Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ο στρατός καλείται να ετοιμάσει τα προσφυγικά hotspot σε 15 ημέρες


    Ο Ελληνικός Στρατός καλείται να καταβάλει τιτάνια προσπάθεια, ώστε μέσα σε δεκαπέντε μέρες να ξεπεράσει δεκάδες προβλήματα και να ολοκληρώσει τα έξι hotspots που η Ελλάδα έχει υποσχεθεί ότι θα έχει έτοιμα μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου του 2016.

     

    Συγκεκριμένα πρέπει να ολοκληρωθούν τα κέντρα υποδοχής στη Λέσβο και τη Λέρο, να ηλεκτροδοτηθεί το hotspot στη Χίο, να φτιαχτούν πάραυτα τα κέντρα στο Σχιστό και στη Σίνδο και τελικώς να επιταχθεί ο χώρος στην Κω που έχει προτείνει ο δήμος, αλλά αντιδρούν οι ιδιώτες ιδιοκτήτες.

     

    Οπως διευκρινίστηκε χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Αμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ευθύνη της μεταναστευτικής την έχει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Παραμένει ως ο έχων την ευθύνη για το θέμα». Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι το υπουργείο Αμυνας αναλαμβάνει μόνο τον συντονισμό και την προετοιμασία των κέντρων υποδοχής.

     

    Για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος δημιουργήθηκε κέντρο συντονιστικού οργάνου διαχείρισης μετανάστευσης, που θα είναι κάτω από την καθοδήγηση του υπουργείου Αμυνας και βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο, όπου θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

     

    Οπως αποκάλυψε ο Π. Καμμένος: «Ηδη έχω επικοινωνήσει με τον πρέσβη της ΕΕ στην Αθήνα, όπως και με τον ειδικό απεσταλμένο του κ. Γιούνκερ, με τον οποίο σήμερα θα επισκεφθούμε όλα τα hotspots στα νησιά».

     

    Μεταφορά

     

    Οι Ενοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν επίσης ενεργότερο ρόλο στον έλεγχο των θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών, όπως επίσης στη μεταφορά των προσφύγων στα hotspots.

     

    Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Γ. Μουζάλας, δεν πρόκειται για «στρατοκρατία», αλλά συνδρομή του Στρατού στην ανθρωπιστική βοήθεια που καταβάλλει ολόκληρη η χώρα στους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν ταλαιπωρημένοι στα ελληνικές ακτές.

    Ως προς την ασφάλεια των hotspots ο Στρατός θα έχει επικουρικό ρόλο. Θα επιβλέπει τις διαδικασίες φύλαξης, ώστε να μη μετατραπούν σε «ξέφραγο αμπέλι», καθώς θα ελέγχονται ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι «δεν θα μπαίνει όποιος θέλει μέσα στο κέντρο. Αν δεν είναι πιστοποιημένος ?διαβαθμισμένος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στα hotspots. Εμείς ως Στρατός θα νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Θα υπάρχουν πλυντήρια. Θα υπάρχουν μονάδες απολύμανσης».

     

    Επίθεση στους δημοτικούς παράγοντες που αντιτίθενται στη δημιουργία των hotspots εξαπέλυσε ο Δ. Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, τονίζοντας: «Διάβασα με έκπληξη κάποιες δηλώσεις δημάρχων περί στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν είναι δυνατόν να υποδαυλίζεις τον κοινωνικό αυτοματισμό και συντηρητισμό και από την άλλη να αναφέρεσαι σε κοινωνική αλληλεγγύη».

     

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64325573





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Το σύστημα βρίσκεται προ των πυλών κατάρρευσης. Χρειάζεται οικουμενική με όλα τα κόμματα μέσα. Αλλά είναι τόσο ανίκανοι και ασχετοι που οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.