Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή η έκδοση βεβαιώσεων μητρώου


    Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συνεχίζοντας την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, δημιουργεί ψηφιακές Βεβαιώσεις Μητρώου για πολίτες κι επιχειρήσεις.

    Ειδικότερα, από τις 6/7 πολίτες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), βεβαιώσεις, που περιέχουν τα στοιχεία Μητρώου, όπως έχουν διαμορφωθεί από την υποβολή των δηλώσεών τους και αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους.

    Η διαδρομή που ακολουθείται είναι:

    • Για τους πολίτες «Μητρώο & Επικοινωνία» / «Στοιχεία Φυσικού Προσώπου» / «Έκδοση»
    • Για τις επιχειρήσεις «Στοιχεία Επιχείρησης» / «Συνοπτική Έκδοση» ή «Αναλυτική Έκδοση».

    Μέχρι σήμερα, οι φορολογούμενοι, μετά την υποβολή της δήλωσης Μητρώου Δ210 ή Δ211 και τη λήψη της σχετικής βεβαίωσης, απευθύνονταν στη ΔΟΥ τους για να ζητήσουν την επανεκτύπωσή της σε περιπτώσεις, που αυτή έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε υπηρεσίες εκτός ΑΑΔΕ. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ζητούνται 40.000 επανεκτυπώσεις βεβαιώσεων από τις ΔΟΥ.

    Οι νέες Βεβαιώσεις Μητρώου τρέχουσας εικόνας εκδίδονται αποκλειστικά ψηφιακά, καταργώντας την επανεκτύπωση, φέρουν ψηφιακή σφραγίδα και κωδικό γρήγορης απόκρισης (Quick Response Code - QR CODE) για την επαλήθευση από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

    Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1096/2023), οι ψηφιακές βεβαιώσεις γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση. Προσεχώς, οι ψηφιακές Βεβαιώσεις Μητρώου θα συμπληρωθούν και με το ιστορικό μεταβολών των πολιτών κι επιχειρήσεων.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Θυμάμαι κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω μια αίτηση δεν θυμάμαι που, για κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μάλλον, όπου στα δικαιολογητικά ζητούσε βεβαίωση έναρξης εργασιών από ΔΟΥ. Πήγα να κάνω την αίτηση και μου πούλαγε πνεύμα ο υπάλληλος, ότι αυτά μια φορά βγαίνουν, γιατί την έχασα, καλά θα σου βγάλω και χάρη σου κάνω κλπ. Του εξηγούσα ότι η απόφαση για την υποβολή της αίτησης ήθελε πρόσφατη επανεκτύπωση κλπ, και δεν το καταλάβαινε το κουτορνίθι, συνέχιζε εκεί το πνεύμα του.
    Ψηφιοποίηση σε όλα ρε, να μην έχουμε καμία αλληλεπίδραση μαζί τους! 
    -> Εν τω μεταξύ, ψηφιοποίηση δεν είναι η ψηφιακή επανεκτύπωση των βεβαιώσεων!!! Δηλαδή έλεος λίγο... Ψηφιοποίηση είναι τα κρατικά συστήματα να ενοοποιηθούν, εγώ να κάνω μια αίτηση (βλ. παραπάνω) και με την αίτησή μου να αντλούνται επιτόπου από όλες τις υπηρεσίες, τα απαραίτητα δεδομένα χωρίς καμία προσκόμιση στοιχείων από μέρους μου! Εφορία, ΙΚΑ, συκα, ΓΕΜΗ, άδειες λειτουργίας κλπ, όλα ηλεκτρονικά είναι πλέον...πάτε βρείτε τα...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.