Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΟΤΕ Estate: Διαθέτει 2.300 ακίνητα συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ


    Αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της κατέγραψε η OTE Ακίνητα κατά το 2022, σε ετήσια βάση. H θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ διαθέτει 2.300 ιδιοκτησίες με συνολική αξία της τάξεως του 1 δισ. ευρώ που έχει αυξηθεί κατά 15,7% έναντι του 2021. Οπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση για τα μεγέθη της χρήσης του 2022, το σύνολο του τζίρου της ΟΤΕ Estate αυξήθηκε κατά 13,4%, σε 62,4 εκατ. ευρώ, λόγω των ενισχυμένων εσόδων από εκμίσθωση ακινήτων και από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.

    Συγκεκριμένα, ετησίως τα έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων αυξήθηκαν κατά 4%, σε 53,4 εκατ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος αυτών (40,6 εκατ. ευρώ) να σχετίζεται με τη δραστηριότητα της ενοικίασης ακινήτων στον ΟΤΕ και στην Cosmote. Οι εισπράξεις από εκμίσθωση ακινήτων σε τρίτους ενισχύθηκαν κατά 17%, σε 3,7 εκατ. ευρώ. Η άνοδος των εσόδων από «μισθωτήρια» σχετίζεται με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι και την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων, με την εταιρεία να έχει υπογράψει οκτώ νέα μισθωτήρια συμβόλαια με τρίτους, συνολικής επιφάνειας 8.017 τ.μ.

    Σχετικά με τα έσοδα από την ενέργεια, αυξήθηκαν κατά 162%, σε 9,1 εκατ. ευρώ, λόγω των ενισχυμένων τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που ήταν απόρροια του σημαντικά αυξημένου κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διεθνώς. Επιπρόσθετα, τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες κτιρίων (Πάρνηθα και Ηλιούπολη) απέφεραν από πώληση ηλεκτρικής ενέργειας 0,054 εκατ. ευρώ, μέγεθος που παρέμεινε σταθερό συγκριτικά με πέρυσι.

    Η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων είχε επίδραση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (μετά την αναπροσαρμογή σε εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα) της χρήσης 2022 που ενισχύθηκαν κατά 12%, σε 36,6 εκατ. ευρώ. Κατ’ επέκταση, τα κέρδη μετά φόρων για το 2022 διαμορφώθηκαν σε 117 εκατ. ευρώ, έναντι 39 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

    Ως προς τις εργασίες ανακαίνισης, στο Μέγαρο του ΟΤΕ πέρυσι ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν σε χρήση ο δωδέκατος όροφος και η πτέρυγα Α, συνεχίστηκαν οι εργασίες στις πτέρυγες Β και Γ και ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση εγκατάστασης ηλεκτροφορτιστών στο Διοικητικό Μέγαρο. Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης θα οδηγήσει σε λήψη πιστοποίησης Gold LEED και WELL. Επίσης, στο κτίριο ΥΜΑ ΝΥΜΑ επί των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε πέρυσι η στατική ενίσχυση, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ανακατασκευής του.

    Πέρυσι, η εταιρεία επένδυσε 0,9 εκατ. ευρώ σε εργασίες συντήρησης άλλων ακινήτων και συνέχισε τις μελέτες νομιμοποίησης και τακτοποίησης ακινήτων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν ως προς τη νομιμότητά τους 95 ακίνητα, έγιναν μελέτες αποκατάστασης νομιμότητας για 93 ακίνητα, και λοιπές μελέτες και ενέργειες για 74 ακίνητα, ενώ εκδόθηκαν και 110 πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης.


    Πηγή: https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/115719/ote-estate-diathetei-2-300-akinita-synolikis-axias-1-dis-eyro/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.