Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι. Δε ξερω αν γραφω και στο καταλληλο ποστ. αν οχι διορθωστε με. Εχω μια αδεια του 1964 που ειχε εξωτερικο ανοιχτο κλιμακοστασιο που επικοινωνούσε το ισόγειο με τον Α όροφο. Μετεπειτα αυθαιρετα γυρω στο 1990 αυτο το κλιμακοστασιο κλειστηκε περιμετρικα με μπατικο τοιχο. Σαν παραβαση θεωρειτε παει με αναλυτικο μια λοιπη παραβαση ή ειναι υπέρβαση δόμησης ΚΧ?? Θεωρω αν με τον τοτε ΓΟΚ του 55 μετρουσε στη δομηση θα παω με αναλυτικο αλλιως ως υπερβαση δομησης. Απλα δε γνωριζω αν μετρουσε τοτε στη δομηση το εξωτερικο κλιμακοστασιο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα δεις τι δείχνει και τι υπολογίζει στα σχέδια της άδειας. Αν το μετράει στη δόμηση τότε μπορείς να το πας με αναλυτικό.

Αν δεν το μετράει τότε υπέρβαση δόμησης και κάλυψης

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το στελεχος επειδη ηταν σε αλλη ΥΔΟΜ δε το εχω. θα το κοιταξω. Αλλα για σιγουρια δε γνωριζει καποιος αν στο γοκ 55 μετρούσε στη δόμηση η εξωτερική σκάλα?

Link to comment
Share on other sites

Αποκλείεται να μετρούσε

Εδώ ακόμη και στον ΓΟΚ/73 δεν μετρούσε

είναι δυνατόν να μετρούσε στο ΓΟΚ 55?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Έχω μία περίπτωση δύο καταστημάτων σε εμπορικό κέντρο που ανήκουν το ένα 100% σε έναν ιδιοκτήτη και το άλλο κατά 50% στον ίδιο ιδιοκτήτη και κατά 50% στον αδελφό του.Τώρα θα κάνουν συμβολαιογραφική πράξη και το υπόλοιπο 50% θα περάσει στην κυριότητα του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να έχει 100% κυριότητα σε δύο καταστήματα.Το εμπορικό κέντρο κτίστηκε με άδεια το 1985 και η σύσταση έγινε την ίδια χρονιά με άλλη κάτοψη η οποία απεικονίζει και την πραγματικότητα, στην οποία εμφαίνονται τα δύο καταστήματα.Ο ιδιοκτήτης θέλει - όταν περιέλθει και το άλλο 50% στην ιδιοκτησία του -  να τα συνενώσει (ένας τοίχος τα χωρίζει) και να το κάνει ένα ενιαίο κατάστημα. Με διαμερισμάτωση (ορόφου), νομιμοποιούμε την υπάρχουσα κατάσταση και του είπα να ρίξει το διαχωριστικό τοίχο και να του δώσω βεβαίωση ενός ενιαίου καταστήματος για να γλιτώσει την όποια άδεια για τη συνένωση μετά.Το πρόβλημα είναι ότι η συμβολαιογράφος μου λέει ότι θέλει βεβαίωση μόνο για το ένα κατάστημα στο οποίο πρόκειται να γίνει και η μεταβίβαση του 50% γιατί δεν μπορεί να το περιγράψει.Μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται με μία βεβαίωση να τον καλύψω και να γίνει και η μεταβίβαση;

 

                                 Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.