Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insoft - Αμοιβές Μηχανικών


terry

Recommended Posts

Καλησπέρα και απο μένα!Είμαι νέα μηχανικός (οπότε δικαιολογείστε ότι άσχετο θα διαβάσετε...)και έχω αναλάβει τη πρώτη μου δουλειά για αλλαγή χρήσης.Μετά απο ψάξιμο και στο φορουμ επέλεξα το insoft για τον υπολογισμό αμοιβών!Έχω άδεια του 1994 για διώροφη βιοτεχνική αποθήκη 80,27τ.μ και θέλω να γίνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία (σε οικισμό κάτω των 2000κατ.)!Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει και μία προσθήκη αποθήκης 9.18τ.μ που δεν υπήρχε στην αρχική άδεια.Απο σ.δ μας παίρνει οπότε προχωράμε για τον υπολογισμό του κόστους να δούμε αν θα το αντέξει η τσέπη του ιδιοκτήτη ώστε να προχωρήσουμε...θέλω τη συμβουλή σας για αποφυγή μικρών ή μεγάλων και σημαντικών λαθών...

Ξεκινάμε τσεκάροντας αλλαγή χρήσης και βάζοντας τη διαφορά προυπολογισμού κατοικία αποθήκη που βγαίνει 3315,15?

Πρέπει να προσθέσουμε αναλυτικό προυπολογισμό για Κενακ Η/Μ και ύδρευση/αποχέτευση που δεν προβλέπονταν για την άδεια αποθήκης?

Με την προσθήκη της αποθήκης τι κάνουμε?διότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί και νέο τοπογραφικό...(χρυσή θα του βγει η αποθήκη...)

Επίσης πρέπει να βάλω αναλυτικά τις διαρρυθμίσεις βάση του πιν.3 του ικα?

οι εργασίες διαρρύθμισης έχουν γίνει απο τον ιδιοκτήτη θα πρέπει να ξαναπληρώσει??δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο??(αν ισχυριστεί ότι θα τις κάνει ο ίδιος?)

Επειδή υπάρχει μία γενική σύγχυση οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή δεκτή....Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το φόρουμ (με έχει βοηθήσει να ξεστραβωθώ πολλές φορές...)

Link to comment
Share on other sites

Αφού είσαι νέα μηχανικός θα σου πω το εξής: Βγάλε από το μυαλό σου το γραφειοκρατικό τρόπο σκέψης. Το ερώτημα που θέτεις δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα. Άσε τα τσεκάρω και ξετσεκάρω. Πρώτα πρέπει να καταλάβεις την ουσία της υπόθεσης που έχεις αναλάβει. Φιλικά έτσι; Χωρίς παρεξήγηση

 

Πάω στα ερωτήματα σου. Ναι ο προυπολογισμος είναι ουσιαστικά η διαφορά των προυπ. των δύο χρήσεων. Συνήθως χρειάζεται μελέτη ΚΕΝΑΚ. Καλύτερα να μιλήσεις με την αρμόδια πολεοδομία. Ο ΚΕΝΑΚ είναι νέος κανονισμός και προς το παρόν υπάρχουν πολύ διαφορετικές απαιτήσεις από πολεοδομία σε πολεοδομία.

Αφού η αποθήκη κατασκευάστηκε χωρίς άδεια είναι αυθαίρετη. Δεν ισχύει ότι πρώτα κατασκευάζω ότι θέλω και μετα βγάζω άδεια.

Για τις διαρρυθμίσεις γενικά χρειάζεται αναλυτικός.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα, ο συντομότερος δρόμος είναι, να διαβάσεις λίγο την βοήθεια του προγράμματος που είναι από τα πιο εύχρηστα που κυκλοφορούν, και μετά να γράψεις τις ερωτήσεις σου σε ένα χαρτί και να πάρεις τηλέφωνο στην Insoft για βοήθεια. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και θα σου λύσουν τις όποιες απορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αντε να δουμε και αμοιβες για Ενεργειακες Επιθεωρησεις...

Δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο βεβαια...

 

(οχι οτι με απασχολει προσωπικα το θεμα...ετσι για την πληροτητα...)

Link to comment
Share on other sites

Τα πρόστιμα αυθαιρέτων είναι πιο σημαντικά πιστεύω.

Αλλά άχρηστα θα πάνε και αυτά διότι αν προσχωρήσουν σε γενική νομιμοποίηση.....................................:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Κάποια θέματα σχετικά με το Κόστος κατασκευής:

-Για την παραγωγή του εντύπου υπάρχουν κάποιες επιλογές στο πρόγραμμα.

Αν έχουμε μία αυτόνομη κατοικία σε μία διώροφη οικοδομή δύο διαμερισμάτων τι έντυπο παράγουμε; Κτίρια κατοικίας πλήν μονοκατοικιών (Έντυπο Α) ή Μονοκατοικία (Έντυπο Β) μιας και ο ιδιοκτήτης έχει το ένα διαμέρισμα στην κατοχή του;

-Στο συντελεστή όψεων σημειώνουμε δύο, τρείς ή πάνω από τρείς ανάλογα με το ποιές όψεις βρίσκονται έχουν πρόσωπο σε δρόμο;

Link to comment
Share on other sites

-Εντυπο Β θα πας...(δεν ειναι μονοκατοικια τη στιγμη που εχεις και αλλη κατοικια...)

-Εγω βαζω γενικα τις οψεις..Δλδ οχι προσωπο σε δρομο..Συνηθως 4 δλδ, εκτος αν εφαπτεται σε αλλο κτηριο απο καποια πλευρα..

Εχω ακουσει και για το προσωπο σε δρομο..

Μη νομιζεις ειναι πολυ μικρη η διαφορα...

 

ΥΓ. Για την αλλαγη χρησης λογικα ρωτας...Εγω θα μιλαγα με την εφορια για το ΕΚΚΟ..Πιθανον να σου πουν να βαλλεις μονο τις εργασιες που θα γινουν τωρα..(δλδ οχι μπετα, τοιχοποιίες κτλ..)

Link to comment
Share on other sites

-Εντυπο Β θα πας...(δεν ειναι μονοκατοικια τη στιγμη που εχεις και αλλη κατοικια...)

Ναι Terry αν μπορούν να με κατατοπίσουν και βέβαια θα τους ρωτήσω.

Μα το έντυπο Β αναφέρεται σε μονοκατοικίες άρα γιατί μου λές να πάω σε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.