Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΑΠΕ: Ρεκόρ ηλιοφάνειας στην Ευρώπη ωστόσο πάει χαμένο


    Η Ευρώπη δέχεται ποσότητες ρεκόρ ηλιακής ενέργειας αυτό το καλοκαίρι , ωστόσο κάποιες χώρες ετοιμάζονται να απενεργοποιήσουν ηλιακούς σταθμούς.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να σταματήσει τη σπατάλη ηλιακής ενέργειας και να περιορίσει την αρνητική τιμολόγηση, προκειμένου να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, σύμφωνα με ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που ανέλυσε η ιστοσελίδα Energy Voice.

    Ενώ η Ευρώπη δέχεται ποσότητες ρεκόρ ηλιακής ενέργειας αυτό το καλοκαίρι, χώρες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Πολωνία και η Τσεχία, ετοιμάζονται να απενεργοποιήσουν ηλιακούς σταθμούς σε περιόδους απροσδόκητα χαμηλής ζήτησης, ανέφεραν 17 οργανισμοί σε επιστολή τους την Τρίτη στον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας Kadri Simson.

    «Λόγω της εξάρτησης από το λεγόμενο «βασικό φορτίο» και την έλλειψη ευελιξίας του καθαρού συστήματος, καίγεται άνθρακας υψηλής εκπομπής — και η καθαρή, χαμηλού κόστους ηλιακή ενέργεια σπαταλάται», ανέφεραν.

    Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς ανακάμπτει από μια ιστορική ενεργειακή κρίση στις συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα περιοχές της ηπείρου ψήνονται σε ρεκόρ καύσωνα που έχει προκαλέσει πυρκαγιές και αυξημένο κίνδυνο ξηρασίας, ωθώντας τους αξιωματούχους να ενθαρρύνουν μικρότερη χρήση ορυκτών καυσίμων.

    Αν και οι τιμές της ενέργειας έχουν μειωθεί σοβαρά από το απόγειο της κρίσης, η αστάθεια παραμένει στις βραχυπρόθεσμες αγορές όπου υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στην προσφορά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι τιμές μπορεί να γίνουν αρνητικές όταν υπάρχει περισσότερη τροφοδοσία στο δίκτυο από αυτή που απαιτείται για την κάλυψη της ζήτησης.

    Οι όμιλοι ΑΠΕ ζήτησαν όρια στο πόσο μπορεί να περιοριστεί η ηλιακή ενέργεια , την επιτάχυνση της αδειοδότησης σε ηλεκτρικά δίκτυα και την προώθηση υβριδικών ηλιακών έργων, μεταξύ άλλων μέτρων. Ζήτησαν επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση της αρνητικής τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένου του επιμερισμού του κόστους στους παραγωγούς ορυκτών.

    Η ΕΕ θα πρέπει να «διασφαλίσει ότι το οικονομικό πλαίσιο δεν δίνει το λάθος μήνυμα στους επενδυτές στη μεταβατική περίοδο», ανέφεραν.


    Πηγή: https://www.ot.gr/2023/08/03/green/ape/ape-rekor-iliofaneias-stin-eyropi-paei-xameno/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.