Jump to content
 • HoloBIM Structural
  HoloBIM Structural


 • H απόφαση για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

   Share


  "[...]

  Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για την καθιέρωση από το 2019 των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών.

  ....

  Η απόφαση καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής και συγκεκριμένα τη διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά και τη διαδικασία των φορολογικών ελέγχων επί των τιμολογίων που θα εκδίδονται από τους επιχειρηματίες.

  Ακόμη καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν οι επιτηδευματίες, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος, να εκδίδουν χειρόγραφα τιμολόγια. Τα συγκεκριμένα όμως θα τίθενται αυτομάτως σε διαδικασία ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά τους.

  ....

  Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προβλέπεται μεταξύ των άλλων ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 και όλες οι απαιτούμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές για την πλήρη υλοποίηση του μέτρου θα έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Βάσει του αναθεωρημένου αυτού χρονοδιαγράμματος, από την 1-1-2020 η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι υποχρεωτική πλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

  Με την καθιέρωση της υποχρεωτικής «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία εκτύπωσης και διακίνησης των τιμολογίων σε χάρτινη μορφή για όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

  ....

  [...]"

  Μερικά αποσπάσματα από την απόφαση ... που θα μας βάλει σε νέα έξοδα ... σαν αυτά που έχουμε με την προμήθεια..συντήρηση..κλπ για τα pos που προμηθευτήκαμε:

  "...

  Άρθρο 2 Έκδοση παραστατικών πωλήσεων μέσω παροχών

  Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στο παράρτημα Α του ν.4308/2014: «Ως πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης παραστατικών πωλήσεων νοείται η οντότητα η οποία κατόπιν εντολής άλλης οντότητας (υπόχρεη οντότητα) εκδίδει με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων και σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, παραστατικά πωλήσεων για λογαριασμό της υπόχρεης οντότητας. 

  ...

  2.5     Σε κάθε περίπτωση η οντότητα που παρέχει υπηρεσίες παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων πρέπει να είναι διαφορετικό πρόσωπο από την υπόχρεη σε έκδοση παραστατικών οντότητα.

  [...]"

  Όλο το άρθρο εδώ.


  Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/pos-tha-efarmostoun-ta-ilektronika-timologia-to-sin-parousiazei-o  georgegaleos
  • Upvote 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  πάμε διάβασμα νομοθεσίας πάλι, εγώ λέω να το σταματήσουμε το επάγγελμα και να διαβάζουμε μόνο νόμους που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο!

  Link to comment
  Share on other sites

  Τίποτα σχεδόν δεν χρειάζεται να διαβάσουμε, και κυρίως τίποτα δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πιστεύω. Καταρχάς δεν θα μαζεύουμε χαρτούρα και θα καταργηθεί η τριμηνιαία υποβολή ΦΠΑ απόσο ξέρω (με επιφύλαξη). Το να γράφουμε επίσης ΑΠΥ με στυλό βάζοντας δύναμη ώστε να δουλέψει το καρμπόν στα δύο χαρτιά από πίσω μου προκαλεί ανατριχίλα νιώθω σαν να είμαι στο 1950 :razz:

  • Upvote 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Roy καλησπέρα, το διάβασμα  και η εξοικείωση με το λογισμικό είναι το λιγότερο, κάνε ένα ψάξιμο να δεις τιμές λογισμικού και κόστη ετήσιων ανανεώσεων συμβάσεων-υποστήριξης-αναβαθμίσεις του λογισμικού ...που να περιλαμβάνουν την αποστολή και των εσόδων και των εξόδων στην ΑΑΔΕ.... στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που κυκλοφορούν  ... Δεν αναφέρω για λόγους διαφήμισης... (από τα πιο οικονομικά που είδα είναι στα 300€+ΦΠΑ και στα 150€+ΦΠΑ υποστήριξη μετά το 1ο έτος) ...

  Ελπίζω να κάνω λάθος ...να έχω καταλάβει λάθος ...μακάρι...και να λειτουργεί η εφαρμογή μέσω taxis ... αυτό που με προβληματίζει είναι το άρθρο 2.5 που έγραψα παραπάνω ... σε συνδυασμό με αυτό από την συνέντευξη του Πιτσιλή που --καταλαβάινω ότι έρχεται σε αντίθεση-- και δημοσιεύει το taxheaven: "Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή. Όπως έχουν σχεδιαστεί τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι έτοιμα να δεχθούν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, είτε καταχωρητικά, όπως δηλαδή σήμερα καταχωρούμε τα βιβλία μας να το κάνουμε μέσω της σελίδας της ΑΑΔΕ, είτε με μαζική μεταφορά δεδομένων είτε με το ξεχωριστό κανάλι των ταμειακών μηχανών"

  Edited by georgegaleos
  Link to comment
  Share on other sites

  και εγω αυτο φοβαμαι και υποψιαζομαι ... οτι θα μας βαλουν να αγορασουμε ειδικα προγραμματα που θα εχουν λογικα και υποστιρηξη ανα χρονο ..οπως μας αναγκασαν να βαλουμε πος ... αλλο ενα 150 τον χρόνο μου μυρίζει 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.