Μετάβαση στο περιεχόμενο

klimakometro

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

klimakometro's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν με αφορούν τα έπιπλα και το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο ποστ (όπως και τα υπόλοιπα του φόρουμ) εγώ αναφέρομαι και αναζητώ κάποιον όπου να το έχει αντιμετωπίσει πολεοδομικά το γεγονός πως κλείνοντας με τέντα το μπαλκόνι δημιουργείς κλειστό χώρο.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω πόσο νόμιμο είναι να τοποθετήσει κάνεις τέντα ζελατίνα κατακόρυφα σε όλες τις πλευρές ενός εξώστη. Από την μια δημιουργείς κλειστό χώρο από την άλλη είναι τέντα. Την βάζεις για προστασία από βροχή π.χ.
  3. Καλημέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έστω σε μια πολυκατοικία με 3 διαμερίσματα όπου έχουν εξαντλήσει όρους δόμησης κάλυψης ο τελευταίος όροφος συναινούν στην παρέμβαση του ΦΟ και γίνεται μια οπή στην πλάκα (ώστε να θεωρείται λειτουργικά εξαρτημένο με τον όροφο η σοφίτα). Θα μπορούσε να κατασκευάσει ο τελευταίος όροφος μια σοφίτα;
  4. Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που στον πίνακα έχει 100 χιλιοστά της σοι και στο συμβόλαιο (πρόσφατο ) γράφει 110 χιλιοστά (στον πίνακα αθροίζεται στα 1000) Εγώ προφανώς θα γράψω του πίνακα όμως πως θα γίνει το συμβόλαιο; Να γράψω κάπου στις παρατηρήσεις για τα χιλιοστά ή να μην ασχοληθώ;
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω, Θα γίνει καθαίρεση ενός μικρού τοίχο στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος και θα γίνει με ΕΕΔΜΚ, χρειάζεται να ανοίξουμε ΑΜΟΕ? Ή απλά συμπληρώνω τον πίνακα 3 και αυτόν ανεβάζω και τέλος;
  6. Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω το εξής: έχω σε κτίριο του 1965 παράθυρα τα οποία δεν φαίνονται στα σχέδια, θα πάει κατηγορία 1 με την παλαιότητα ή κατηγορία 3 με δδ (βέβαια λέει για αλλαγή διαστάσεων..όχι κατασκευή ολοκλήρου παραθύρου), θα μπει και αλλαγή στις όψεις;( Όπου αυτό σημαίνει και συναίνεση των υπολοίπων;)
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με βοήθησες σε όλες τις απορίες που μου είχαν δημιουργηθεί. Σίγουρα θέλει καλο διάβασμα του νομου απλά ήταν οι πρώτες σκέψεις που με απασχολούσαν.
  8. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλημέρα, έχω ξεκινήσει με κάτι νέο για εμένα που δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν και έχω πολλές απορίες. Έχω κάνει τμηματικά πράγματα για συναδέλφους αλλά ποτέ δεν έχω κλείσει μια υπόθεση και γι'αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω βασικές ερωτήσεις οι οποίες ίσως φανούν χαζές και πολύ απλές ωστόσο εμένα με δυσκολεύουν. Σας γράφω λοιπόν: 1) αφού το παράβολο κατ1 και κατ2 είναι 250+15 γιατί βλέπω σε δηλώσεις συναδέλφων να έχει ΚΑΙ πρόστιμο; 2) πότε βάζω λοιπή παράβαση σε νέο φύλλο καταγραφής και πότε στο ίδιο φύλλο; 3) όταν έχω υπέρβαση κάλυψης χρειάζεται πάντα διάγραμμα κάλυψης και υπολογισμός της υπέρβασης στο σχέδιο; 4) όταν έχω διαμερισματωση σε άδεια του 2000 τι κατηγορία είναι; 5) δεν έχω καταλάβει καθόλου τι είναι ο αναλυτικός προϋπολογισμός(πέρα όπως περιγράφεται στον 4495/17 για τις 25.000 ευρω, ποτέ χρειάζεται να το υπολογίσω, το καταχωρώ κάπου; 6) κάποια σχέδια της σύστασης ταιριάζει με την αποτύπωση που έκανα όμως όχι σε όλα τα σημεία ,μπορώ να σβήσω σημεία του σχεδίου σύστασης ώστε να φαίνεται πιο καθαρό το σχέδιο που θα ανεβάσω; 7) υπολογισμός προστίμου αυθαίρετου: έχω βρει ένα εξελ όπου μοιράστηκε κάποιο μέλος στο φόρουμ όμως αφού βάλω τα στοιχεία βλέπω ότι έχει διαφορά με το πραγματικό πρόστιμο. Κάνω λάθος