Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

Μπορεί να ισχύει αυτό στην Ελλάδα που ο καθείς μπλέκεται στα λημέρια του άλλου αλλά όχι τόσο έξω..Βασικά συμφωνώ-διαφωνώντας.. γιατι όπως έγραψαν γιάννης και myri δεν υπάρχει κανόνας όλα είναι σχετικά.

Γενικά συμφωνώ οτι μπορεί να είμαστε ελβετικός σουγιάς αλλά σύντομα μόλις ένα εργαλείο του μείνει λίγο καιρό στη θέση του, δουλεύει καλύτερα από τα υπολοιπα και γινόμαστε πρωτοπόροι..

Έχω βρεθεί σε πολλούς χώρους και έχω συναντήσει διάφορα ξένα 'διαμάντια' διαφόρων προελεύσεων κατά καιρούς που αν σου διηγηθώ θα σου σηκωθεί η τρίχα. Και έξω υπάρχει ασχετοσύνη, απλά η διαφορά είναι οτι καλύπτεται από το γενικό σύστημα οργάνωσης και από ξεκάθαρους νόμους και κανόνες.

 

Ο Έλληνας μηχανικός έξω διαπρέπει και τυγχάνει του σεβασμού για την ταχύτητα- φαντασία- δημιουργικότητα και την ικανότητα του να βρίσκει λύσεις. Όταν οι γερμανοί και βρετανοί ξεφυλίζουν τα μάνιουαλ εμείς έχουμε φτάσει στο επόμενο πρόβλημα... Απλά η κοινωνία μας και οι συνθήκες ( κοινονικο-οικονομικο-πολιτικές) δεν μας επέτρεψαν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες μας.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θεωρώ οτι στην Ελάδα έχουμε δείγματα μιας πραγματικά αξιοθαύμαστης μοντέρνας Αρχιτεκτονικής... αν βέβαια κάθε φορά δεν τη βιάζαμε εισάγοντας ξενόφερτα στοιχεία μόδες και τάσεις...Εκεί τα κάνουμε μαντάρα.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ο ελληνας μηχανικος δεν μπορει να παιξει ευκολα μπαλα εξω γιατι ειμαστε ελβετικος σουγιας, -ολα-τα-σφαζω-ολα-τα-μαχαιρωνω, αδειες-κατασκευες-επιβλεψεις-ανακαινισεις-αυθαιρετα-τοπογραφικα-συμβολαια-νομικα-εκτιμησεις-ολα-μεσα. αυτο εξω δεν υπαρχει, δεν το ψαχνει κανεις, εισαι εκτος αγορας.

 

τα κανουμε ολα - αλλα ολα μετρια, γιατι δεν υπηρξε ποτε λογος να εμβαθυνουμε σε κατι (η ελληνικη αγορα δεν το πληρωνε ποτε).

 

Ας το πω πιο ευθέως: Ο καθένας να μιλάει για τον εαυτό του αν δεν μπορεί να γενικεύσει με ασφάλεια τις πληροφορίες του.

 

Neadertal συμφωνούμε.

 

Οι γενικές γνώσεις και η θεωρητική βάση που έχει ο Έλληνας μηχανικός σε συνδυασμό με το πολυδαίδαλο και ασαφές νομοθετικό πλαίσιο και τους ύψους και βάθους δημοσίους υπαλλήλους ΒΟΗΘΑΝΕ στο να ανταπεξέρχεται καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες. (ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ)

 

Εγω, για παράδειγμα (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ), δεν ξέρω γρι από υδρεύσεις-αποχετεύσεις, αλλά με κατάλληλο διάβασμα και λίγο ξενύχτι παραπάνω θα γίνω εξπέρ! Τι θα φοβηθώ δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

NEADERTAL

 

 

συμφωνώ αλλα υπάρχουν και πραγματικά διαμάντια. Μην το ισοπεδώνουμε το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι λέω το εξής: Αφού (όποιος) έχει αποφασίσει να φύγει κάνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, γιατί να περιορίζεται στο μηχανιλίκι; Γιατί ψάχνετε μόνο νέες χώρες και όχι νέα επαγγέλματα;

Link to comment
Share on other sites

Έχω βρεθεί σε πολλούς χώρους και έχω συναντήσει διάφορα ξένα 'διαμάντια' διαφόρων προελεύσεων κατά καιρούς που αν σου διηγηθώ θα σου σηκωθεί η τρίχα.κάνουμε μαντάρα.

Και εγώ έχω συναντήσει τέτοιους ξένους "ειδικούς" και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν πειράζει όμως. Ανέτρεχα στην ιστορία του Φράγματος Περδίκα και ηρεμούσα. Μόνο κάποιος κάποτε τους είχε βάλει στην θέση τους. Βλέπε Φράγμα Θησαυρού.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ψάχνετε μόνο νέες χώρες και όχι νέα επαγγέλματα;

 

Διότι όταν λέμε στο howard να πάει να νοικιάσει πάγκο στο Borough, αυτός γελάει. Γι αυτό.

