Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

curzondax

Core Members
  • Περιεχόμενα

    765
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Everything posted by curzondax

  1. Τουλάχιστον η πρώτη περίπτωση που περιγράφεις το λέει μόνη της ότι γράφεις άρτιο και οικοδομήσιμο από τη στιγμή που ο ίδιος ο νόμος γράφει "αν είναι άρτιο/οικ. δεν δομείται στην περίπτωση ....". Εν πάση περιπτώσει δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από τη στιγμή που δεν υποχρεώνεσαι να γράψεις μόνο μια φράση. Κοινώς: γράψε και παρατήρηση που αναλύει ακριβώς ό,τι σκέφτεσαι περί μη "πρακτικής οικοδομησιμότητας".
  2. Από το 96 έως το 111 το κεφάλαιο ονομάζεται "προ του ..2011". Ο OP ρωτούσε για αυθαίρετο του 2019. Υπέθεσα ότι πιθανόν ο vasilis01 αμέσως προηγουμένως να ρωτούσε για τέτοιο αυθαίρετο και αναρωτιέμαι αν το 106 αφορά και εκείνα (που βγάζει λάθος τον τίτλο τους κεφαλαίου).
  3. ^To Α106 αφορά και τα αυθαίρετα του 2019 όπως ρωτούσε ο OP; Γιατί έχουν ονομάσει το κεφάλαιο "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 28η.7.2011", και αν είναι λάθος ο τίτλος τους θα τους μαλώσω.
  4. Το σίγουρο είναι ότι ζητείται συμβατικά, και είναι λογικό να ζητείται γιατί κατά τη σύνταξη των φακέλων ασφαλείας-υγείας λαμβάνονται υπόψη εργασίες που αφορούν την ασφάλεια και υγεία. Π.χ. μου έρχονται στο μυαλό αναλύσεις περί των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν που προφανώς έχουν σχέση με την ασφάλεια.
  5. Θα βρεις πολλά lectures πανεπιστημίων/πολυτεχνείων του εξωτερικού στο youtube
  6. Δηλαδή όλοι βλέπετε ότι μάλλον έγινε τέλεια η δουλειά, εάν το είχε μονώσει; Με ενοχλεί η επίθεση με μη τεκμηριωμένα downvotes όχι επειδή είναι downvotes αλλά επειδή δεν είναι τεκμηριωμένα και υποτίθεται εδώ είμαστε για να μιλάμε και όχι για να κάνουμε οικονομική πολιτική επαγγέλματος.
  7. Λογικό είναι διότι η έλλειψη περιορισμένης δομής ενώ ανοίγει δυνατότητες ταυτόχρονα προκαλεί και χάος. Επίσης ίσως επηρεάζεται και από άλλα στεγανά όπως υποχρέωση αυστηρού ωραρίου. Η τελευταία τεχνολογία σε αυτά είναι ο προσωπικός χρόνος να είναι πολύ ευέλικτος.
  8. Μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό που λες αλλά δε βρήκα κάτι μου να το καταρρίπτει. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως το πνεύμα του νομοθέτη είναι σε αντίθεση διότι η επόμενη παράγραφος 2 στο ΠΔ μιλάει για χώρο που θα έχει κυκλοφοριακή σύνδεση (δε νομίζω να μιλούσε για βαρκούλες) αλλά παρατηρώ αυτή έχει καταργηθεί. Είναι συνηθισμένο στην πράξη να έχεις κοινόχρηστο χώρο/πρόσωπο μόνο στη θάλασσα;
  9. ^Ή και τα τρία (+πυρηνικοί). Οι Μηχανικοί με ειδικότητα στη δομοστατική θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα. Μετά από τα πολιτικά και ιδεολογικά φρου-φρου το μόνο πραγματικό επιχείρημα που παραμένει είναι στην ουσία ατύχημα μετά από σεισμό.
  10. Το σκυρόδεμα (τυπικά) έχει τεράστια υδροπερατότητα οπότε μη περιμένεις να δεις στεγανότητα μόνο με αυτό. Εγώ βλέπω ύποπτα πράγματα: χμμμ (είχε επικάλυψη εδώ;): Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτή τη φωτογραφία:
  11. ^Το Φθινόπωρο αμφιβάλλω ότι θα τον έχουν "χεσμένο" αν βλέπουν θανάτους στη γειτονιά τους. Πρακτικά δεν υπήρχε καθόλου ο ιός φέτος και το μεγάλο κύμα όταν δεν έχει δραστική θεραπεία έρχεται το δεύτερο χρόνο (σύμφωνα με ειδικούς). Όσοι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία στον ιό κάντε καλή αυτοπροστασία γιατί τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο ή Ιανουάριο μπορεί να δούμε τα χειρότερα.
