Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbosdas

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.443
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    33

jbosdas last won the day on Απρίλιος 18

jbosdas had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

832 Εξαιρετική

Σχετικά jbosdas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.219 profile views
  1. @dimvoud η πολεοδομία καλά κάνει και γράφει και τον όμορο. Αυτή είναι η δουλειά της να καταγράφει την αυθαίρετη κατασκευή, η απόδοση της δικαιοσύνης γίνεται σε επόμενο χρόνο. Πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών; (περσινή περίπτωση ιδιοκτήτη που είχε εκμισθώσει στον γείτονα χωρίς συμφωνητικό ... και επειδή υπήρχε καθυστέρηση στην καταβολή του έκανε καταγγελία για καταπάτηση. Να δεις την βεντάλια που άνοιξε... Πολεοδομία, εφορία, δικαστήρια, δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί. Χάος)
  2. Υπαγωγή ως ΚΑΤ1, με τα βασικά δικαιολογητικά και αποτύπωση κατόψεων. Προσέχεις κάθε ΟΙ να είναι ανεξάρτητη δήλωση υπαγωγής και να βεβαιωθείς ότι έχουν κατασκευαστεί όλα προ75.
  3. Σωστά. Απο σχέδια μόνο αποτύπωση. Για την υπαγωγή υποβάλλονται τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α, β, γ, δ, ε, ζ, ι, και ια του άρθρου 99 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας και δεν απαιτούνται λοιπά στοιχεία και σχέδια.
  4. 1. Πολύ σωστό, δεν το είχα σκεφτεί... 2α. Αυτό έβλεπα... την ΥΔομησης. 2β. Αν είναι επικίνδυνοι για πτώση, αφορά τον ελεγκτή; @kousvos Οπότε εσύ τι λες; αρνητικό η θετικό πόρισμα; Εγώ βλέπω αρνητικό πόρισμα επειδή απλά δεν έχει εφαρμοστεί η μελέτη. Αυτό αναγράφεται στο πόρισμα και τελειώνει υπόθεση.
  5. Ρε πως μας ανακάτωσε ο Braat... Τομούλα? https://www.alexpolisonline.com/2013/04/polykatoikia-stin-alexandroupoli-sta-simantikotera-arxitektonika-erga.html
  6. Όχι βέβαια. Θα πρέπει να τακτοποιηθεί για να ικανοποιηθεί ο ορισμός "νομίμως υφιστάμενο" σύμφωνα με την παρ1/αρθ23 ΝΟΚ καθώς και το αρθ1α της αποφ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 – 13.5.2020: Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται: α) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον: αα) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, .... Το αναφέραμε αυτό. Εξαιρείται αφού οι εργασίες υπάγονται στο 29/4495. Γίνεται μνεία της αυθαίρετης κατασκευής (και της συγκεκριμένης παραγράφου) στην περιγραφή. Για να μην παρεξηγηθώ, κάθε φορά θα λέω ότι καλό είναι τακτοποιούνται τα πάντα και να μην μένουν εκκρεμότητες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια.
  7. Συνάδελφοι την άποψη σας... Σε τελικό έλεγχο, τα στηθαία του δώματος που διαχωρίζουν το βατό δώμα από το μη βατό (χώρος ηλιακών με προστεγάσματα αντίστοιχα), δεν έχουν κατασκευαστεί. Προκύπτει μία ενιαία βατή επιφάνεια δώματος. Πως θα το αντιμετωπίζατε; Εφόσον παραμείνει σε αυτή τη μορφή, θεωρώ ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι όψεις (έλεγχος τελικού), και ότι αν μεταγενέστερα μπει κάγκελο στην περίμετρο των προστεγασμάτων αυτά θα θεωρηθούν εξώστες...
  8. Το "νέο άνοιγμα" το βρίσκουμε στην 2λβ/29 (υπό τις προϋποθέσεις των ειδικοτέρων διατάξεων). Στην 3ε/81 ως "πολεοδομικές παραβάσεις" ορίζονται μεταξύ άλλων και οι κατασκευές της παρ2/29. Οι εξαιρέσεις της 2θ/82 αναφέρουν ρητά τις "πολεοδομικές παραβάσεις" (3ε/81). Η βεβαίωση της 2/83 κάνει, ομοίως, ρητή αναφορά τις εξαιρέσεις. Με την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη βεβαίωση μηχανικού δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι: γ) οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89. Αυτά λέει ο νόμος, όχι εγώ. Τέλος, η εγκύκλιος αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην βεβαίωση στις εν λόγω εξαιρέσεις. Και ανεμογεννήτριες να έχει βάλει, εξαιρείται, αφού προβλέπεται στο 29. Οσο για τον διαχωρισμό των οριζόντιων ιδιοκτησιών (λστ) θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης οπότε απλά ενεργοποιούνται άλλες διαδικασίες. Και είπαμε, προσωπικά συμφωνώ να είναι τακτοποιημένα ακόμα και τα πόμολα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  9. Η απαίτηση ΣΔΑ ΙΚΑ κλπ προκύπτει ανάλογα με τις εργασίες και όχι με τον τύπο άδειας/βεβαίωσης... Άρα ναι θα χρειαστείς ΣΔΑ όπως και ΙΚΑ ΑΜΟΕ Πινακα 3 κλπ.
  10. Άλλο πράγμα η διαφορετική διαμερισμάτωση, άλλο η διαφορετική διαρρύθμιση.
  11. Όπως τα λέει Δημήτρης. Έχεις αυθαίρετη λειτουργική συνένωση (αρθ29,§2κζ) για την κατεδάφιση της μεσοτοιχίας και διαφορετική διαρρύθμιση (§2ιζ). Αν θες μπορείς να πας και για νομιμοποίηση με μικρής κλίμακας. Μπορούν να παραμείνουν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες λειτουργικά συνενωμένες.
  12. @geoledimi σε συνέχεια αίτησης σου, το τμήμα ελέγχου κατασκευών της πολεοδομίας (αυθαίρετα) θα πρέπει να το χαρακτηρίσει επικίνδυνο ώστε να σου δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας και αποκατάστασης και στη συνέχεια με νέα αίτηση να αρθεί η επικινδυνότητα. Αρχαιολογία κλπ θα τα βρεις αργότερα. Τώρα προέχει η επικινδυνότητα.
  13. Για βοήθα μας λίγο με τους σωστούς ορισμoύς. Προκήπιο στην πρόσοψη. Προκήπιο στην πίσω πλευρά οικοπέδου? Μήπως εννοείς στον πίσω ακάλυπτο?
  14. Στην πλάκα βλέπετε κανένα σίδερο; Έλιωσαν από την υγρασία και τα ασφαλτοπανα... Κρίμα τον άνθρωπο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.