Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Panasonic δοκιμάζει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ μέσα σε τζάμια παραθύρων


    Η Panasonic σκοπεύει να διαθέσει έως το 2028 φωτοβολταϊκά πάνελ μέσα σε τζάμια παραθύρων σε διάφορα κτήρια. Οι ηλιακές κυψέλες περοβσκίτη είναι ενσωματωμένες στο γυαλί, σχηματίζοντας ένα φωτοβολταϊκό στρώμα πάχους ενός μίκρο, το οποίο θα είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο φύλλα γυάλινου υποστρώματος. Η διαδικασία κατασκευής χρησιμοποιεί την τεχνική επίστρωσης της Panasonic σε συνδυασμό με την τεχνολογία επεξεργασίας λέιζερ, για την παραγωγή μεγάλων πλαισίων διαφορετικού μεγέθους που παραμένουν αρκετά διαφανή ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως παράθυρα.

    panasonic-power-generating-glass-efficie

    (Credit: Panasonic)

    Η Panasonic αναφέρει ότι έχει επιτύχει απόδοση μετατροπής 17,9%, που αποτελεί την υψηλότερη στον κόσμο για μια μονάδα περοβσκίτη, μεγέθους άνω των 800 τετραγωνικών εκατοστών. Ο παραπάνω ισχυρισμός της εταιρείας έχει επαληθευτεί από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Nikkei Asia επισημαίνει ότι η UtmoLight της Κίνας κατάφερε να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ επιτυγχάνοντας απόδοση μετατροπής 18,6%.

    Προκειμένου να δοκιμάσει τα πρωτότυπα γυάλινα πάνελ που παράγουν ενέργεια, η Panasonic τα εγκατέστησε σε ένα πρότυπο σπίτι που κατασκευάστηκε για τη Fujisawa Sustainable Smart Town στην επαρχία Kanagawa της Ιαπωνίας. Η απόδοση της εγκατάστασης θα παρακολουθείται για περισσότερο από ένα χρόνο, με τη δοκιμή να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Νοεμβρίου 2024.

    Η Panasonic άρχισε να αναπτύσσει αυτόν τον τύπο ηλιακών κυψελών το 2014 και τώρα σκοπεύει να τα έχει διαθέσιμα για χρήση σε μια σειρά κτιρίων μέχρι το 2028. Ένας εκπρόσωπος της Panasonic εξήγησε ότι, «Θα χρησιμοποιήσουμε την παγκοσμίως κορυφαία απόδοση ως σημείο αναφοράς για να επιτύχουμε υψηλές πωλήσεις ... Οποιοδήποτε κτίσμα στον κόσμο στο οποίο χρησιμοποιείται γυαλί είναι για εμάς ένας πιθανός πελάτης, είτε μιλάμε για κτήρια που στεγάζουν γραφεία και επιχειρήσεις, είτε για σπίτια».


    Πηγή: https://gr.pcmag.com/batteries-power/44722/e-panasonic-dokimazei-ten-topothetese-photoboltaikon-panel-mesa-se-tzamia-parathuron



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.