Συνάδελφε δεν θεωρώ τον εαυτό μου καθηγητή μετάδοσης θερμότητας, οπότε για πιό αναλυτικά θα πρέπει να ανατρέξεις στα βιβλία της σχολής σου.
Γενικά πάντως οι θερμικές απώλειες εξαρτώνται από τα υλικά, τη μόνωση (συντ. U) και τις διαστάσεις των τοίχων, δαπέδου, οροφής, από τα ανοίγματα και τους υαλοπίνακες, από τον προσανατολισμό και τις σκιάσεις κλπ , την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία της περιοχής κλπ
Ομοίως τα ψυκτικά φορτία εξαρτώνται από τα ανωτέρω, αλλά και από συσκευές εντός του χώρου που εκλύουν θερμότητα, από το πλήθος των ανθρώπων και τη δραστηριότητά τους κλπ
Συγνώμη αν ξεχνάω κάποια αλλά πλησιάζει μισός αιώνας!!! από τότε που ήμουν στα θρανία...
Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο συνάδελφό μας, που ασχολείται με αυτά.
Y.Γ. Υπάρχει και ο τρόπος του ..."μπακάλη" 😊.... 20 τ.μ. -> 10.000 BTU