Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • 300 ουρανοξύστες το 2015 στη Μέση Ανατολή από 2 το 1995


    Ιδιαίτερη άνθηση γνωρίζουν οι ουρανοξύστες στη Μέση Ανατολή, καθώς όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του CTBUH, ενός οργανισμού που παρακολουθεί τα υψηλά κτίρια ανά τον κόσμο και τις σχετικές εξελίξεις, έως το 2015 στην ευρύτερη περιοχή θα φιλοξενούνται σχεδόν 300 ουρανοξύστες, ύψους τουλάχιστον 150 μέτρων έκαστος. Μάλιστα, πλέον όλο και περισσότερα κτίρια αποτελούν ιδιαίτερα πολύπλοκες κατασκευές, οι οποίες όμως καθίστανται εφικτές χάρις στην ευρεία χρήση προηγμένων προγραμμάτων τρισδιάστατης απεικόνισης.

     

    Το μέγεθος είναι εντυπωσιακό και προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το -όχι και τόσο μακρινό- 1995 οι ουρανοξύστες της Μ. Ανατολής ήταν μόλις δύο, έναντι 289 που θα καταγραφούν δύο δεκαετίες αργότερα. Η πλειονότητα εξ αυτών συγκεντρώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς εκεί θα βρίσκεται το 66% ή 192 ουρανοξύστες.

     

    Οι περισσότεροι ουρανοξύστες εντοπίζονται στο Ντουμπάι και το Αμπου Ντάμπι, ενώ ακολουθούν το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Σημειωτέον ότι το Ντουμπάι φιλοξενεί και το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον πύργο Μπουρτζ Καλίφα των 828 μέτρων.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/ypodomes-exoterikou/item/22970-300-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BE%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-2015-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2-%CF%84%CE%BF-1995 και http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_14/12/2013_543020





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Για να μην χαθει η θεα του παρθενωνα απο παντου,ντεμεκ.Λες και στο παρισι ειναι βλακες που εχουν ολοκληρο πυργο του Αιφελ και εχουν ειδικη περιοχη με ουρανοξυστες.

    Link to comment
    Share on other sites

    Συγκρινεις τον Παρθενωνα με τον Πυργο του Αιφελ?

     

    Απλα οι ''επαναστατες'' θα προκαλουσαν βλεποντας τον κοσμο απο ψηλα. Ενω τωρα κλεβουν τον κοσμο παιζοντας το σοσιαλιστες.

    Link to comment
    Share on other sites

    προσωπικά είμαι κατά της "καθ' ύψος ανάπτυξης" (ίδιον του υπερσυγκεντρωτισμού των μεγαλουπόλεων-τσιμεντουπόλεων) οπότε δε με χαλάει όποια δικαιολογία για τη μη υλοποίησή τους εν Ελλάδι

    μόνο για την θέα δεν ζεις σε έναν τόπο

    -ούτε στην Οία δηλαδή για να χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα-

    ζεις για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ως κοινωνικό ον

    (με ή χωρίς ουρανοξύστες)

    με τη διαφορά ότι οι ουρανοξύστες πάνε κόντρα σ' αυτές (τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης) από πλευράς κοινωνικής επαφής

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.