Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

δεν εχω ακούσει τι θα γίνει με άδειες που εκδόθηκαν ή αναθεωρήθηκαν μετα τις 2/7/09, θα πρέπει να γίνει τελική θεώρηση μέχρι καποια ημερομηνία? και αν ναι, έμεις τι θα δηλώνουμε υπεύθυνα, οτι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βάση αδείας αλλα έχουμε και αυτες τις υπερβασεις??

 

Με τις αμοιβές καταλήξανε, θα μας βάζουν να κόβουμε ελάχιστη αμοιβή?

 

Και για τα δύο που ρωτάς είναι σε εκκρεμότητα...Από όσο γνωρίζω εγώ δεν υπάρχει ακόμα απάντηση σε κανένα από τα δύο αυτά σημαντικά θέματα...

Link to comment
Share on other sites

Οι άδειες που εκδόθηκαν μετά τις 02.07.2009 δεν εμπίπτουν στο νόμο.

 

Οι άδειες που αναθεωρήθηκαν μετά τις 02.07.2009 αλλά η αναθεώρηση ΔΕΝ αφορούσε τους προς τακτοποίηση χώρους μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου.

 

Δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο, σύνδεση της τελικής θεώρησης με το νόμο.

 

Η αμοιβή θα καθορισθεί - προταθεί για την ΤΕ.

Το πόσο θα χρεώνει ο καθένας για τη διακίνηση, είναι θέμα δικό του.

Link to comment
Share on other sites

Έστω για άδειες πριν τις 2/7/09 που δεν έχουν κλείσει ακόμα, δεν τίθεται ένα θέμα με τις υπεύθυνες δηλώσεις των μηχανικών και των ιδιοκτητών? Ίσως να χρειαστεί κάποια επιπλέον δήλωση που να διευκρινίζει οτι έχουν γίνει κάποιες υπερβάσεις και θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις υπόλοιπο δόμησης και τακτοποιήσεις ένα χώρο υπογείου, υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις σε μελλοντική προσθήκη ? (έστω κατ' επέκταση)

 

Αν είναι έτσι μάλλον συμφέρει μια αναθεώρηση (για προσθήκη υπογείου στο ΣΔ) παρά να μπλέξεις στο μέλλον. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το ΚΕΠ του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδος 17, ισόγειο), για 40 ημέρες από σήμερα, θα λειτουργεί υποστηρικτικά για την παροχή πληροφοριών και διευκρινήσεων προς στους ενδιαφερόμενους. Λειτουργούν επίσης οι γραμμές τηλεφωνικών πληροφοριών: 2106451698 και 2106453961.

Link to comment
Share on other sites

Το μεσημέρι που γύρισα γραφείο, βρήκα ένα fax για ενημερωτική ημερίδα από κάποια εταιρεία. Ο εισηγητής θα είναι από την ΔΟΚΚ

Κόστος 280€.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίεργη περίπτωση με την προέκταση του ισόγειου μέχρι την άκρη του μπαλκονιού. Ο πελάτης θεωρεί ότι η υπέρβαση που έχει κάνει είναι μέσα στα όρια γιατί δεν ξεπέρασε το όριο του μπαλκονιού και δεν καταλαβαίνει αυτό που του εξηγώ ότι το περίγραμμα του κτιρίου είναι στους εξωτερικούς τοίχους και όχι στα μπαλκόνια. Πολύ περισσότερο, δεν καταλαβαίνει ότι δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου Μπιρμπίλη αλλά επιμένει να του βρω λύση.

 

Υπάρχει άλλη ιδέα για την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν εμπίπτει ΜΑΚΑΡ,σίγουρα στο λέω.

 

Επίσης,θέτω 2 ερωτήματα:

 

1.Το είχα επαναφέρει κ με τον 3775/2009.H pilotis εμπίπτει?Κ αν εμπίπτει,τότε μήπως ''ρυθμιστεί/τακτοποιηθεί'' χωρίς λόγο,εφόσον ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει την ιδιοχρησία?

 

2.Ύστερα από ερώτηση στην Πολεοδομία,μου απάντησαν ότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.Στη σύσκεψη που συμμετείχαν όλοι οι Προϊστάμενοι,ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΑΜΟΙΒΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

Ερώτηση λοιπόν:τί χρεώνεται για την τεχνική έκθεση?Και τί για την πλήρη διεκπεραίωση?

Link to comment
Share on other sites

1. η pilotis τακτοποιείται. Απλά ο χώρος θα ρυθμίζεται έτσι για 40 χρόνια, και θα μετεγγράφεται με την υποσημείωση της ρύθμισης. Ο κύριος του χώρου, ούτε ΔΕΗ θα πληρώνει, ούτε ΔΕΥΑΚ (γιατι τώρα πως τα πλήρωνε?),

Ενδιαφέρον θα'χουν όλες οι προσφυγες που θα γίνουν από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες στο ΣτΕ.

 

2. Τώρα που το αναφέρεις μου δημιουργείται ένα απλό ερώτημα. Αφού τις τακτοποιήσεις μπορούν να τις κάνουν και ιδιοκτήτες και μηχανικοί, τότε γιατι να προβλέπεται ελάχιστη αμοιβή, όπως αναφέρει η διευκρινιστική εγκύκλιος για τους μηχανικούς , και για τους ιδιοκτήτες να μην ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

1. η pilotis τακτοποιείται.

 

Φίλε συμφωνώ ότι η pilotis τακτοποιείται μεν,αλλά το ερώτημα είναι ''μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα''???????

 

Διότι,μην ξεχνάς,ότι στις αλλαγές χρήσης,ο άλλος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ του να καταφέρει να βγάλει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σε χώρο κοινόχρηστο.....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.