Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Τα προύφιστάμενα του '55 ειναι νομίμως υφιστάμενα ως έχουν, αλλά απατείται και η ύπαρξη κάποιο εγγράφου νομιμότητας. Αν δεν υπάρχει, άποψή μου είναι ότι έχεις θέμα και με το κτίσμα του '17. Το να βάλεις την δηλώση ως με οικ. άδεια με το σκεπτικό ότι ένα τμήμα του βόθρου έχει άδεια είναι ρίσκο.

 

Αν έχεις στα χέρια σου άδεια για το κτίσμα του '17 τότε το πράγμα αλλάζει και προχωράς τη δήλωση ως έχοντας οικ. άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Άδεια για τόσο παλιο κτίριο δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Έχω όμως στη διαθεσή μου συμβόλαιο του 1938 επομένως νομίζω δεν υπάρχει θέμα...

Εγώ σκεφτόμουν να έβαζα "χωρίς οικοδομική άδεια" και απλά να αναφέρω στην Τεχν Εκθεση την οικ.άδεια του βόθρου...

Edited by iakhos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μια γρήγορη ερώτηση που πιθανότατα κάπου θα έχει απαντηθεί σε αυτό το μεγάλο thread.

O αναλυτκός αναρτάται κάπου?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

παιδια καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω, έχω ένα μπαλκόνι 2,9 τ.μ. το οποίο το κλείσανε και το κάνανε αποθήκη, θεωρείται μικρή παράβαση 500 ευρω;; στον τίτλο γράφω και μετατροπή μπαλκονιού σε αποθήκη ή νομιμοποίηση αυθαίρετης μικρής παράβασης: αποθήκη 2,9 τετραγωνικών μέτρων και ύψους  2,5 μέτρων (κατηγορία 3, ν.4178/2013);;;;

όπως καταλάβατε δεν έχω κάνει και πολλά, είμαι καινούρια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές της κατ.3 (Εμβ. < 15 τμ και ύψος μέχρι 2,50 μ), τότε θεωρητικά μπορεί να δηλωθεί ως κατ.3 με πρόστιμο 500 ευρώ, λιγότερα δικαιολογητικά και εξαίρεση από κατεδάφιση. Στον τίτλο βάζεις ότι νομίζεις εσύ σωστό, δεν υπάρχει κάτι δεσμευτικό.

 

Προσωπικά τα κλειστά μπαλκόνια προτιμώ να τα δηλώνω ως ΥΔΚΧ, όπου προφανώς υπάρχει και ΥΚ, και ελέγχω και για παραβίαση Δ. Το θεωρώ πιο σωστό ως αντιμετώπιση. Στην περίπτωση σου λόγω του σχετικά μικρού εμβαδού το πρόστιμο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μικρό, οπότε μιλάμε πάλι για 500 ευρώ, απλά θα βγει περισσότερη δουλειά καθότι θα χρειαστείς και άλλα δικαιολογητικά αν μιλάμε για κατ.4 ή 5 (σχέδια, ΔΕΔΟΤΑ, κλπ).

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

chatzal:

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αν είσαι συνάδελφος μηχανικός συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. 

Μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3 με την προυπόθεση ότι ο εξώστης δεν βρίσκεται πάνω από δρόμο ή κοινόχρηστο χώρο πόλης γενικότερα.

Ο τίτλος ενδεικτικός είναι. Μπορείς να γράψεις τακτοποίηση αυθαίρετης αποθήκης επί εξώστη. Στην τεχνική περιγραφή αναφέρεις τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

pavlos33 το διόρθωσα, ευχαριστώ! Η αποθήκη πλέον, δεν είναι πάνω από δρόμο, είναι πάνω από τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

akis73, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω ένα πατάρι 1,5μ ύψος το οποίο χρησιμοποιείται ώς αποθηκευτικός χώρος. Αυτό θα πρέπει να πάει ως ΥΔ ή μπορώ να το πάω και με αναλυτικό ή στην κατηγορια 3?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.