Jump to content

Leaderboard

 1. mechgiann

  mechgiann

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   339


 2. karanus

  karanus

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   1,357


 3. dimitris GM

  dimitris GM

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   21,438


 4. trellovoskos

  trellovoskos

  Core Members


  • Points

   1

  • Content Count

   275


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/02/2021 in all areas

 1. α] ΦΕΚ Δ 290/77, Αρθρον 6.Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αι διατάξεις: α) Του Ν.Δ. 8/1973 "περί Γ.Ο.Κ.", ως ετροποποιήθη δια του Ν.Δ. 205/1974 (ΦΕΚ 363/Α) και ειδικώτερον του άρθρου 125 (παρ. 2) αυτού, και β) Του από 23.10.1928 Π.Δ. "περί καθορισμού των όρων και περιορισμών δομήσεως της εντός και εκτός της ζώνης των πόλεων κ.λπ. του Κράτους ανεγέρσεως οικοδομών (ΦΕΚ 231/Α), ως ετροποποιήθη μεταγενεστέρως. Επομεως εκει εχει τους ορους δομησης, που ειναι οι της αδειας σου.. β] Μετά δημοσιευθηκε το διαταγμα 538/78 που ορισε οτι "μετά την ισχύ του παρόντος Διατάγματος (17.10.1978
  2 points
 2. Δεν είπα ούτε να γίνει κάποια δίκη ούτε να επιβληθεί κάποια τιμωρία... Είπα ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος να μη γράφει ο καθένας την παπαριά του. Μια διόρθωση, μια παρατήρηση, κάτι...και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι διαχειριστές γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα πολύ καλά! Δεν ξέρω αν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας (αν και διάβασα κάπου στους κανόνες συμμετοχής ότι αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα που συνεισφέρουν στη συζήτηση...) Τέλος πάντων, ένα λάθος είναι ανθρώπινο, επιμονή όμως στο λάθος με υπεροπτικό ύφος προς 2-3 άλλους που προσπαθούν να σε διορθώσουν και λέγοντας πιθανότατα και ψέμματ
  2 points
 3. Κατά την γνώμη μου η δήλωση μπορεί να είναι και μία. Σ΄αυτήν την περίπτωση θα δήλωνα την κάθε οριζόντια σε ξεχωριστό φύλο καταγραφής και θα χρέωνα σαν ΥΔ το τμήμα που πατάει στο προκήπιο. Φαντάζομαι ότι πριν από όλα αυτά γνωρίζεις, ότι για την Κ5 (κατηγορία 5) η προθεσμία δήλωσης έχει λήξει. Εκτός αν μιλάμε για ήδη υποβληθείσα δήλωση , ή εάν το τμήμα που πατάει στο προκήπιο είναι <20,0cm.
  2 points
 4. Ειναι προ του 1983 αρα Κ2, σωστα? Σωστά. Επίσης την ΥΚ που θα την δηλωσω, σε ολα τα φυλλα καταγραφής ή σε ενα μονο? Και τελος......... Όπως έγραψα και πιό επάνω θα έκανα 4 φύλα καταγραφής ένα για κάθε ΟΙ (3 όροφοι + υπόγειο). Στο κάθε ΦΚ θα χρέωνα το τμήμα που πατάει στο προκήπιο με ΥΔ+ΥΚ.
  1 point
 5. Χρόνια πολλά Γιάννη, To EUR ING είναι ένας τίτλος που δεν θα σου χρειαστεί στην Ελλάδα. Ισως ούτε και στο εξωτερικό. Εγώ έκανα πριν λίγα χρόνια τη διαδικασία γιατί ήθελα να φύγω Γερμανία. Συμπλήρωσε την αίτηση σου χωρίς άγχος, είναι τυπική διαδικασία, θα πάρεις τον τίτλο αφού είσαι απόφοιτος πολυτεχνείου.
  1 point
 6. καλντερίμι < τουρκική kaldırım < αρχαία ελληνική καλός + δρόμος (αντιδάνειο) Προφορά ΔΦΑ : /kal.dɛ.ˈɾi.mi/ Ουσιαστικό καλντερίμι ουδέτερο λιθόστρωτος δρόμος του οποίου οι πέτρες δεν είναι κατεργασμένες λιθόστρωτο : Ετυμολογία: λίθος < αρχ. και στορέννυμι! εν τελει εγω νομιζω οτι ο διδονης κατι σαν το παρακατω ειχε στο μυαλο του...με πιο αραια τις πετρες εδω άλλες "ιδέες" https://el.decorexpro.c
  1 point
 7. Παρακαλώ τους διαχειριστές να διασφαλίσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του φόρουμ, ελέγχοντας τα μέλη που επιμένουν σε λάθη και παραπληροφόρηση.
  1 point
 8. Μπορείς σε κάθε δήλωση 4495, να βάλεις όσες αποθήκες γουστάρεις, που θα πληρούν τις απαιτήσεις της Κατηγορίας 3, σε οποιαδήποτε στάθμη του ακινήτου αυτές κι αν βρίσκονται. Ο νόμος σου δίδει αυτό το δικαίωμα!!! Η εγκύκλιος δυστυχώς νομοθετεί διαφορετικά από το νόμο, οπότε να τους προτείνεις κι εσύ (αν χρειαστεί) όπως κι εγώ να την τυπώσουν και να τη βάλουν εκεί που ξέρουν....
  1 point
 9. Κύριε συνάδελφε υπάεχει κάτω ακριβώς από τον κωδικό της κύριας κατοικίας στοΕ-1. Επίσης συμβουλέψου το πρόγραμμα.
  -2 points
 10. Ναι εφ΄ όσον η μία αποτελεί κύρια κατοικία στο Ε-1 και η δεύτερη έχει δηλωθεί στι Ε-1 ως δευτερεύουσα κύρια κατοικία
  -3 points
 11. Συμβουλευτείτε τον οδηγό. Μπαίνουν κύριες και δευτερεύουσες κύριες κατοικίες φτάνει να τις έχουν δηλώσει στο Ε-1
  -3 points
 12. Έχεις λάθος. Έχω βάλει δύο κατοικίες της ίδιας ιδιοκτήτριας μία κύρια και μία κύρια δευτερεύουσα. Ξαναδείτε το στον οδηγό.
  -5 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020
   Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

   Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

   Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

   Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

   Κηρύξεις 2020

   Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Τοπικά & Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης κλπ.: Αναλυτικά, όλες οι δράσεις του ΥΠΕΝ
   Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε την Τετάρτη 07/04 το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

   Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης


   Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών


   Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών    


   • 0 replies
  • Γεωχωρικά δεδομένα δασικών χαρτών 2021
   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.         Για την υλοποίηση του ΕΓΣΑ’87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. και του Εργαστηρίου Ανώτερης Γεωδαισίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
    • Upvote
   • 2 replies
  • Έγκριση συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ»
   Εγκρίθηκε το συνημμένο Παράρτημα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος.

   Η απόφαση στην Διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο8Φ4653Π8-8Λ4

   Το παράδοξο της απόφασης είναι ότι έρχεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.
   • 2 replies
  • Κλήρωση για 2 δωρεάν συμμετοχές στο online εργαστήριο: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις»
   Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.

   Στόχος του Εργαστηρίου είναι:

   Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.

   Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 

   Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

   1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες

   2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή

   5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή

   6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων

   7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)

   8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

   9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ

   Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

   Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika

   Συμμετοχές

   Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.

   Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.

   Όροι Συμμετοχής

   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.

   Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.

    • Thanks
   • 126 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.