Μετάβαση στο περιεχόμενο

Impοser

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.601 profile views

Impοser's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

46

Φήμη στην κοινότητα

  1. @ikaros2 Δεν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός (ούτε η κατηγορία ούτε το είδος) και, επιπλέον, χαρακτηρίζεις ΦΠΑ ενώ το τιμολόγιο έχει εκδοθεί χωρίς ΦΠΑ. Η σωστή διαδικασία:
  2. @KostasMok Ασφαλίζεσαι λόγω επαγγέλματος και αυτό που έχει σημασία είναι η θέση (ειδικότητα). Το δίπλωμα ή πτυχίο δεν επηρεάζει την ασφάλιση. Το ίδιο ισχύει και για την εγγραφή στο ΤΕΕ (και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος). Ως μηχανικός θα ασφαλιστείς εάν εργαστείς ως μηχανικός.
  3. @akis73 Κανονικά έπρεπε να βλέπεις τα παραστατικά όταν ψάχνεις με τον ΑΦΜ. Παλιότερα, το χρονικό εύρος αναζήτησης έπρεπε να βρίσκεται εντός του ίδιου έτους. Για το διάστημα που ψάχνεις θα έκανες δύο αναζητήσεις, μία από 6/22 έως 12/22 και μία από 1/23 έως 6/23. Κάποιο προσωρινό πρόβλημα είναι, δεν κάνεις κάτι λάθος.
  4. Όταν η διαφορά των μετρήσεων είναι εντός της ανοχής δεν αλλάζεις τίποτα. Το εμβαδόν και για την τακτοποίηση και για την ηλεκτρονική ταυτότητα είναι 50 τ.μ.
  5. Η επιλογή αυτή θα χρησιμεύσει (θεωρητικά) του χρόνου και σημαίνει ότι η διαβίβαση του παραστατικού γίνεται αργότερα από όταν έπρεπε λόγω απώλειας διασύνδεσης. Πιθανοί λόγοι: διακοπή ρεύματος, πρόβλημα με τη σύνδεση στο internet.
  6. @Panagiotis T. Αναγράφεται το σύνολο των κρατήσεων (δηλαδή, όλα όσα αναφέρεις) που αντιστοιχούν στον ασφαλισμένο και παρακρατούνται από τον εργοδότη για να πληρωθούν μέσω ΑΠΔ.
  7. @Dimitermo Δεν γίνεται να έχεις έδρα το σπίτι σου για οικοδομικές δραστηριότητες. Επαγγελματικό όχημα σημαίνει ότι είσαι επαγγελματίας, άρα εγγράφεσαι υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ.
  8. @sopver Για τη σύνταξη του πίνακα συνιδιοκτησίας είναι αδιάφορο τι προσμετράται και τι όχι στον συντελεστή δόμησης. Οι ορισμοί του οικοδομικού κανονισμού (όπως και κάθε νομοθετικού κειμένου) χρησιμεύουν για την εφαρμογή του. Ο πίνακας αυτός δεν είναι τεχνικό ή πολεοδομικό ζήτημα αλλά ιδιοκτησιακό. Ο τοίχος μεταξύ διαμερίσματος και κλιμακοστασίου ανήκει εξ ολοκλήρου στο διαμέρισμα.
  9. @40575514427175268786 1) Εγγράφεσαι σε τομέα του ΕΦΚΑ ανάλογα με την εργασία σου (ελεύθερος επαγγελματίας, μισθωτός κλπ). 2) Ο τομέας ασφάλισης αλλάζει εάν αλλάξει ο τρόπος απασχόλησης.
  10. @kallitekton α) Στις πέντε κατηγορίες κατατάσσονται οι αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσεως, και όχι οι οικοδομές. Για την περίπτωσή σου: Οι αλλαγές στα ανοίγματα ανήκουν στην κατηγορία 3. Το κλείσιμο του ημιυπαιθρίου είναι υπέρβαση δόμησης και κατατάσσεται –κατά πάσα πιθανότητα– στην κατηγορία 4. β) Η σύνταξη ΗΛΤΑ αποτελεί προϋπόθεση για την αγορά του διαμερίσματος. δ) Εάν καλύπτονται οι εναπομείνασες εργασίες από ΕΕΔΜΚ, προχωράς με αυτήν. ε) Θα κάνεις αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος, πριν την εκτέλεση των εργασιών που απομένουν.
  11. @κλεοβουλος Στην παρακάτω δημοσίευση αναφέρεται η προθεσμία και περιγράφεται ο τρόπος δήλωσης των εξόδων: Έξοδα στο myDATA
  12. Ναι. Παρ' όλο που μπορείς να δηλώσεις όσους ΚΑΔ θέλεις, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η δραστηριότητα από όπου προέρχονται τα περισσότερα έσοδα (κύρια δραστηριότητα). Αφού οι δραστηριότητές σου εντάσσονται στον 71.12, δηλώνεις μόνο αυτόν και δεν ασχολείσαι με τις υποπεριπτώσεις.
  13. @Σπυρος Παπ. Εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου πάνω από 20 εκατοστά είναι κατηγορία 5. Το παρακάτω θέμα σε ενδιαφέρει: Με ανακοίνωση από το ΥΠ.ΕΝ επανέρχεται η κατηγορία 5
  14. Όπως και να χρησιμοποιείται η σοφίτα είναι μέρος του διαμερίσματος, δηλαδή συνυπολογίζεται στην επιφάνεια του κύριου χώρου. Μειωτικός συντελεστής στη ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν σημαίνει αναγκαστικά βοηθητική χρήση. Για το Ε1 και το Ε9, βοηθητικοί θεωρούνται οι ανεξάρτητοι χώροι όπως μία κλειστή θέση στάθμευσης. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Κάθε διαμέρισμα έχει μπάνιο (το οποίο έχει βοηθητική χρήση). Δηλώνεται στους βοηθητικούς χώρους; Η απάντηση είναι: όχι, συμπεριλαμβάνεται στην επιφάνεια διαμερίσματος. Συνεπώς, έχεις δεύτερο όροφο και επιφάνεια κύριου χώρου μαζί με τη σοφίτα. Το εμβαδόν της σοφίτας θα το συμπληρώσεις (μόνο του) και στο πεδίο για τους ρυθμισμένους χώρους (κωδικός 231 στο Ε1). Ας πούμε ότι το διαμέρισμα είναι 70 τ.μ. και η σοφίτα 30 τ.μ., οπότε: κύριοι χώροι = 100 τ.μ. και κωδικός 231 = 30 τ.μ. Για τις όψεις: είναι ασαφής η σχετική διάταξη για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως αυτή που περιγράφεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.