Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • AirGig Project: Ασύρματο Ίντερνετ Μέσω Καλωδίων Ρεύματος


    Η AT&T, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, παρουσίασε πρόσφατα μια νέα τεχνολογία η οποία, όπως υποστηρίζει, θα παρέχει υπηρεσίες υπερ-ταχείας ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της χρήσης των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος και όχι των παραδοσιακών οπτικών ινών.

     

    Όπως αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι σχετική ανακοίνωση της AT&T, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η "πατενταρισμένη τεχνολογία" έχει την προοπτική να παράσχει "υπερ-ταχείες, multi-gigabit ανά δευτερόλεπτο ασύρματες ταχύτητες στο Διαδίκτυο", κάτι που θα μπορούσε να μεταμορφώσει το ασύρματο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

     

     

     

    Η τεχνολογία, που φέρει την ονομασία Project AirGig, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της AT&T και καλύπτεται από τουλάχιστον 100 άδειες ευρεσιτεχνίας, αναφέρει η εταιρεία. Υποστηρίζει επίσης ότι η υπηρεσία θα είναι "πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί σε σχέση με τις οπτικές ίνες" επειδή δεν θα υπάρχει η ανάγκη για την τοποθέτηση νέων καλωδίων ή πύργων τηλεπικοινωνιών.

     

    "Το Project AirGig έχει τεράστιες προοπτικές να μεταμορφώσει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός του δικού μας ευρυζωνικού δικτύου και όχι μόνο στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Τζον Ντόνοβαν, διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής της AT&T. "Τα αποτελέσματα που έχουμε δει από τις δοκιμές εκτός των εργαστηρίων μας είναι ενθαρρυντικά. Για τον σκοπό αυτόν αναζητούμε την κατάλληλη περιοχή ώστε να ξεκινήσουμε το επόμενο έτος τις δοκιμές", πρόσθεσε.

     

    Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=108909





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πραγματικά "ό,τι να 'ναι" ο τίτλος από το site της www.energia.gr.

    Από το site της AT&T: <<We’re experimenting with multiple ways to send a modulated radio signal around or near medium-voltage power lines. There’s no direct electrical connection to the power line required and...>>.

    Link to comment
    Share on other sites

    Είναι μάλλον PR ή marketing δουλειά.

    Εδώ  http://about.att.com/newsroom/att_to_test_delivering_multi_gigabit_wireless_internet_speeds_using_power_lines.html  λένε κάτι για "We expect to kick off our first field trials in 2017", το λες και vapourware, θα δούμε.

    Εχουν και φωτογραφίες, η πιο ενδιαφέρουσα είναι:Project%20AirGig%205_zps3rcjbpmp.jpg  μπορεί νάναι καμιά (πατενταρισμένη) κεραία. Θα ανυπομονούμε να μάθουμε πως γίνεται το "We’re experimenting with multiple ways to send a modulated radio signal around or near medium-voltage power lines".

    Edited by AMHxaNos
    Link to comment
    Share on other sites

    λειτουργεί με κύματα επιφάνειάς που οδεύουν κατά μήκος της γραμμής διανομής οπότε την χρησιμοποιούν και ως γραμμή μεταφοράς δεδομένων από και προς τις κεραίες που τοποθετούνται στους στύλους

    Edited by nvel
    Link to comment
    Share on other sites

    OK, όπως το βλέπει ο καθένας, το βιντεάκι πάντως λέει στο ~1:25 "... not through them ... " και μιλάει για power lines.
    Η φράση "...  can run over license-free spectrum ..." χρειάζεται ερμηνεία, πιά περιοχή συχνοτήτων εννοεί εκεί στο US of A. Υπαινίσσεται κανονική ακτινοβολία.
    Το ίδιο και το "... around or near   ..." μιας και το near δεν είναι αριθμός.
    Τέλος πάντων, θα μας τα πουν όλα το 2017, ως τότε θα μαντεύουμε πως τα καταφέρνουν.

    Link to comment
    Share on other sites

    ερωτηση. τι γινεται αν εχουμε διακοπη τασης οταν λειτουργει με τα κυματα επιφανειας του αγωγου?υπαρχει δευτερευων συστημα γεννητριας σηματος  που μπαινει εντος οταν εχει διακοπη?

    Link to comment
    Share on other sites

    OK, όπως το βλέπει ο καθένας, το βιντεάκι πάντως λέει στο ~1:25 "... not through them ... " και μιλάει για power lines.

     

    δεν έγραψα για κύματα εντός της γραμμής, ισχύει αυτό που λέει το κείμενο: κύματα γύρω από την γραμμή που κινούνται στην κατεύθυνσή της και την χρησιμοποιούν ως οδηγό

    Link to comment
    Share on other sites

    Η λογική είναι παρόμοια με τα wifi που βάζουμε στην πρίζα στο σπίτι και μεταφέρουμε το internet μέσα από την ηλεκτρική μας εγκατάσταση.

     

    Για την Ελλάδα βέβαια θα υπάρχει το εξής πρόβλημα: Θα μπλέξουν 10 πάροχοι, ρεύματος και 20 πάροχοι τέτοιου διαδικτύου, θα κακοπληρώνουν την ΔΕΗ, η ΔΕΗ δεν θα έχει συνεργεία λόγω μνημονείων και καβουροτσέπιδων ΤΑΙΠΕΔ-οδίαιτων και οι διακοπές θα πάνε σύννεφο....

     

    Θα το διδάσκουμε όμως στα πανεπιστήμια. Εκεί πάμε καλά σε θεωρητικό επίπεδο.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.