Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως πάτε από δουλειά;


maximos75

Recommended Posts

σε λίγο καιρό η δουλειά του μηχανικού θα είναι η 2η δουλειά μας.

 

Νιώθω πολύ κοντά σε αυτό..... :(

 

Ο χειρότερος Σεπτέμβρης έρχεται...

Κάτι μικροδουλειές σε υπάρχοντα ΦΒ τα οποία είναι σχεδον εξωφλημένα...

Ολη η δουλειά για τον ν4014 που προφανώς έχουν εξωφληθεί...

Νιώθω ότι θα δουλεύω τζάμπα... τελικά μεγάλη βλακεία όταν πληρώνεσαι και πρέπει να κάνεις δουλειά μετά...

 

1-2 τηλέφωνα για εξοικονομώ κατ΄οίκον αλλά δεν ξέρω αν γίνει κάτι...αφ'ενός γιατί δεν είναι σίγουρο το δάνειο και αφ΄ετέρου γιατί δεν έχω να τα βάλω από τη τσέπη μου και να περιμένω 5 μήνες να πληρωθώ... εκτός αν μπορέσω και κάνω κάποιο καλό συμφωνητικό ή τα βάλει ο πελάτης από τη τσέπη του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω παντως βλεπω πως πλεον δεν υπαρχει σαλιο στην αγορα. Αν απο Οκτωβριο και μετα παμε σε ενα κυμα κλεισιματος μαγαζιων τοτε η κατασταση θα επιδεινωθει με γοργους ρυθμους.

 

Επισης η πιστωση εχει επι της ουσιας κοπει απο ολους προς ολους, οποτε μονο οποιος εχει cash κανει δουλεια σημερα. Ποσοι ομως που εχουν cash θα προτιμησουν να τα ρισκαρουν σε μια τετοια υφεσιακη κατασταση παρα να τα βαλουν σε καποια προθεσμιακη?

 

Το προβλημα ειναι πως ολοι πλεον πρεπει να αντιμετωπισουν μια κατασταση που περιλαμβανει μειωμενα εισοδηματα απο την μια μερια και αυξημενες φορολογικες/ασφαλιστικες υποχρεωσεις απο την αλλη.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

ο φετινός χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων 40 ετών...όμως δεν θα ειναι και ο τελευταίος.όσο για τους μηχανικούς, χαχαχαχα εδω κλαιμε. Σκέφτομαι ποσές φουρνιές νέων μηχανικών θα ωριμάσουν επαγγελματικά (αν ωριμάσουν) χωρίς να έχουν ακούσει τον ήχο της πρέσσας...εκτός από οικονομική καταστροφή αυτή η κατάσταση θα καταστήσει μια γενιά επιστημόνων επί της ουσίας "χαρτογιακαδες" με ότι αυτό συνεπάγεται στις υποδομές αυτής της έρμης πατρίδας...

