Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Καλημέρα. θα ήθελα να εκφράσω τη πλήρη διαφωνία μου με την έκφραση "ας πρόσεχε ο πελάτης σου". Ο πελάτης συνήθως δεν έχει ιδέα και κάνει ακριβώς ό,τι τον συμβουλέψει ο μηχανικός του, ο συμβολαιογράφος του, ο δικηγόρος του, κ.λπ. Είναι αμαρτία λοιπόν να πληρώνει τα λάθη των παραπάνω,τα οποία τα πληρώνει και πολύ ακριβά, και να τον ειρωνευόμαστε κιόλας.

 

 

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Στο 80% των περιπτώσεων κανουν του ΚΕΦΑΛΙΟΥ τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις βγάλει και ποσοστά; 80%; Σαν πολύ μου φαίνεται! Αλλά δε θα διαφωνήσω. Μπορεί εσένα να σου έχουν τύχει πολλές περιπτώσεις. Εμένα όμως το προσωπικό μου ποσοστό είναι άλλο. Οι ιδιοκτήτες όμως δεν είναι αυτοί που συντάσσουν ένα συμβόλαιο και που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο το κτηματολόγιο να έχει μετρήσει με απόλυτη ακρίβεια ένα οικόπεδο, ώστε να χρησιμοποιούν το ίδιο εμβαδόν. Φταίνε όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Το φταίξιμο του ιδιοκτήτη είναι ότι πολλές φορές προσπαθεί να γλιτώσει χρήματα, αλλά ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό, όταν πληρώνει λάθη αλλων (του κτηματολογίου δηλαδή); Δε θα τον κατηγορήσουμε κιόλας. Αλλά ούτε θα τον ειρωνευτούμε. Το θέμα του κτηματολογίου θέλει ώρες και ώρες συζήτησης και πάλι δε νομίζω να βγει αποτέλεσμα. Θα πρέπει όμως όλοι εκείνοι που εμπλέκονται σε μία υπόθεση διόρθωσης κτηματολογίου, να είναι όσο το δυνατόν προσεκτικοί και όχι σε κάποιο λάθος που προκύπτει να λέμε στον πελάτη "Πλήρωνε". Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη, που βλέπω ανθρώπους που περνάνε από το γραφείο μου να στριμώχνονται τρομερά οικονομικά, για να διορθώσουν λάθη για τα οποία δε φταίνε.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσοστό το αναφέρω γιατί έχω δουλέψει σχετικά με το κτηματολόγιο πολλά χρόνια και από τις δύο πλευρές. Όντως σηκώνει μεγάλη συζήτηση το κτηματολόγιο αλλά έτσι θα ξεφεύγαμε από τον στόχο του topic που είναι η ενημέρωση για τεχνικά θέματα.

Από την εμπειρία μου λοιπόν σου λέω ότι σαφώς και υπάρχουν σφάλματα των μελετητών κατά τη σύνταξη του κτηματολογίου και ολόκληρες μελέτες που είναι άστα να πάνε. ΑΛΛΑ και η αδιαφορία που έχω δει να επιδεικνύουν οι ιδιώτες είναι άλλο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν είναι ενημερωμένοι ...ίσως???

Γιατί το μόνο που τους έχει περάσει το Κράτος της Κτηματολόγιο είναι απλά ... να δηλώσουν πόσα 35€ (συγνώμη ακίνητα ήθελα να πω) έχουν?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει.

Οι εγγραφές στο εθνικο κτηματολόγιο όσον αφορά τα γεωμετρικά στοιχεία, θα τεκμηριώνουν σε κάποια μελλοντική φάση τα όρια ενός γεωτεμαχίου και θα πρέπει να εφαρμόζονται επακριβώς όπως π.χ. εφαρμόζονται σήμερα τα διαγράμματα των διανομών Υπ. Γεωργίας; Ή θα ειναι απλώς ενδεικτικά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω Γιώργο . Πότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τα όρια του Κτηματολογίου .

α)Με την έλευση 20 ετίας ίσως από την πρώτη ανάρτηση ;

β) Ποτέ ;

Όσο θα υπάρχουν θιγμένοι και δικαστήρια όλα θα είναι υπό αμφισβήτηση μάλλον.