σε υπολογισμούς ή μετράει στο περίπου; 😎μετά από μια τακτοποίηση χρειάζεται ενημέρωση της άδειας; χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης εάν έχει ΔΔ με κοινόχρηστο; 9) για ΔΔ με τον γείτονα χρειάζεται Υ/Δ ότι συναινεί στην τακτοποίηση; Ως τι θα το ανεβάσω στα αρχεία; 10) όταν χρειάστηκε να κάνω τμηματικά πράγματα για συναδελφο είδα ότι είχε κάποιες δηλώσεις με 0€ πρόστιμο και χωρίς αρχεία απλά περιέγραφε την ιδιοκτησία, αυτό είναι η βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαίρετων ή γίνεται για άλλον λόγο; 11) η διαδικασία είναι: εισαγωγή νέας δήλωσης, καταχωρώ ιδιοκτήτες, περιγράφω την ιδιοκτησία, καταγράφω τις παραβάσεις στα φύλλα καταγραφής, και πατάω υποβολή δήλωσης για να πληρωθούν τα παράβολα, εάν είναι κατηγορία 3,4 αν κατάλαβα σωστά θα πληρωθεί και πρόστιμο, μέχρι να πληρωθεί εγώ ανεβάζω τα αρχεία, φτιάχνω σχέδιο, τεχνική έκθεση, αμοιβές, μόλις τα έχω ανεβάσει πατάω ξανά υποβολή να βγει ο ηλεκτρονικός κωδικός τον οποίο τον καταγράφω στο σχέδιο, στην τεχνική έκθεση και τα ανεβάζω και κλείνω την δήλωση. Σωστά τα περιέγραψα; Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  9. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για ΗΤΚ που πραγματοποιήθηκε για μεταβίβαση. Κάνετε ενημέρωση για να μπει ο νέος ιδιοκτήτης; Έχει κάποιο κόστος;
  10. Σίγουρα ο συνάδελφος θα έχει τελειώσει με την υπόθεση. Ωστόσο το forum δεν είναι μόνο για αυτόν που έκανε την ερώτηση αλλά και για άλλους 10 που θα κάνουν αναζήτηση και θα έχουν την ίδια απορία.
  11. Πέρα από την αναζήτηση όπου αναφέρθηκε. (Σωστή είναι αλλά θα περιμένεις 2-3 μήνες απάντηση) Θα σου πρότεινα να πας Σωκράτους να σου την βρουν στο ισόγειο. Είναι πολύ εξυπηρετικός ο άνθρωπος αρκεί να έχεις οδό, ονόματα. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις 2-3 μήνες. Έχεις βέβαια να περιμένεις τους άλλους 2-3 μήνες οι οποίοι αφορούν την παραλαβή των σχεδίων αργότερα.
  12. παρ.6 του άρθρου 12 του ν.4122/2013 σε συνδυασμό με την παρ.7 του άρθρου 4 του ιδίου νόμου Για περισσότερα εδώ:Λινκ
  13. Προσωπικά θα έκανα έκδοση για να μην έχει πρόβλημα ο ιδιοκτήτης. "Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση μη έκδοσης ΠΕΑ επιβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν.4122/2013, πρόστιμο σε βάρος του κατά νόμο υπόχρεου από χίλια (1.000) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Ως υπόχρεος νοείται ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας ή ο διαχειριστής του κτιρίου ως εντολοδόχος των ιδιοκτητών." Να μπορεί να μπει αργότερα σε εξοικονομώ. Θα το έκανα με την λογική ότι οι ζημιές αυτές μπορούν να αντικατασταθούν, επιδιορθωθούν άμεσα. Περισσότερο η σκεπή με προβληματίζει. Την οποία θα προσμετρουσα στον αριθμό καμινάδων ίσως και σίγουρα σε διείσδυση αέρα. Σε ενέργεια θα έβαζα θεωρητικό σύστημα κτλπ. Γενικότερα θα προσπαθούσα να το δικαιολογήσω ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα με ΗΤΚ και συμβολαιογράφο αργότερα. Εάν ωστόσο επιμένεις πολύ υπάρχει αυτό που μπορείς να βασιστείς σε αυτό: "Σε κάθε περίπτωση, δεν εκδίδεται ΠΕΑ σε κατηγορίες κτιρίων που η κατανάλωση ενέργειας δεν αποσκοπεί στη ρύθμιση των εσωτερικών κλιματικών συνθηκών - προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση των χρηστών τους - και, ως εκ τούτου, δε νοούνται ως κτίρια κατά την έννοια του ν.4122/2013. Συνεπώς, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαμορφωμένο κέλυφος δεν εκδίδεται ΠΕΑ (π.χ. σε ημιτελή, ασκεπή ή εγκαταλελειμμένα κτίρια ή κτιριακές μονάδες)."
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.