Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέα χαρακτηριστικά στο Google Maps με την βοήθεια του AI


    Η ενημέρωση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Google εργάζεται ενεργά τους τελευταίους μήνες για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη σουίτα προϊόντων της. 

    Μία από τις βασικές νέες προσθήκες στους Χάρτες της Google είναι η Immersive View for Routes, η οποία αξιοποιεί την AI για να παρέχει λεπτομερείς προεπισκοπήσεις των προγραμματισμένων ταξιδιών. Όπως εξήγησε ο Chris Phillips της Google σε ένα blog post που ανακοίνωσε τις νέες δυνατότητες, η νέα λειτουργία σας επιτρέπει να απεικονίσετε μια διαδρομή από την αρχή έως το τέλος με εκπληκτικές, πολυδιάστατες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε οδηγίες για να κάνετε ποδήλατο προς το Παλάτι Καλών Τεχνών στο Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια να κάνετε προεπισκόπηση της διαδρομής σε Immersive View. Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε θέση να προετοιμαστείτε για κάθε στροφή, σαν να ήσασταν ήδη εκεί, με οπτικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό χρόνου για να προγραμματίσετε πότε θα ξεκινήσετε με βάση χρήσιμες πληροφορίες, όπως προσομοιωμένη κίνηση και καιρικές συνθήκες. Έτσι, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε την οδήγηση σε έντονη βροχόπτωση ή με κυκλοφοριακή συμφόρηση.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, υπογράμμισε επίσης τη λειτουργία του Immersive View for Routes, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής. Η λειτουργία θα αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή την εβδομάδα στο Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Χοσέ, το Σιάτλ, το Τόκιο και τη Βενετία. Με την πάροδο του χρόνου θα προστεθούν και άλλες πόλεις.

    Μια άλλη σημαντική προσθήκη είναι το Lens in Maps, μια βελτιωμένη έκδοση της υπάρχουσας δυνατότητας αναζήτησης Live View. Με το Lens in Maps, η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα σας βοηθούν να προσανατολιστείτε όταν φτάνετε σε έναν νέο προορισμό. Απλώς πατήστε το εικονίδιο Lens στη γραμμή αναζήτησης και κρατήστε το τηλέφωνό σας ψηλά για να μπορέσετε να δείτε αμέσως πληροφορίες σχετικά με κοντινά σημεία ενδιαφέροντος, όπως ΑΤΜ, σταθμούς μέσων μεταφοράς, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα.

    Η εφαρμογή λαμβάνει επίσης πιο λεπτομερείς χάρτες πλοήγησης για μια ακόμη πιο ομαλή εμπειρία χρήσης. Η Google παρέχει επιπλέον περισσότερες λειτουργίες προσαρμοσμένες στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Οι χάρτες θα εμφανίζουν πλέον σχετικές πληροφορίες για τους σταθμούς φόρτισης, όπως συμβατότητα και αν οι φορτιστές είναι γρήγοροι ή αργοί. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να εντοπίσουν τον βέλτιστο σταθμό φόρτισης για τις ανάγκες τους.

    Τέλος, η λειτουργία αναζήτησης των Χαρτών αποκτά τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Όταν αναζητάτε κάτι συγκεκριμένο, όπως "animal latte art" ή "pumpkin patch with my dog", θα βλέπετε πλέον αποτελέσματα με φωτογραφίες που ταιριάζουν με τις αντίστοιχες τοποθεσίες. Αυτές οι οπτικές συστάσεις βασίζονται σε μια ανάλυση δισεκατομμυρίων φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί από την κοινότητα των Google Maps, η οποία ενεργοποιείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την προηγμένη δυνατότητα αναγνώρισης εικόνων. Μπορείτε να ανακαλύψετε νέα σημεία που ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που ψάχνετε, κάνοντας κύλιση στα αποτελέσματα των φωτογραφιών, πατώντας για περισσότερες πληροφορίες και πλοηγώντας απευθείας από εκεί. Η βελτιωμένη αναζήτηση στους Χάρτες της Google θα αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή την εβδομάδα σε χρήστες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.


    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/google/google/nea-features-sta-google-maps-me-th-bohtheia-tou-ai/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.