Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Recommended Posts

Προσπαθώ να καταλάβω την έννοια του βάθους στα εκτος σχεδίου αγροτεμάχια

 

Εαν αρχικό αγροτεμάχιο 18.000μ2, με προσωπο σε επαρχιακή οδο, το κάνω τωρα κατάτμηση σε 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες, για να είναι αρτιο και οικοδομησιμο το  κομμάτι (Α), θα πρεπει να εχει βάθος 50μ.

 

Στην παρακάτω περίπτωση, εχω εξασφαλίσει το απαιτούμενο βάθος για το (Α), δημιουργώντας μια "λωρίδα" βάθους 50μ και πλάτους 1μ. ?

το (Β) ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, αλλα δεν μας απασχολεί. Μας ενδιαφερει το (Α) να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο

 

https://s27.postimg.org/6k4k6t00z/1111.jpg

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 992
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία πράγματα !! Τέτοια δημιουργία "βάθους" δεν ξαν' αδα. (??). Η λωρίδα, νότια, των 5000τμ από που θα έχει πρόσβαση στο δρόμο? Και αφού είναι για κάποιον ....παραπεταμένο συγγενή γιατί δεν τον δίνεις 5000τμ νοτιοανατολικά ένα κομμάτι, ώστε να έχεις εσύ σίγουρα τα 50μ βάθος;; (επιστημονική κουβέντα Α' βαθμού). Δεν νομίζω να γράψει κάποιος κάτι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς συνάδελφε, αλλα ειναι επιστημονικη συζητηση. Μου εθεσαν ενα συγκεκριμενο προβλημα και προσπαθω να βρω λυση.

 

Το νότιο τμημα που θελουν να μεταβιβασθουν ειναι "ποτιστικο" και σε αλλο επιπεδο, ενω το πανω τμημα με προσωπο στον δρομο ειναι "ξερικο".

 

Θελουν να μεταβιβασουν το συγκεκριμενο νοτιο τμημα και ας ειναι μη οικοδομησιμο και να κρατησουν  το πανω τμημα αρτιο και οικοδομησιμο.

Εαν ειχαν απευθυνθει σε εσενα με τα συγκεκριμενα ερωτηματα, εαν γινεται αυτο, ποια θα ηταν η απαντηση σου ως μηχανικος?

Εαν γινει η μεταβιβαση του νοτιου τμηματος (που αυτο θελουν), τοτε το βορειο τμημα θα γινει μη αρτιο και μη οικοδομησιμο?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αν  το βάθος έστω και σε σημειακή θέση του γηπέδου, σου δίνει την αρτιότητα,  δεν δείχνεις πάνω στο τοπογραφικό με offset την απόσταση των 15 μ γύρω από κάθε σημείο του περιγράμματος γηπέδου να δεις αν έχεις οικοδομήσιμο τμήμα?

(κατά 1000% δεν έχεις οικοδομήσιμο τμήμα και δεν είναι τυχαίο που όλη η νομοθεσία και η νομολογία είναι προς την κατεύθυνση της ορθογώνισης των γεωτεμαχίων προς καλύτερη οικοδομική εκμετάλλευση.

Επίσης έβαλες τη γραμμή δόμησης που προκύπτει από το ΠΔ 209/98  να δεις που είναι το οικοδομήσιμο (αν υπήρχε) τμήμα?

Είδες αν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης της οδού .  Το τοποθέτησες να δεις που είναι το όριο του γηπέδου σου?

Ο λόγος που δεν σου απάντησε κανείς ως τώρα είναι γιατί κανείς μηχανικός δεν θα έπαιρνε σοβαρά από άποψη εκμετάλλευσης ένα τέτοιο σχήμα γηπέδου, όπως ευγενικά σου είπε και ο συνάδελφος nbr (με τις καλημέρες μου). 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστω για την απαντηση και το αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, σχετικά με το οτι δεν ειναι εκμεταλλευσιμο ενα τετοιο γηπεδο, αλλα όπως θα εχεις δεις οι περισσοτεροι πελατες δεν γνωριζουν την πολεοδομικη νομοθεσια. Ζητανε κατι και εαν τους πεις οτι δεν γινεται, δεν σε πιστευουν και νομιζουν οτι ετσι το λες "για να τους φας λεφτα".

Δεν σου έχει τυχει ποτε καποιος πελάτης να ζητάει κατι "περιεργο" και να προσπαθείς να του εξηγησεις οτι δεν γινεται, αλλα να μην το δεχεται?

 

Οπως ειπα για εμενα, η ευκολη λυση θα ηταν να κανω το τοπογραφικο, να κανουν την μεταβιβαση οπως την θελουν και να μην αγχωνομαι τωρα εαν μετα απο πολλα χρονια αποφασισουν να το οικοδομησουν και δεν γινεται. Αλλα θέλω να τους δωσω μια ολοκληρωμενη απαντηση, για το εαν γινεται ή οχι.

