, ΦΠΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ, και τη τσιμπίδα της περαίωσης και της εφορίας, να ανταγωνιστείς τον ανύπαρκτο!!!

Ο ΧΑΣΑΝ που έγινε Χρήστος, Ο ΑΡΤΙΝ που έγινε Αρης κλπ... Αυτοί θα επιζήσουν σίγουρα... κάτι σαν τις κατσαρίδες μετά τα πυρηνικά...

 

Μετά τα παραπάνω, η γνώμη του howard_roark είναι μεν σωστή, αλλά ακυρώνεται 100% ως μη εφαρμόσιμη, αφού η πολιτεία ενδιαφέρεται περισσότερο για τη συγκράτηση της ανεργίας απ'ότι για το εισόδημά μας και τη ποιότητα των υπηρεσιών μας... Σωστά;;;

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως τα λέει ο jtb είναι .

Και θα του πάρει τα ένσημα στο χέρι και μετά θα του κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ .

Και θα του κάνει και κακή δουλειά και μετά θα εξαφανιστεί .

Σιγά μην έχει και after sales η έδρα γιά να τον βρεί ο πελάτης .

Link to comment
Share on other sites

ετσι ακριβως. γιαυτο εχουν δικιο και αλλοι συναδελφοι εδω μεσα, ασχετα απο την αποψη τους επι των ελαχιστων, που χτυπιουνται για τους ελεγχους και τις αυτοψιες.

 

δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη ελεγχος της οικοδομικης δραστηριοτητας σε κανενα επιπεδο. και ετσι οι ελαχιστες, απο θεωρητικα εργαλειο υπερ της οποιας ελαχιστης ποιοτητας, καταντησαν εργαλειο μειωσης της ποιοτητας σε ολο το φασμα, αφου για λιγα λεφτα σιγα μην κανω εγω 1 ευρω παραπανω δουλεια.

 

για τις ανακαινισεις ας μην αρχισουμε, πηγαμε λιγο να κινηθουμε οταν κοπηκαν οι μελετες και φαγαμε τα μουτρα μας, ο καθε μητσος, χασαν και αλία χτυπανε κατευθειαν τον πελατη, μαθανε και τις κουζινες απο το ικεα και αντε γεια. μετα τα πληρωνουν βεβαια τριπλα αλλα ποιος σε σωζει. απο την αλλη, ειμαστε πια στην ελλαδα πολυτελεια. δηλαδη η χωρα για κουζινα απο το ικεα ειναι, τα κοριαν ηταν με δανεικα. η πιτα μικρυνε τραγικα. ειμαστε υπερβολικα πολλοι, αρα η φαπα θα ειναι μεγαλοπρεπης.

 

και δυστυχως, οπως και τα αλλα προβληματα αυτου του τοπου, αυτα θα επρεπε να λυθουν σιγα σιγα, και ηρεμα. τωρα ετσι που ειναι το γενικο κλιμα, οτι και να λεει το ΤΕΕ θα βρισκει κουφους ακροατες. κουβεντες για "ποιοτητα" εδω που ειμαστε δεν ακουει κανεις. ειναι αργα για δακρυα δυστυχως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.