Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

καλησπέρα.

κάνω δήλωση για αυθαίρετα.  μεταξύ άλλων αυθαιρέτων και ένα ισόγειο κτίσμα αποθήκης ~19τ.μ. στον περιβ. χώρο οικοπέδου,  είναι κατά δήλωση ιδιοκτητών κατασκευασμένο αυθαίρετα περί το 1980-1985. όμως, δεν μπορεί να αποδειχθεί παλαιότητα από το χάρτη google της αεροφωτογραφίας γιατί δεν φαίνεται καθαρά. δεν το δήλωναν ποτέ στο Ε9. το βάζω αρχικά στη δήλωση χωρίς παλαιότητα 2004 και μετά.

[απο πού προκυπτει το " 2004 και μετα"???

Αν καθώς πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις μου φέρουν τροποποιημένο το Ε9 από το λογιστή, εγώ μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να αλλάξω την παλαιότητα για το κτίσμα? (

[και τι θα κανεις αν δεν στο φερουν???]

ΥΓ δεν ξέρω πως θα το κάνει αυτό ο λογιστής, αλλά εμένα με καλύπτει το Ε9 ?

 

 

οπως ειπε και ο jedi.Yannis

 

χωρις Ε9 δεν κανεις βημα

 

[και αν κρινεις οτι ειναι μετα το 2011....δεν κανεις τπτ...εσυ αποφασιζεις...]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

dimitris GM, νομίζω ότι ισχύει ότι, αν δεν αποδεικνύεται παλαιότητα τότε ο μηχανικός πάει με τη δυσμενέστερη περίπτωση, δηλαδή 2004 και μετά ως το έχω δηλώσειτώρα.φαινεται καθαρά και στο Google αυτές τις χρονολογιες,δεν μιλάμε για μετά το2011,ξεκάθαρο αυτό.

το Ε9 και τα άπαντα τα έχω στα χέρια μου από καιρό. το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο αυθαίρετο κτίσμα δεν το δήλωναν ποτέ. φαίνεται οπτικά και αισθητικά η παλαιότητά του αλλά δεν αποδεικνύεται!

οπότε, το ερώτημα είναι: με τη δήλωση σε κατάσταση "υπαγωγή" που θα χρησιμοποιήσει ο λογιστης του πελατη για τα τετραγωνικά μετρα όταν και εφόσον μου φέρουν νέο ενφια με χρόνο κατασκευής 1980, αν μπορώ να αλλάξω τη δήλωση με αντίστοιχη ενημέρωση στις δόσεις του προστίμου (μειωμένο ελαφρά)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

αφου ειναι πριν το 2011, αποδεδειγμενα...

 

εδω εχεις το θεμα οτι

συμφωνα με την ΠΟΛ  1237

 

αν δεν υπαρχει βεβαια χρονολογια  τοτε αναγραφεται  ο χρονος που γραφει ο μηχανικος

[κι αν δεν αναγραφει, τοτε μπαινει  μια χρονολογια...παντως πριν το 2011......]

 

 

Ομως, ο μηχανικος για να "γραψει" πρεπει να το εχει ηδη στο Ε9... κι οχι να περιμενουν απο αυτον...

 

Εγω θα το εβαζα "μετα 2004"

 

απλο και  "ακινδυνο" :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ο λογιστής δεν χρειάζεται την δήλωση του μηχανικού για να δώσει τ.μ. / χρονολογία στο Ε9. Θέλει ένα εμβαδό από το μηχανικό που έκανε την αποτύπωση και μία χρονολογία που θα του πει ο ιδιοκτήτης. Τυπικά ο λογιστής είναι ο χειριστής του taxisnet. Ο πολίτης δηλώνει μέσω αυτού την ιδιοκτησία του. Η ρύθμιση έπεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ένα αυθαίρετο στέγαστρο που δεν δηλώνεται στο Ε9 (και ορθά κατα την γνώμη μου) πως μπορω να αποδείξω οτι κατασκευαστηκε πριν τον ιούλιο του 2011? Αεροφωτογραφία δεν υπάρχει .. Τι μπορώ να κάνω? Να τον βάλω να το δηλώσει...?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά δεν είναι στο Ε9. Μπορείς να έχεις μία μερική ασφάλεια, ελέγχοντας στο γκούκλε του 2012, ώστε να περιορίσεις την απόκλιση από το 2011. Από εκεί και πέρα Α/Φ δεν απαιτείται για την απόδειξη πριν το 2011, εκτός αυτών που "θα αναρτηθούν" κάπου και κάποτε με μέριμνα κάποιου.....

Θα σου υπογράψει υπ. δήλωση ο ιδιοκτήτης σαφώς και θα τον ενημερώσεις ότι μπορεί η δήλωση να βγει κάποια στιγμή στον αέρα.

Κάποιοι συνάδελφοι το κάνουν αυτό, άλλοι όχι.

 

Υ.Γ. Τυπικά είναι ευθύνη της πολιτείας να αποδείξει αν ένας πολίτης έχει κάνει μία πράξη πριν ή μετά την έκδοση κάποιου νόμου (τεκμήριο αθωότητας), αλλά άντε βγάλε άκρη με αυτό, όπως και με πολλά άλλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Εξετάζω την παρακάτω περίπτωση: κτιριο με αδεια του 1954, αναθεώρηση για εξάμηνη παραταση ισχυος το 1955 και το 1958. Σε συμβόλαιο των αρχών του 1955 αναφέρεται ως "κατοικία θεμελιωμένη και αρξουσα", ενώ οι ιδιοκτήτες μαρτυρούν οτι το κατοίκησαν το 1959.

Σε παλαιότερη επικοινωνία με το helpdesk μου είχαν πει οτι το κτιριο αρχίζει να υφίσταται απο την κατασκευη της οροφής - στέγης του, όποτε με βάση αυτό υπάρχει κάποιο χρονικό παράθυρο, ώστε να θεωρηθεί οτι ο σκελετός του κτιρίου ολοκληρώθηκε πριν τον Νοέμβριο του 1955.

Θεωρείτε οτι επι της ουσίας, το κτιριο πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρηθεί προυφιστάμενο του 1955;

Επιπλέον, η πολεοδομία ειναι υποχρεωμένη να χορηγήσει σχετική βεβαίωση; Τέλος, γνωρίζει κανείς κάποιο έγγραφο που να προκύπτει ρητά η πληροφορία του helpdesk;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

όταν έχουμε στη διάθεση μας,

 

1).Ε9 που δείχνει την χρονολογία του ακινήτου.

2).καταγελία που δείχνει την χρονολογία του ακινήτου.

3).αεροφωτογραφία για να δείξουμε οτι ειναι προ του 4178 (2011)?

 

Για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής πρέπει να ανεβάσουμε 1 αρχείο από όλα αυτά? αν ναι πιο θα ήταν προτιμότερο, ευχαριστώ.

Όπως και να έχει θα χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτητη φαντάζομαι (αυτό δεν το αποφεύγουμε).

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.