Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πράσινες άμυνες για τους περιβαλλοντικούς πρόσφυγες


    Από το 2008 κατά μέσο όρο 26,4 εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν ετησίως τα σπίτια τους από τις φυσικές καταστροφές. Για τη σοβαρή αυτή ανθρωπιστική κρίση ο ΟΗΕ αλλά και οι διεθνείς εταίροι του εργάζονται με σκοπό να υποστηρίξουν τις ευάλωτες χώρες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο στα θέματα μετανάστευσης και μετατόπισης πληθυσμών.

     

    Με τις πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις τους γίνεται μια προσπάθεια ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι των φυσικών καταστροφών και να βοηθηθούν οι κοινότητες να χτίσουν τις «πράσινες άμυνες» για να προετοιμαστούν αλλά και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακόμη, ο ΟΗΕ μαζί με ανθρωπιστικούς οργανισμούς εργάζεται ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

     

    Τον περασμένο Μάιο στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός του Τουβαλού έκανε έκκληση για ένα ψήφισμα του ΟΗΕ με το οποίο να δημιουργηθεί η νομοθετική προστασία για τους ανθρώπους που εκτοπίζονται από τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου των κοινοτήτων οι κάτοικοι των οποίων έχουν απομακρυνθεί τα σπίτια τους εξαιτίας της ανόδου των θαλασσών, της λειψυδρίας και άλλων απειλών.

     

    Ήδη, το νησιωτικό έθνος του Κιριμπάτι έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει ολόκληρο τον πληθυσμό της στα Φίτζι, αν η στάθμη της θάλασσας συνεχιστεί να αυξάνεται. Μάλιστα έχει αγοράσει έκταση στα νησιά Φίτζι προκειμένου να μεταφέρει 100.000 άτομα από τον πληθυσμό του καθώς επιταχύνονται οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

     

    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.