Link to comment
Share on other sites

εγώ αν και είμαι εκ φύσης αισιόδοξος , βλέπω και τα πράγματα λίγο διαφορετικά Πιστεύω ότι πρέπει μόνοι μας να δημιουργούμε το μέλλον και να μην περιμένουμε μόνο την βοήθεια της πολιτείας . Παράδειγμα βοηθώντας σαν μηχανικοί έναν που θέλει να κάνει κάτι (επένδυση) ακόμα και ενθαρύνοντάς αντί να του μεταφέρουμε την απελπισία που βλέπω γύρω μου , τότε αργά ή γρήγορα αυτό θα το εισπράξουμε μέσα από την ανάπτυξη σαν δουλειά στο μέλλον. Και τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι από μια απλή κτηνοτροφική μονάδα ως ένα μπαρ ανοικτού τύπου ή παρασκευή τοπικών προίόντων ή ανάπτυξης προιόντων ψηφιακών ή οτισδήποτε άλλο Και σας πληροφορώ ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανθρώποι πολλές φορές και νέοι που θέλουν να κάνουν κάτι να παράγουν με καινοτόμες ιδέες ή όχι Η οικονομική κρίση κάποια στιγμή θα περάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , άλλωστε αυτό λέει η ιστορία με όλες τις προηγούμενες πολλές από τις οποίες τις έζησα .Κάποια στιγμή η πρέσα θα πάρει μπρός και πάλι , αυτό έιναι νόμος της οικονομίας Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ατομικά ο κάθένας μας να δουλέψει ώστε να πάρει πιο γρήγορα μπροστά στην περιοχή του , ακόμα και μέσα από το σημερινό κυκεώνα των προβλημάτων , αναζητώντας τις λύσεις μόνος του ή με την βοήθεια των συντοπιτών ή των ΟΤΑ και όχι μόνο από το κράτος μας που ακόμα πνεει τα Λοίσθια . Εγώ αυτό κάνω και ελπίζω και ευτυχώς πολλοί συντοπίτες μου συμμερίζονται την αισιοδοξία μου και ακόμα υπάρχει δουλειά (χτές μου ήρθε πελάτης που δεν προλάβαινε να του κάνει την δουλειά συνάδελφος συντοπίτης μου)

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Παιδια τα πραγματα ειναι απλα. Ο καθενας που θελει να επενδυσει καποια λεφτα περιμενει να βγαλει καποιο κερδος. Κανεις λογικος ανθρωπος δεν επενδυει για να χασει. Η κατασταση στην αγορα σημερα ειναι τετοια που ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βγαλεις το οποιοδηποτε κερδος. Αλλα ακομα και να επιτυχεις θα ερθει το Ελληνικο Δημοσιο και θα σου ριξει τοσους φορους που στο τελος παλι τιποτα δεν θα μεινει. Κοιταξτε μονο στις ανακοινωσεις της ΤτΕ τον δεικτη των επενδυσεων ο οποιος ειναι αρνητικος για 4 συναπτα ετη και βαλε, κοινως υπαρχει συνεχης αποεπενδυση απο την Ελλαδα.

 

Τωρα βεβαια ειναι προφανες πως δεν μπορουμε να περιμενουμε την αναπτυξη με το μοντελο 1981-2010, δηλαδη με την ιδρυση 3 νεων AEI-ΤΕΙ σε καθε χωριο, 4 νεων κομμωτηριων/καφετεριων/σουβλατζιδικων σε καθε οικοδομικο τετραγωνο και 3 νεων ιατρειων/δικηγορικων-τεχνικων-λογιστικων γραφειων σε καθε πολυκατοικια. Το οικονομικο μοντελο πλεον θα πρεπει να ειναι το τριπτυχο "τουρισμος-ναυτιλια-ποιοτικη αγροτικη παραγωγη" και οχι το τριπτυχο "Καταναλωση-Παροχη υπηρεσιων προς αλληλους-μπετον παντου".

 

Τελος να πω George Micheal πως η κατασταση ειναι τοσο δυσκολη που υπερβαινει τις δυναμεις του Μηχανικου. Οταν βλεπω πως δεν υπαρχει ουτε χρημα αλλα ουτε διαθεση τι στην ευχη μπορω εγω να κανω?

Επισης οταν εχει χαθει πληρως η επιχειρηματικη πιστη και κανεις πλεον δεν εμπιστευεται κανεναν, πως μπορεις εσυ να βοηθησεις τον πελατη σου, οταν φοβασαι οτι θα μεινεις με ενα ανεξοφλητο τιμολογιο η με μια ακαλυπτη επιταγη στα χερια?

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Και δωρεαν περιποιηση νυχιων...

 

Χα ... μπορεις να το κανεις και δωρο λεει σε συγγενεις και φιλους .. και ελεγα τι δωρο να κανω στο πατερα μου που γιορταζει σε λιγες μερες ..

Edited by kosmas85
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, σήμερα κιόλας στείλτε αυτή την σελίδα με το κουπόνι #186 στο ΤΕΕ και στο σύλλογο Πολιτικών Μηχνικών να δούμε πως θα αντιδράσουν....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.