Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καναδάς: Το Βανκούβερ προς κατάργηση των συσκευασιών μίας χρήσης


    Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης «Η Πιο Πράσινη Πόλη», ο δήμος του Βανκούβερ στον Καναδά εξετάζει τις δυνατότητες περιορισμού των συσκευασιών μιας χρήσης, όπως τα χάρτινα και πλαστικά φλιτζάνια καφέ, οι πλαστικές σακούλες και τα δοχεία φαγητού που γεμίζουν τους χώρους υγειονομικής ταφής.

     

    Μεταξύ άλλων, αυτό το καλοκαίρι οι δημοτικές και υγειονομικές αρχές δρομολογούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να επιτρέπουν στα εστιατόρια και τις καφετέριες να τοποθετούν τις παραγγελίες τους σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία που θα φέρνουν οι πελάτες.

     

    Παρόμοια προγράμματα έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Πόρτλαντ, ως προσπάθειες εύρεσης εναλλακτικών λύσεων στο ζήτημα των αποβλήτων μίας χρήσης. Ο όμιλος υγείας Coastal Health του Βανκούβερ θα εργαστεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων για το πρόγραμμα.

     

    Ο δήμαρχος Γκρέγκορ Ρόμπερτσον δήλωσε ότι «το Βανκούβερ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο μέχρι το 2020 και το επόμενο βήμα είναι η μείωση των πλαστικών φλιτζανιών καφέ, των συσκευασιών φελιζόλ και των πλαστικών σακουλών από τους χώρους υγειονομικής ταφής, ώστε η περιβαλλοντική μας ηγεσία να φτάσει στο επόμενο επίπεδο».

    Ο δήμαρχος κάλεσε επίσης τους κατοίκους της πόλης να δώσουν την άποψή τους για το πρόγραμμα μείωσης των απορριμμάτων συσκευασίας μιας χρήσης.

     

    Παρόλο που το Βανκούβερ κάνει μεγάλα βήματα για να γίνει μία πόλη μηδενικών αποβλήτων, έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, 2,6 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ πετάγονται στα σκουπίδια κάθε εβδομάδα, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια πλαστικές σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1253808/kanadas-to-bankouber-pros-katargisi-ton-suskeuasion-mias-xrisis





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    αποσπασμα απο το ανωτερω

     

    Ο δήμαρχος κάλεσε επίσης τους κατοίκους της πόλης να δώσουν την άποψή τους για το πρόγραμμα μείωσης των απορριμμάτων συσκευασίας μιας χρήσης

     

     

     

     

    εδω η προταση του δικου μας υπουργειου

     

    http://www.michanikos.gr/_/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/%cf%8c%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba-r5901

     

    [αποσπασμα]

    Όπως αναφέρεται, από την 1η Ιαναουρίου 2018:

    - δεν επιτρέπεται η δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.

    - επιβάλλεται στους καταναλωτές η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους, ανά τεμάχιο. Το περιβαλλοντικό τέλος θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό θα αποτελούν δημόσιο έσοδο που θα εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και, στη συνέχεια θα ανταποδίδεται υπέρ του ΕΟΑΝ.

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.