Μετάβαση στο περιεχόμενο

Koντό υποστύλωμα


 

Recommended Posts

Η τέμνουσα δεν είναι μηδενική στον τελευταίο όροφο. Μάλιστα, στους μεικτούς φορείς που διαθέτουν επάρκεια τοιχωμάτων, η τέμνουσα σε δοθέν υποστύλωμα μπορεί να είναι μεγαλύτερη στον τελευταίο όροφο σε σχέση με το ισόγειο. Τούτο συμβαίνει διότι τα ισχυρά τοιχώματα επιβάλουν στην οικοδομή παραμόρφωση καμπτικού τύπου. Που σημαίνει ότι η γωνιακή μετάθεση των υψηλότερων ορόφων είναι μεγαλύτερη εκείνης των χαμηλότερων.

 

Ο κανονισμός δεν απαλλάσσει κανέναν όροφο από τις προβλέψεις περί κοντών υποστυλωμάτων.

 

+1. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να βλέπουμε μεγαλύτερους οπλισμούς σε στύλους στην τελευταία στάθμη από τους υποκείμενους. Κάτι που μπορεί σε πρώτη "ανάγνωση" να φαίνεται περίεργο.

 

Προφανώς και ο τελευταίος όροφος δεν απαλλάσετε από έλεγχο κοντών στύλων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 157
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στις περισσότερες περιπτώσεις ζητάω να υπάρχει "λαμπάς" ΟΣ>0,5μ στα cours anglais και αν "προκύψει" τέτοιιο τοιχίο στην κατασκευή, βάζω 5άρι dow και ΔΕΝ συνδέω τα σίδερα του στις κολώνες. Το αφήνω δηλ να λειτουργήσει σαν πρόβολος.

 

Γιατί είναι καλύτερα ο λαμπάς του cour anglais να είναι >0.5μ? Για να βγεί μικρότερος ο "πρόβολος"? Γιατί όπως και να χει το υποστύλωμα θα βγεί θέσει κοντό.

Μου έτυχε και μένα cour anglais σε όλο το μήκος της μίας πλευράς. Με παίρνει να αφήσω αρμό εφόσον έχω το απαιτούμενο >80% στα περιμετρικά τοιχεία υπογείου, το ερώτημα είναι να το κάνω?

 

Σχετικά με την προσομείωση στα προγράμματα, είδα ότι στο statics της Μultisoft δεν δίνει ο χρήστης το ύψος L=H-Ht, της παραγράφου 18.4.9.2, διάταξη 7β, επομένως δεν προσομειώνει το απαραμόρφωτο Ht για τον υπολογισμό των εντατικών μεγεθών... Το πρόγραμμα φαίνεται να υπολογίζει μόνο το Me με αύξηση q/1.5, διάταξη 8. Τους πήρα τηλ. και δεν κατάλαβα αν από την διάταξη 8 και μόνο καλύπτομαι με τον ΕΚΩΣ. Απ'ότι διάβασα η διάταξη 8 είναι συμπληρωματική της 7.

 

Γνωρίζει κανείς? Γενικότερες προτάσεις αντιμετώπισης του θέματος cour anglais στο υπόγειο πολύ ευπρόσδεκτες!

 

-Νίκος

Link to comment
Share on other sites

εφοσον πληρειται το 80% και εχεις σχεδον μηδενικη μετακινηση στο υψος της οροφης υπογειου, ουτε αρμο χρειαζεται να αφησεις, ουτε κοντο δημιουργειται.

 

σκυροδετηση υποστυλωματων και τοιχωματων υπογειου ενιαια.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, όταν έχουμε καμάρα (τόξο) από μπετόν ανάμεσα σε δύο υποστυλώματα είναι επικίνδυνο να δημιουργηθεί κοντό υποστύλωμα; Ποιό είναι για τους υπολογισμούς το ύψος του υποστυλώματος τότε;

 

Εξαρτάται μήπως από τον οπλισμό στις άκρες της καμάρας; Αλήθεια, πώς οπλίζεται μία καμάρα;

Link to comment
Share on other sites

... πολλά θέματα μαζί.

Όσον αφορά την βραχύτητα του υποστυλώματος, ναι, χαμηλά κούτελα, καμάρες (ή στηθαία) κλπ μπορούν να μετατρέψουν ένα υποστύλωμα σε κοντό. Θα λάβεις ως ύψος υποστυλώματος το ελεύθερο ύψος, αυτό για το οποίο η διατομή του υποστυλώματος παραμένει σταθερή.

Όσον αφορά την καμάρα, ένας καμπύλος κατασκευαστικός οπλισμός στο εσωράχιο και συνδετήρες (συνήθως σχήματος "Π") που τον συνδέουν με την υπερκείμενη δοκό είναι το κλασικό. Επιπροσθέτως οπλισμός παρειάς, αν απαιτείται. Όλα αυτά υποθέτοντας ότι η καμάρα θεωρείται μη φέρουσα. Αν είναι τέτοια που δεν μπορεί να αγνοηθεί η επιρροή της στον φορέα, θέλει ανάλυση θεωρώντας δοκό μεταβλητής διατομής και ανάλογη διαστασιολόγηση...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για να δημιουργηθει η ανισοσταθμια αυτη στη στεγη, τα 2 υποστυλωματα (κυκλοι) προκυπτουν κοντα, και φανταζομαι λογω του μικρου υψους τους, (~0,70εκ.) με πολυ οπλισμο.

 

werf.png

 

το εχετε συναντησει?

Link to comment
Share on other sites

Μην είσαι τόσο σίγουρος πως οι επιφάνειες με τα κεραμίδια είναι κεκλιμένες πλάκες από σκυρόδεμα.

Εγώ θα έλεγα πως ο ΦΟ είναι όπως στο παρακάτω σχέδιο.

Το αριστερό τμήμα θα μπορούσε να είναι είτε με τις μπλε είτε με τις κίτρινες γραμμές.

 

attachment.php?attachmentid=3077&stc=1&d=1288183381

post-437-131887249519_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

και στον κορφια χτιζουν τοιχο, παταει η ψηλοτερη πλευρα της χαμηλοτερης στεγης και μετα η πανω πλευρα για να πατησει η ψηλοτερη στεγη ειναι ενισχυμενο σεναζ που παταει στα μικρα φατνωματα τοιχοποιιας (αφου εχουμε και φεγγιτες εκει)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.