Εμενα προσωπικά δεν με απασχολεί εαν εχει αξια σαν οικοπεδο ή όχι. Δεν ρωταω για εμενα. Δεν είναι δικό μου. Εμενα με απασχολεί να τους δωσω μια απαντηση σε αυτό που μου ζητησαν.

 

Δηλαδή εσυ συνάδελφε, τι θα έλεγες σε κάποιον συνταξιούχο αγρότη σε αυτήν την περίπτωση? δεν πιστευω οτι θα τον έδιωχνες χωρις να του δωσεις καποια εξηγηση

 

 

επι του ερωτηματος, δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα με τα 15μ από τον αξονα της επαρχιακης οδου. Το αγροτεμάχιο είναι πολύ μεγαλο. Ουτε απαλλοτριωση υπαρχει

https://postimg.org/image/3qvvga5gn/

 

Αυτο που ψαχνω είναι σχετικά με το βαθος. Υπάρχει κάποιο ελάχιστο πλατος στο βάθος ή μπορεί να ειναι σημειακό?

Εαν δεν ειναι οικοδομησιμο, θα του πω ότι δεν ειναι οικοδομησιμο.

Εαν ειναι οικοδομησιμο, θα του πω ότι ειναι οικοδομησιμο.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Πάντως, όπως βλέπω το σχήμα στο μήνυμα #421, το έχεις το βάθος των 50 μ, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις εκείνο το "σημειακό" σπάσιμο. Δλδ αν πάρεις μία παράλληλη ευθεία στα 50 μ από το όριο του δρόμου, τότε έχεις γήπεδο και πίσω από αυτή στη νοητή της προέκταση.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

 

Δηλαδή εσυ συνάδελφε, τι θα έλεγες σε κάποιον συνταξιούχο αγρότη σε αυτήν την περίπτωση? δεν πιστευω οτι θα τον έδιωχνες χωρις να του δωσεις καποια εξηγηση

 

Θα το εξηγούσα μια φορά. Θα πρότεινα την ορθή πολεοδομική λύση και αν συνέχιζε λέγοντας μπαρούφες, χωρίς με πληρώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μου  θα τον ξεφορτωνόμουν (αφού φυσικά θα πληρωνόμουν για τις μέχρι τότε παρεχόμενες υπηρεσίες).

Ευτυχώς ως τώρα με ακούνε με τις όποιες αρχικές διαφωνίες, οι οποίες 99 στις 100 περιπτώσεις πηγάζουν από παραπληροφόρηση.

Εκτός θέματος τώρα,  δείξε ποίος έχει τον πρώτο λόγο στη δουλειά αυτή, διότι κάθε φορά που οι φίλοι μας αγρότες χτυπάνε τα τσιπουράκια στους στο καφενείο, θα έρχονται και με νέες ιδέες και εσύ θα κάθεσαι να εξετάζεις ότι τους έρθει στο κεφάλι. Αν πληρώνεσαι γι αυτό τότε καλώς κάνεις και ψάχνεις.

Και για να μη νομίσεις ότι δεν γνωρίζω τι παίζεται, δουλεύω επαρχία και ξέρω τι γίνεται στα χωριά μας.

Αυτά από μένα και εύχομαι καλή έκβαση στη δουλειά που έχεις αναλάβει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλημέρα!

 

σε εκτός σχεδίου όπου κατασκευάζεται κτίσμα δύο επιπέδων (ισόγειο + όροφος) αλλά μεγάλο τμήμα του ισογείου δεν έχει κλειστούς χώρους επομένως ο όροφος βρίσκεται επί υποστηλωμάτων (τύπου πυλωτή). Ο χώρος αυτός μπορεί να ελεγχθεί ως ανοιχτοί ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον

α) δεν επιτρέπεται η PILOTIS στα εκτός σχεδίου και 

β) ο ορισμός του ΝΟΚ για ανοιχτούς ημιυπαίθριους χώρους δεν εξαιρεί την πυλωτή καθώς απαιτεί να έχει ''είναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά"

 

ευχαριστώ

 

 

 

Εξέλι: Στην πολεοδομία που υπάγομαι έγινε δεκτή η χρέωση ως ανοιχτός ημιυπαίθριος χώρος.

Edited by Μέρσα
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

καλησπέρα, γνωρίζει κανείς χρήσεις γης και όρους δόμησης για εκτός σχεδίου, Καλύβια με πρόσωπο σε κάθετο δρόμο της Λεωφ. Αναβύσσου. Βρήκα το Π.Δ. ΤΗΣ 17/27.2.1998 (ΦΕΚ 125 Δ΄). Είναι αυτό?

 

ευχαριστώ

FEK_125D_98.pdf

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.