Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

καλημέρα :)

για τους μπαζωμένους χώρους νομίζω πως δεν τακτοποιούνται, αφού δεν ήταν ποτέ χώροι που έκλεισαν ή άλλαξαν χρήση κλπ κλπ.. αλλά με μπερδεύει λίγο που λες ότι ήταν μέσα στο νόμιμο περίγραμμα των τοιχείων,άρα ουσιαστικά μέσα στα όρια του όγκου του κτιρίου :confused:

 

να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο, αν κάποιος έχει καταλάβει να μου πει..

1)στο ΓΟΚ αναφέρει ότι στέγες μέχρι 2,0μ. πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος και μέσα στο ιδεατό στερεό δεν υπολογίζονται στο σ.δ. ..αν όμως έχουν γίνει δωμάτιο-σοφίτα ? επιτρέπεται?

και αν έχουν γίνει 2,20-2,40 χωρίς να ξεπερνούν το μεγ. ύψος τακτοποιούνται?? γιατί αν το ξεπερνούν φαντάζομαι πως σίγουρα όχι..

2)για τις απολήξεις των κλιμακοστασίων.. αν κάποιος τελικά σταμάτησε το κλιμακοστάσιο στον υποκείμενο όροφο κ στο δώμα, αντί για την απόληξή του, έκανε δωμάτιο στα τ.μ. της υποτιθέμενης απόληξης ή λίγο μεγαλύτερο?

Link to comment
Share on other sites

Οι χώροι κύριας και δευτερεύουσας χρήσης προσμεστρώνται στον ΣΔ, σωστά; Άρα λοιπόν στην περίπτωση που κάτω από την στέγη υπάρχει δωμάτιο-σοφίτα ο χώρος χαρακτηρίζεται αυθαίρετος καθώς δεν είχε προσμετρηθεί στον ΣΔ. Για το δεύτερο ερώτημα σχετικά με το ύψος υπάρχει ένα θέμα καθώς ο ΓΟΚ αναφέρει τί επιτρέπεται σε περίπτωση εξάντλησης του μέγιστου ύψους περιοχής αλλά δεν αναφέρει τίποτα αν δεν εξαντλήσεις το μέγιστο ύψος. Θεωρητικά ας πούμε θα μπορούσε η στέγη να έχει ύψος 2,50 μέτρα αν το τμήμα του 0,50m βρίσκεται κάτω από το μέγιστο ύψος περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Περιλαμβάνονται στη ρύθμιση οι μπαζωμένοι χώροι;

 

Agior,αδερφέ μου,

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ?:D

 

Θα ξοδέψεις χρήματα για να τακτοποιήσεις αυτό το πταίσμα??????

 

Κράτα τα μετρητά σου για άλλες δουλειές........;)

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι μονο η τεχνικη εκθεση που χρειαζεται για την νομιμοποιηση. χρειαζονται επικυρωμενα αντιγραφα απο την πολεοδομια καθωσ και αποτυπωση του πωσ εχει γεινει η συγκεκριμενη ιδιοκτησια. τα κανει καποιοσ με 250 ? για υπολογιστε το χρονο σασ

Link to comment
Share on other sites

Περιλαμβάνονται στη ρύθμιση οι μπαζωμένοι χώροι;

 

Γιατί "ανακατεύετε" το "μπαζωμένο"? Έγκριση νέων διαμορφωμένων σταθμών θέλετε να βγάλετε? Ο νόμος λέει για υπόγεια εντός του εγγεγραμμένου όγκου που άλλαξαν χρήση. Είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

μια απλή επισήμανση της επιφάνειας στο σχέδιο της πολεοδομίας θα κάνουμε..

αποκλείεται να πρέπει να αποτυπώσεις αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση, δε το λέει πουθενά.. δηλαδή αν κάποιος έχει κάνει ολόκληρο διαμέρισμα με δωμάτια, λουτρό, κουζίνα, κλπ., τι θα γίνει?? καινούρια σχέδια με τη νέα διαμόρφωση θα φτιάξουμε?? ..

Link to comment
Share on other sites

Την έκθεση συνοδεύει υποχρεωτικά στοιχεία της Οικοδομικής Άδειας και συγκεκριμένα αντίγραφο στελέχους, τοπογραφικού διαγράμματος και κάτοψης του ορόφου επί της οποίας σημειώνεται η θέση και το καθαρό εμβαδόν του χώρου του οποίου ζητείται η διατήρηση

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατάθεσε κανείς αίτηση; Ζητήσανε στην πληρότητα αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβής;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.