Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι έχετε ξεχάσει από τις σπουδές σας?


rootbreaker

Recommended Posts

Την προηγούμενη εβδομάδα μου ζήτησε βοήθεια ο ξάδερφός μου που σπουδάζει μηχανολόγος στο μάθημα των στοιχείων μηχανών.

 

Το μάθημα το διδάχτηκα αν θυμάμαι καλά το 2005 ή το 2006 και ήταν από τα αγαπημένα μου, είχα πάρει μάλιστα και πολύ καλό βαθμό, αλλά επαγγελματικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα οπότε εδώ και 10 χρόνια περίπου δεν είχα καμία επαφή.

 

Δεν θυμόμουν τίποτα πέρα από ορισμούς και χρειάστικε να ανατρέξω στις σημειώσεις μου και να ξαναδιαβάσω στην ουσία όλη την ύλη για να μπορέσω να βοηθήσω τον ξάδερφό μου.

 

Φαντάζομαι είναι απόλυτα φυσικό να ξεχάσεις κάτι με το οποίο δεν έχεις επαφή για χρόνια.

 

Εσάς σας έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο για κάτι που είχατε διδαχθεί, είτε το χρειαστίκατε επαγγελματικά είτε όχι, και πως το αντιμετοπίσατε?

 

Ας βάλουμε εδώ τις εμπειρίες μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απλα ξανανοιξα τα βιβλια μου!!! Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το οτι η τεχνολογια εξελισεται και επομενως πρεπει να ενημερωνετε καποιος συνεχως.

Με την εμπειρια βεβαια θα βρεις πολυ γρηγορα αυτο ακριβως που χρειαζεται να μελετησεις και δεν θα ψαχνεις ατελειωτες ωρες αδικα.

Link to comment
Share on other sites

όλα υπάρχουν στο εγκέφαλο αλλά θέλουν μια επανεκκίνηση με λίγο διάβασμα  

Link to comment
Share on other sites

Χρειάστηκα πρόσφατα για μία εργασία του μεταπτυχιακού ολίγον τί από θερμοδυναμική, ήταν όλα εκεί όπως είπε ο GEORGE MICHEAL, ένα απλό "σκούντημα" θέλει το μυαλό ώστε να τα ξαναφέρει στο προσκήνιο

Link to comment
Share on other sites

Τι γράφεις τώρα και ξύνεις πληγές. Σαδισμός.

Μόνον τo 99% και ναι, πολλές φορές.
Εσυ αναφέρεις ένα αντικείμενο μόνο, είσαι τυχερός, θα τα θυμάσαι καλά και έχεις επαφή.
Εγώ χρειάστηκε να (ξανα)ασχοληθώ με 3-4 και τα βρήκα κινέζικα, το πιο καταθλιπτικό στην υπόθεση ήταν οτι το ίδιο κινέζικα μου φάνηκαν και οι σημειώσεις μου, τα τεφτέρια μου, past papers που είχα λύσει, τα βιβλία μου κλπ. Μόνον τον γραφικό χαρακτήρα και το στύλ μου αναγνώρισα με νοσταλγία...

Χρειάστηκα πάνω απο 1 σαββατοκύριακο μελέτης και ψαξίματος (και με εξωτερική 'διεθνιστική' βoήθεια) για να αποκτήσω ξανά επαφή και 2+ για ξαναμπείς στο νόημα. Απο 4+ μπορείς(?) να ξαναλύσεις ασκήσεις, ανάλογα.
Συν το post #2 του KF.

COFDM, BER, Eb/No, Hinf, θόρυβοι, Shannon, φίλτρα, SOA, Vceo, E x H, FIR, IIR, DFT, DFS, FFT και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, ... πάρτε νάχετε.
Καταθλιπτικό thread.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Οταν έχουν περάσει 35 χρόνια από κάποια που δεν τα εφάρμοσες ποτέ γιατί δεν έτυχε , όταν με άλλα σταμάτησες να ασχολείσαι πριν 20 χρόνια , όταν σε κάποια έχουν αλλάξει οι μονάδες μέτρησης , αλλά και τα γράμματα που τα συμβόλιζαν  , ενώ η γνώση και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί πολύ , τότε η ερώτηση αποκτά ρητορικό χαρακτήρα .

 

Ενας μηχανικός που σήμερα είναι 50-60 χρονών , αν έχει σταματήσει να ασχολείται επαγγελματικά με κάποια αντικείμενα , μένει πολύ πίσω , κάτι που δεν ίσχυε όταν ο σημερινός μηχανικός ήταν 20-30 χρονών , για τους τότε 50-60 χρονών , αφού η τεχνολογία του 1985 δεν είχε μεγάλες διαφορές από αυτήν του 1955 , σε αντίθεση με αυτή του 2015 , κυρίως λόγω των υπολογιστών και της σύγκρισης του με τον λογαρθμικό κανόνα .

Link to comment
Share on other sites

Παραδόξως, τα θυμάμαι σχεδόν όλα. Ίσως φταίει το ότι στο τελευταίο έτος στρώθηκα στο διάβασμα και πέρασα 34 μαθήματα (θεωρίες εργαστήρια) και έκανα πολλά μαθήματα σε άλλους οπότε μου έμειναν. 

Link to comment
Share on other sites

o μηχανικος μαθαινει (και σωστα) να λυνει τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία (σημειώσεις βιβλια κλπ κλπ) που εχει διαθέσιμα. όχι να εχει αποστηθισει τη λυση παπαγαλια.

 

ως εκ τουτου δεν θυμαμαι τπτ εκτος από το να ξερω που και πως να ψαξω το καθετι για να βρω τη λυση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.