  12. ^Όταν καις μαζούτ το να κάψεις άμεσα κανένα πουλί είναι το λιγότερο για προφανείς λόγους. Οι οικολόγοι συνήθως υπονοούν να μην έχεις ούτε τον ανεμόμυλο ούτε το μαζούτ. Και να αυτοκτονήσουν θα ρίξει το περιβαλλοντικό impact αλλά δεν είναι σωστό.
  13. Το σίγουρο είναι ότι έγινε απότομη ανοικοδόμηση με τη μικρασιατική καταστροφή αλλά και μεταπολεμικά. Η "κυβική βαρετή πολυκατοικία" ήταν κάποτε όμορφη πρωτότυπη αρχιτεκτονική που αντιγράφτηκε. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι δυτικές πόλεις έκαναν μεγάλα πολεοδομικά λάθη ...αιώνες πριν.
  14. Αν ισχύει: παράνομο Αν ισχύει: please ανέβασε φωτογραφία γιατί εκτός από πολύ παράνομο είναι και πολύ γελοίο. Αν ισχύουν τα άλλα δύο τότε και άλλα αρχιτεκτονικά εγκλήματα σίγουρα θα ισχύουν. Το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσες να το κυνηγήσεις πολύ εύκολα με τέτοια που έκανε με διάφορα ξεκινήματα. Το ξεκίνημα που περιγράφει ο Dimitris GM είναι το καλύτερο.
  15. Καλημέρα: στο "ΒΟΗΘΕΙΑ" του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής θα βρεις αυτό που θες. Έχει 15 αρχεία. Μέσα σε αυτά και εντός και εκτός σχεδίου DXFs με τα layers και πίνακες.
  16. Ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Επίσης θα ήταν παράλογο να απαγορεύεται γιατί συστηματικά οι άδειες εργασιών κάνουν συνθέσεις εργασιών διότι επιστημονικά δεν υπάρχει καλός λόγος να μην τις κάνουν ταυτόχρονα.
  17. Δε μ'αρέσουν αυτές οι σκέψεις αλλά όχι για το λόγο που μάλλον νομίζεις (κοινός πατριωτισμός): δε νομίζω ότι οι άλλες χώρες αποτελούνται από καλύτερους ανθρώπους κατά βάθος. Τα πολεοδομικά "σχέδια" πολλών "ανώτερων" και "καλύτερων" ευρωπαϊκών χωρών της δύσης ήταν άκρως απαράδεκτα για δεκαετίες και αιώνες. Η Ελλάδα είναι υπερβολικά νέα χώρα (συμβολαιογραφικά και πολεοδομικά) που ξεκίνησε τα εμφανή λάθη της το 20ο αιώνα και όχι τον 15ο.
  18. Το πώς είναι ξεκάθαρα επιστημονικό θέμα και το γιατί είναι εκείνο που είναι περισσότερο πολιτικό. Αν θέλουμε καλύτερες κοινωνίες οι πολιτικοί πρέπει να χώνουν λιγότερο τη μύτη τους στο πώς γιατί δεν είναι δουλειά τους (π.χ. αναλώνονται πολλές φορές στο πώς λειτουργεί η οικονομία ενώ αυτό είναι κυρίως επιστημονικό θέμα ενώ αυτό που είναι πολιτικό είναι το "ποιος θα πάρει τα λεφτά"). Επίσης ακόμα και το γιατί έχεις τέτοια πολιτική ή άλλη μπορεί να είναι επιστημονικό θέμα (διότι υπάρχει και η επιστήμη της ψυχανάλυσης) αλλά πάμε σε συζητήσεις που δεν είναι της ...επιστήμης του χώρου.
  19. Εξίσου επικίνδυνο αποκλείεται αλλά μάλλον επίσης επικίνδυνο (και ακριβό). Το ραντάρ ακούγεται καλό ...αν λειτουργεί γιατί ακούγεται πολύπλοκο. Πολλοί μιλάνε κυρίως πολιτικά ή παρτάκικα και όχι επιστημονικά.
  20. Το λογισμικό είναι ελλιπές. Έχουν δώσει οδηγία να χρησιμοποιείς το κουτάκι μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη παράβαση. Όταν έχεις και άλλες το βάζεις ως "λοιπή παράβαση".
  21. Κανονικά ήρθε εδώ η λυπητερή. Δες μήπως είχες πληρώσει διπλά προηγούμενο μήνα, ή αν άλλαξε κάτι στην ασφάλισή σου.
  22. Σχεδόν ποτέ δεν το βλέπω και μου δημιούργησε δυο απορίες. Επιτρέπεται (υποθέτω πως ναι (συναινετικά πάντα)); Βλέπετε αρχιτεκτονικά προβλήματα με αυτό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.