Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Πάτμος γίνεται ο πρώτος προορισμός υδροπλάνων στα Δωδεκάνησα


    Η Hellenic Seaplanes, συνεχίζει και ενισχύει δυναμικά το δίκτυο υποδομών της, ώστε να ξεκινήσει τα αεροπορικά της δρομολόγια, αλλά και να εξυπηρετήσει πλήρως τους επιβάτες της.

    Η έγκριση στο λιμάνι της Πάτμου αποτελεί άλλη μία θετική εξέλιξη στην ανάπτυξης του δικτύου στην Ελλάδα, αφού γίνεται επίσημα ο πρώτος προορισμός υδροπλάνων στα Δωδεκάνησα.

    Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

    Η εταιρεία "Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ", θυγατρική της Hellenic Seaplanes, έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των υδροπλάνων στο λιμάνι της Σκάλας από όπου θα πραγματοποιούνται πτήσεις σε πρώτη φάση από τα αεροδρόμια Λέρου και Σάμου καθώς και προς το υδατοδρόμιο της Τήνου και της Σίφνου που πολύ σύντομα θα είναι έτοιμα. Σε δεύτερο στάδιο εφόσον εγκριθεί η διασύνδεση με Αττική όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία υδατοδρομίου στο παράλιο μέτωπο εντός των επόμενων ημερών.  

    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα 30 υδατοδρόμια

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει 30 υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο που θα ενώνουν μεταξύ τους τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την ηπειρωτική χώρα. Η Πάτμος ανοίγει τον χορό με τις εγκρίσεις των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου και αναμένονται σύντομα περισσότεροι προορισμοί.

    Με την έλευση του πρώτου αεροσκάφους της Hellenic Seaplanes στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ώστε η εταιρεία να αποκτήσει το πιστοποιητικό αερομεταφορέα για να νηολογήσει περισσότερα υδροπλάνα στον στόλο της καθώς και Άδεια Αεροπορικής Εκμετάλλευσης. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) αποτελεί το Α-Ω στη διαδικασία αυτή, καθώς είναι ο φορέας που  εκδίδει το Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα (AOC), επιβεβαιώνοντας ότι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση έχει την επαγγελματική ικανότητα να διασφαλίσει την ασφαλή πτητική λειτουργία της.

    Η έγκαιρη ολοκλήρωση της αδειοδότησης από την πλευρά της Α.Π.Α. που υπολογίζεται στα τέλη Οκτωβρίου είναι αυτή που θα ανάψει το «πράσινο φως» στη Hellenic Seaplanes ώστε να είναι σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσει τις πρώτες πτήσεις μέσα στο 2023, ζεσταίνοντας στην ουσία τις μηχανές της για την προσεχή τουριστική σεζόν.

    Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.