Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ηλεκτρονικά η διακίνηση εγγράφων σε όλο το Δημόσιο το 2014


    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί την ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών και εγγράφων μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και την αύξηση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης με δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών της.

     

    Οριζόντια έργα και δράσεις που έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση και διεύρυνση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Επίσης, προωθεί την ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών και εγγράφων μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και την αύξηση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης με δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών της, καθώς και το χρόνο και την ταλαιπωρία των πολιτών.

     

    Το υπουργείο, στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων θεσμικών παρεμβάσεων για την ευρεία εφαρμογή ψηφιακών υπογραφών στην έκδοση και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.

     

    Ειδικότερα, από την έναρξη της δράσης έως τώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκδώσει και διαθέσει ψηφιακά πιστοποιητικά και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 6.000 στελέχη του Δημοσίου, παρέχοντας καθημερινά επιχειρησιακή και τεχνική υποστήριξη σε δημόσιους φορείς.

     

    Παράλληλα, έχει εκδώσει και διαθέσει ψηφιακά πιστοποιητικά σε περισσότερους από 3.000 πολίτες, ενώ, όπως επισημαίνεται, η δράση ψηφιακών υπογραφών και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, για το σύνολο των φορέων του Δημοσίου.

     

    Τα οφέλη από τη χρήση και την εφαρμογή των ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο είναι πολλαπλά, με κυριότερα την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη και τη δραστική μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης μίας συναλλαγής, αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας.

     

    Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/11/2013_527715





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    το προβλημα δεν ειναι η εκπαιδευση....

    τοσα χρονια υπηρχε η Σχολη δημοσιας διοικησης που ειχε στηθει στα προτυπα της γαλλικης....

     

    τελικα μετα τις εκλογες ΠΑΝΤΑ αξιοποιουνταν πολιτικα προσωπα.....

     

    χαρακτηριστικο παραδειγμα ακομα και μεσα στο μνημονιο......οσοι βουλευτες δεν βγηκαν καπου τους εχωσαν

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Ηλεκτρονική διακίνηση του μπάχαλου θα κάνουν αν δεν απλοποιήσουν και δεν ξεκαθαρίσουν πρώτα την υφιστάμενη ''κείμενη'' στα 4 σημεία του ορίζοντα, νομοθεσία!

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Μη μασάτε, 

    Αυτοί με το "ηλεκτρονική διακίνηση" εννοούν πως πέρα από μερικά κιλά φακέλους θα κουβαλάς και το λάπτοπ μαζί στις πολεοδομίες

     

     

    δεν ξερω για λαπτοπ αλλα ΧΑΡΤΙ Α4 κουβαλαγα  στο χαλαρο αρκετες φορες

    Link to comment
    Share on other sites

    Μπα, θέλει ένα υπάλληλο να ξέρει υπολογιστή και ένα παλιό να ξέρει πώς γινόταν η δουλειά (γραφειοκρατία). Τους νέους τους βρίσκεις. Τους παλιούς τους διώχνουν λόγω Σαμαρά και Βενιζέλου.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.