Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τέλος επιτηδεύματος: Τα σχέδια προσωρινής μείωσης από το ΥΠΟΙΚ


    Κλιμακωτή μείωση ή κατάργηση του τέλους, μόνο για φέτος, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, ανάλογα με την πτώση τζίρου - Πότε «κλειδώνουν» τα μέτρα

    Σε μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο φορολογικών παρεμβάσεων που δρομολογεί – αλλαγή υπολογισμού τεκμηρίων, μείωση προκαταβολής φόρου κ.λπ.

    Ετσι, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει -μόνο για την τρέχουσα χρονιά- την κλιμακωτή μείωση έως και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Πρακτικά, δηλαδή, εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάλογα με την πτώση τζίρου που έχει υποστεί μία επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας, να περιορίζεται ή να καταργείται το τέλος επιτηδεύματος που καλείται να καταβάλει.

    Υπενθυμίζουμε πως η υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος ισχύει ανεξαρτήτως εάν οι υπόχρεοι είχαν κέρδη ή ζημιές κατά το 2020.

    Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που εξετάζονται προς ανακούφιση των πληγέντων θα είναι εντός των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας, ενώ οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε και ελπίζεται να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την πορεία της πανδημίας.

    Πώς διαμορφώνεται το τέλος επιτηδεύματος

    Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:

    -800 ευρώ ετησίως για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
    -1.000 ευρώ ετησίως για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
     
    Ειδική πρόβλεψη υπάρχει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα καταβάλλουν

    650 ευρώ ετησίως για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
    600 ευρώ ετησίως για κάθε υποκατάστημα.

    Ειδικά για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια», δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία φυσικά ή και νομικά πρόσωπα ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος ανέρχονται σε:

    -400 ευρώ ετησίως, εφόσον η έδρα βρίσκεται σε τουριστικό τόπο ή σε πόλεις-χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους
    -500 ευρώ ετησίως, εφόσον η έδρα βρίσκεται σε πόλη με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

    Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/telos-epitidevmatos-ta-schedia-prosorinis-miosis-apo-to-ipik/



    steve aris

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Θα καταξοδευτούν πάλι... Δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα γιατί έχουν να δώσουν το νέο επίδομα τηλεργατικής αργομισθίας στους δημοσίους υπαλλήλους που φέρνουν ψήφους...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.