Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έγγραφο του ΥΠΕΝ με θέμα: “Σχετικά με προσφυγή στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α Α’ Π.Ε. Σύρου, για δικαίωμα εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης σε κτίριο εντός παραδοσιακού οικισμού”


    Θέμα :Σχετικά με προσφυγή στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α Α’ Π.Ε. Σύρου, για δικαίωμα εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης σε κτίριο εντός παραδοσιακού οικισμού

    Σχετ:1. Το με α.π.εισερχ.ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/60384/768/15-06-22 ηλ. μήνυμά σας με συνημμένα 2. Η με α.π.εισερχ.ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/62363/791/17-06-22 αίτηση θεραπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ προς το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α Α’ Π.Ε. Σύρου

    Σε συνέχεια των σχετικών εγγράφων σας, που κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία μας και αφορούν το θέμα, σας γνωρίζουμε, τα εξής: Στην παρ.2γ του άρθρου 4 του Π.Δ.99/2018 (ΦΕΚ 187 Α), αναφέρεται : “Εκπόνηση Ειδικών Αρχιτεκτονικών Μελετών, ενδεικτικά: κτήρια σε παραδοσιακό οικισμό, παραδοσιακό ή ιστορικό τμήμα πόλης, οικιστικό σύνολο που έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς και για κηρυγμένα διατηρητέα κτήρια ή νεότερα μνημεία - Διαμορφώσεις και επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, σε οικιστικά σύνολα όταν πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς, κηρυγμένους διατηρητέους ή ιστορικά κέντρα πόλεων.”

    Κατά την άποψή μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα, προκύπτει ότι οι αρχιτεκτονικές μελέτες, οι οποίες αφορούν, γενικώς, σε κτίρια που βρίσκονται σε παραδοσιακό οικισμό και σε παραδοσιακό ή ιστορικό τμήμα πόλης, απαιτείται να εμπίπτουν στην κατηγορία των Ειδικών Αρχιτεκτονικών Μελετών, ανεξαρτήτως του είδους και της χρήσεως των κτιρίων.

    2 Επίσης, θεωρούμε ότι η διατύπωση «ενδεικτικά» δεν υποδηλώνει τη δυνατότητα κάποιου είδους εξαίρεσης από την απαίτηση εκπόνησης ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης, για τα κτίρια που βρίσκονται εντός παραδοσιακού οικισμού, αλλά το ότι οι ανωτέρω περιπτώσεις κτιρίων -ήτοι κτήρια σε παραδοσιακό οικισμό, παραδοσιακό ή ιστορικό τμήμα πόλης, οικιστικό σύνολο που έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, κηρυγμένα διατηρητέα κτήρια ή νεότερα μνημεία- δεν αναφέρονται περιοριστικά.

    Ε.Δ.:     1. ΔΕΣΕΔΠ     2. Γραφείο Προϊσταμένης Δ/νσης     3. Τμήμα Β΄     4. Μ. Σιβρή

    Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Ε.Σ.Ε.Δ.Π.  Έλενα Χολέβα  Αρχιτέκτων Μηχανικός 

    67624_is_schetika_me_prosfigi_sto_si.po_.th_.a_a_p.e._sirou_ipen.pdf


    Πηγή: https://www.sadas-pea.gr/eggrafo-toy-ypen-me-thema-quot-schetika-me-prosfygi-sto-sy-po-th-a-a-p-e-syroy-gia-dikaioma-ekponisis-architektonikis-meletis-se-ktirio-entos-paradosiakoy-oikismoy-quot/



    Chr1st0s

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.