Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας: Το 25% μέχρι στιγμής στοχεύει ψηλότερα


    13.3.2020 εκπνέει η προθεσμία για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κόμβου από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Εργασίας, από τις 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του Ε.Φ.Κ.Α. έχουν ήδη επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία οι 335.203. Από αυτούς, οι 252.734 επέλεξαν των κατώτατη κατηγορία των 210,00 ευρώ και οι υπόλοιποι 82.469 επέλεξαν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Δηλαδή, ποσοστό 25% των ασφαλισμένων που ολοκλήρωσαν μέχρι στιγμής τη διαδικασία επιλογής έδειξε εμπράκτως εμπιστοσύνη προς τον νέο ασφαλιστικό νόμο «Βρούτση». Οι ασφαλισμένοι που επέλεξαν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία «στόχευσαν» υψηλότερα προκειμένου να αποκομίσουν τα μελλοντικά οφέλη του νέου νόμου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πραγματική επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών σχετίζεται άμεσα με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς που ισχύει από 1.1.2020 και μετά, γεγονός που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς επαγγελματίας. Τα δηλωθέντα εισοδήματα, σε συνδυασμό με τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές και την εισφορά αλληλεγγύης (σ.σ. για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ), οδηγούν σε μια πραγματική επιβάρυνση σχετικά με τις εισφορές που είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με την ονομαστική αξία των μηνιαίων εισφορών. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη που δηλώνονται τόσο μικρότερη είναι η τελική πραγματική επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών.

    Στον παρακάτω πίνακα που επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα του κόμβου, ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να διαπιστώσει πόσο τελικά θα του στοιχίσει η κάθε ασφαλιστική κατηγορία, συνεπώς όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.

    epibarinsi_eisforon.png

    Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47727/epilogh-asfalistikhs-kathgorias-to-25-mexri-stigmhs-stoxeyei-pshlotera


    Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/47727/epilogh-asfalistikhs-kathgorias-to-25-mexri-stigmhs-stoxeyei-pshlotera



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    19 ώρες πριν, Engineer said:

    ...... Δηλαδή, ποσοστό 25% των ασφαλισμένων που ολοκλήρωσαν μέχρι στιγμής τη διαδικασία επιλογής έδειξε εμπράκτως εμπιστοσύνη προς τον νέο ασφαλιστικό νόμο «Βρούτση». Οι ασφαλισμένοι που επέλεξαν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία «στόχευσαν» υψηλότερα προκειμένου να αποκομίσουν τα μελλοντικά οφέλη του νέου νόμου......

    25% και το θεωρούνε επιτυχία. Αν υπολογίσουν και αυτούς που ΄εχουν παράλληλα μισθωτή εργασία και επέλεξαν τη 2η κατ. τότε το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο...

    Link to comment
    Share on other sites

    Είδατε τι ωραία το διατυπώνουν αναφέροντας " Οι ασφαλισμένοι που επέλεξαν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία «στόχευσαν» υψηλότερα προκειμένου να αποκομίσουν τα μελλοντικά οφέλη του νέου νόμου......".Αναφέρουν λοιπόν ότι επέλεξαν ανώτερη κατηγορία από την 1. Άρα μπορεί να έχουν επιλέξει την δεύτερη μέχρι και την τελευταία. Η επίσημη οριστική στατιστική θα έχει ενδιαφέρον, δηλαδή τι ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών έχει επιλέξει την ανώτατη κατηγορία. 

    Link to comment
    Share on other sites

     

    22 minutes ago, Pavlos33 said:

    δηλαδή τι ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών έχει επιλέξει την ανώτατη κατηγορία. 

    "[...]
    Σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, επέλεξαν ασφαλιστική κατηγορία 423.338 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Επιπλέον οι νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας) ανήλθαν σε 72.846.

    Από τους 423.338 ασφαλισμένους 115.627 (ποσοστό 27,3%) επέλεξαν από τη 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη, και ειδικότερα:

    · τη 2η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 43.088 ασφαλισμένοι

    · την 3η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 31.807 ασφαλισμένοι

    · την 4η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 18.658 ασφαλισμένοι

    · την 5η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 8.668 ασφαλισμένοι

    · την 6η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 13.406 ασφαλισμένοι
    [...]"

    έμεσα προκύπτει ότι την 1η ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν 307.711 ασφαλισμένοι

    Στο Δελτίο τύπου αναφέρει ανάλογα και για τους αγρότες ...

    Και αυτό που ζητά ο Παυός είναι ...τοοοοοοοο ...... 13.406 ασφαλισμένοι !!!!!!!! (~ 3,16%)

     

    Πηγή: naftemporiki.gr

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites

    Ευχαριστώ Γιώργο για την παράθεση των στατιστικών. Άρα, περί το 70% έχει επιλέξει 1η κατηγορία όπως αναμενόταν άλλωστε και μόλις περίπου το 5% αθροιστικά, έχει επιλέξει 5η και 6η κατηγορία. Δεν το λες και εμπιστοσύνη στο σύστημα το 5% των ασφαλισμένων σου να επιλέγει τις δυο ανώτερες κατηγορίες.

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι αγρότες την έχουν μικρότερη .... (την εμπιστοσύνη) στο 1,23% για την 6η και στο 2,17% για 5η + 6η

    και αν βάλουμε μέσα στους επαγγελματίες και τους αγρότες μέσα που "παίζουν" με κατηγορίες τότε τους πέφτει κι άλλο .... (το ποσοστό) στην 5η+6η είναι ~4,4% ... 

    Link to comment
    Share on other sites

    Τα κατάφεραν σας ξεγέλασαν και εσάς παιδιά! Το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια! Αν διαβάσετε το δελτίο τύπου αναφέρει μόνο αυτούς που δήλωσαν κατηγορία (όλοι οι υπόλοιποι κατατάσσονται αυτόματα στην 1η κατηγορία) οπότε μην ξεγελιέστε. 13.406/1.400.000 είναι λιγότερο από 1%. Ακόμα και τους 115.000 να βάλουμε που δήλωσαν από 2η έως 6η (που πολλοί από αυτούς θα είναι και μισθωτοί οπότε μούφα, εκ του ασφαλούς το δήλωσαν αφού τα πληρώνει άλλος) δεν ξεπερνάνε το 8% και το 92% δήλωσε ή δεν δήλωσε αλλά θα πάει αυτόματα στην 1η κατηγορία!! Οπότε ας τα αφήσει αυτά ο Βρούτσης, μην τσιμπάτε.

    Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια η έρευνα εργατικού δυναμικού του Δεκεμβρίου: 1,1 εκατ οι ελεύθεροι επαγγελματίες +100 χιλιάδες "βοηθοί" + όσοι είναι περιστασιακά με μπλοκάκι κάπου κοντεύει το 1,4 εκατ. 

    https://www.statistics.gr/documents/20181/acb5f7e7-6904-43ac-b0ba-ebcf5894817c

    Edited by NeckBreaker
    Link to comment
    Share on other sites

    όταν κάποιος αντιλαμβάνεται τι θα πάρει τελικά (δεν το εξηγώ, διότι θα φάω ποινή), θα είναι βλαξ αν διαλέξει τη μεγάλη (κατηγορία)

    εκτός κι αν του περισσεύουν, οπότε τα ρίχνει στο βαρέλι δίχως πάτο...

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.