 

Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση να ωφελούμε έναντι ομόρου στα χαρτιά κατά 50 μ2. Μα επιτέλους πως εγγυάται το κτηματολόγιο τις ιδιοκτησίες του κόσμου με αυτές τις απίθανες ανοχές που βάζει .

 

Μου φαίνεται πως εξυπηρετεί λόγους φαίνεσθαι (να νομίζει η υπόλοιπη ευρώπη πως πάμε επιτέλους μπροστά ) και φυσικά για την φορολογία της υπόθεσης .

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε thomas

μην εκνευρίζεσαι

προς το παρόν κάνουμε συγκέντρωση και πρόχειρη επεξεργασία εμπραγμάτων δικαιωμάτων και τίτλων και βέβαια εισπράτουμε και κάποια χρήματα και δίνουμε και μελέτες σε κάποιους ισχυρούς

ας κατανοήσουμε όλοι ότι το κτηματολόγιο όπως το εννούμε και θέλουμε εμείς οι ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ θα γίνει μετά απο χρονια και με χρήματα του κοσμάκη,ένας-ένας θα πληρώνει για να συντεθεί το πάζλ μέσα βέβαια απο δικαστικές περιπέτειες και διαδοχικές διορθώσεις, προς το παρόν με απλά λόγια κοροιδεύουν τον κόσμο και εισπράτουν

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Αυτοι οχι μονο δε δεχτηκανε το τοπογραφικο και το συμβολαιο αλλα κανανε τον γυρω του χωραφιου με gps χειρος και επιδεικτικα μπροστα του γραψανε οτι το γεωτεμαχιο ηταν 2400 τ.μ. και φυγανε χωρις καμια αλλη κουβεντα. Και βεβαια ηταν γεωπονοι και οχι μηχανικοι.

 

Επειδη δουλεων προς το παρον σε σχετικο φορεα με αυτο που περιγραφεις, δυστηχως εχεις απολυτο δικιο. Το ιδιο κρατος που στελνει παιδακια με GPS χειρος να "μετρησουν" εκτασεις, λεει οτι οι μετρησεις ειναι ενδεικτικες, αλλα απο την αλλη "κοβει" αβερτα χρηματα...Απορω εγω, τοσο δυσκολο ειναι να παρουν 10 διπλοσυχνα GPS και να κανουν καλη δουλεια? Ελλαδα το μεγαλειο σου :-x

Link to comment
Share on other sites

βασικά ΠΛΕΟΝ θεωρώ τυχερό τον αγρότη που τον "επισκέπτεται" γεωπόνος στον έλεγχο..

 

αναφέρομαι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ελπίζω να έχει πάρει το αυτάκι σας τι έχει γίνει (ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ???????)..

 

ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα χωραφάκια των καλών μας αγροτών στην Περιφέρεια ΔΜ, φέτος θα μετρηθούν από οικονομολόγους, γεωπόνους, κτηνίατρους, απόφοιτους λυκείου και έναν μηχανολόγο μηχ.(;;;;;!!!!)

 

να τονίσω ότι μόνιμος υπάλληλος ΑΤΜ σε όλη την Περιφέρεια είναι ένας μόνο -μία βασικά-. Για ποια τοπογραφικά διαγράμματα, συμβόλαια, διανομές αγροκτημάτων και έστω κτηματολόγια μιλάτε???????????????? ότι πεί ο φίλος μου ο gps και ας είναι και κάτω από δέντρα, Τ Ο Σ Ο έδειξε το μηχανάκι..

 

οπότε κατά Δεκέμβρη μήνα, πάμε πάλι από την αρχή...κλειστοί δρόμοι, μετάβαση κρητικών σε υπουργούς, επεισόδια, διαβεβαιώσεις ότι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (βλέπε ΕΛΓΑ), πρόστιμο (ΠΑΛΙ) από ΕΕ κ.ο.κ

 

Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α

Link to comment
Share on other sites

To χειροτερο ειναι να εχεις μετρησεις τους και να προσπαθεις να εντοπισεις το χωραφι στο συστημα ΟΣΔΕ,οτι ναναι, πραγματικα αχρηστες μετρησεις... βλεπω να μην πληρωνουν τιποτα φετος..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.