Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υπεγράφη Προγραμματική Συμφωνία για το Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών


    Η Συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός μοντέλου βιώσιμων και ανθεκτικών υποδομών, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στοχεύει στη συστηματική καταγραφή του συνόλου των γεφυρών σε πανελλαδική κλίμακα και την παρακολούθηση των διαδικασιών επιθεώρησης, αξιολόγησης και συντήρησής τους.

    Ήδη, με Υπουργική Απόφαση, έχει εγκριθεί ο Κανονισμός Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών, ενώ έχει συγκροτηθεί η Διοικητική Αρχή Γεφυρών.

    Στόχος είναι, μέσα στο 2024, να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα, όπου όλοι οι φορείς διαχείρισης γεφυρών θα καταχωρούν την ταυτότητα και τα τεχνικά στοιχεία των υφιστάμενων γεφυρών. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταγραφεί ο ακριβής αριθμός, τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες συντήρησής τους.

    Στην Προγραμματική Συμφωνία προβλέπεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα υποστηρίζει τις λειτουργικότητες που απαιτούνται, ώστε να καταστεί δυνατή η καταχώρηση των στοιχείων των γεφυρών σε πανελλαδικό επίπεδο και η κατάρτιση του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών, όπως και η επιθεώρηση, η αξιολόγηση και η συντήρησή τους.

    Το πληροφοριακό σύστημα θα υλοποιηθεί με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, θα κατοχυρώνει την ασφάλεια των δεδομένων και θα είναι πλήρως συμβατό με τα πρότυπα του gov.gr.

    Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 400.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

    Το πληροφοριακό σύστημα θα περιλαμβάνει:

    • Δυνατότητα διαχείρισης όλων των φορέων και των στοιχείων αυτών σε ειδική οθόνη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
    • Δημιουργία Μητρώου Γεφυρών από τους χρήστες της εφαρμογής, οι οποίοι θα παραμετροποιούν τις γέφυρες του φορέα στον οποίο ανήκουν, για να εκτελούν τις δράσεις και να παρακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
    • Προγραμματισμό και καταγραφή δράσεων για τη βέλτιστη καταγραφή επιθεώρησης, αξιολόγησης και συντήρησης. Παράλληλα, το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα αυτόματων ειδοποιήσεων για τις γέφυρες.
    • Επιχειρησιακή πληροφόρηση και εξαγωγή δεδομένων, ώστε να παράγονται έλεγχοι για την παρακολούθηση και την εποπτεία της συμπλήρωσης των στοιχείων και των δράσεων.
    • Διαμοιρασμό δεδομένων με τρίτα συστήματα, ώστε να είναι δυνατή η αποστολή πληροφοριών για κάθε γέφυρα.




    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.