 

Εγώ πάντως συνάδελφοι, αν φύγω, θα κοιτάξω κάποιο κομμάτι του εμπορίου να χωθώ, διότι από μηχανικούς έχει γεμίσει ο τόπος. Εξ άλλου ΔΕΝ συγκρίνονται οι απολαβές, ούτε κατά διάνοια. Τελικά μόνο ως εργολάβος μπορεί κάποιος να μεγαλώσει τον τζίρο του, κ αυτό μας τελείωσε στην εποχή μας.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι λέω το εξής: Αφού (όποιος) έχει αποφασίσει να φύγει κάνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, γιατί να περιορίζεται στο μηχανιλίκι; Γιατί ψάχνετε μόνο νέες χώρες και όχι νέα επαγγέλματα;

 

Δηλαδή, να μηδενίσουμε πτυχία-μεταπτυχιακά-τόσα χρόνια εμπειρίας και να πάμε σε έναν εντελώωως άλλο κλάδο ας πούμε; Και γιατί να το κάνουμε αυτό; Ποιος είπε ότι όποιος θέλει να φύγει, θέλει απλά να ζήσει "la vida loca"? Εδώ μιλάμε για επιβίωση. Δεν "μας αρέσουν οι αλλαγές" και ετοιμαζόμαστε να μεταναστεύσουμε! Απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο σε αυτήν την χώρα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν "μας αρέσουν οι αλλαγές" και ετοιμαζόμαστε να μεταναστεύσουμε! Απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο σε αυτήν την χώρα...

 

Απ' όλες τις επιλογές που έχει ένας άνθρωπος, εδώ στο θρεντ γράφουν όσοι έχουν καταλήξει ότι η καλύτερη επιλογή είναι η μετανάστευση.....

 

Βασικά, για όσους θέλουν να γευτούν τη γλύκα, τους προτείνω για αρχή να βάλουν βύσμα σε καμιά από τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες να πάνε Κύπρο ή Ρωσία ή Αλβανία ή Βουλγαρία ή Σερβία, που είναι εντελώς ανώδυνοι προορισμοί για αρχή. Δεν αναφέρω σε ποιά συγκεκριμένα έργα, για να μην το τραβήξουμε αλλού το θέμα. Από βύσματα πιστεύω Άγιος ο Θεός είναι η Ελληνική Κοινωνία, το έχουμε δει το story, ούτε αυτό ας μην αναλύσουμε.

 

Όταν λοιπόν πάτε με ασφάλεια σε ξένο περιβάλλον και δείτε τη γλύκα, τότε μπορείτε να περάσετε και στο επόμενο στάδιο, που είναι για μεγαλύτερους commandos, το ''νέος όμορφος έλληνας μηχανικός ψάχνει για δουλειά στο πουθενά, με μοναδικό όπλο το πτυχίο του''. Διότι για να κατακτήσει κάποιος ΚΑΙ αυτό το στάδιο, θέλει πολλούς παράγοντες που δεν περνάνε από το χέρι του να είναι στο πλευρό του.

 

Εδώ ακριβώς είναι και το point που ποστάρω εξαρχής στο θρεντ. Οι περισσότεροι αγανακτισμένοι χωρίς να το καταλαβαίνουν μιλάνε για τυχοδιωκτισμό καθαρόαιμο. Και ούτε που έχουν πάρει μυρωδιά τί ακριβώς είναι ο τυχοδιωκτισμός, δεν ξέρω καν αν έχουν συζητήσει ποτέ με μηχανικούς-τσιγγάνους. Εδώ πάλι η συζήτηση κάνει κύκλους, οπότε ΟΥΤΕ αυτό ας μην αναλύσουμε, διότι το έχουμε ήδη κάνει.

 

Τουλάχιστον κάνω ένα ποστ με μία πρόταση.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Έτσι γι αρχή, για να πάρετε μία γεύση τί πρόκειται να αντιμετωπίσετε όταν θα είστε τυχοδιώκτες σε κάποια ξένη χώρα χωρίς ΚΑΜΙΑ γνωριμία, κονέ και βιογραφικό με εξειδίκευση, κάντε μια ανώδυνη περιήγηση σε αυτό, ενώ τρώτε με ασφάλεια σπίτι σας το ζεστό φαγητό της μαμάς/συζύγου/ερωμένης

 

http://ec.europa.eu/...576&parentId=52

 

Προτείνω το site της EU, διότι γι αρχή η μετανάστευση εντός EU δεν απαιτεί τη χαρτούρα εκτός EU.

 

Στη συνέχεια δοκιμάστε να πιστολιάσετε το cv σας σε μία από αυτές τις αγγελίες

http://ec.europa.eu/...entCategory=482

 

Χρησιμοποιήστε google translate για αγγελία που δεν είναι στα Αγγλικά.

 

Αφού το κάνετε αυτό για κάνα μήνα, ανατρέξτε για περεταίρω οδηγίες στο ποστ μου Νο 299. Και αφού ακολουθήσετε και τις οδηγίες του Νο 299 ποστ και δεν βγάλετε άκρη, ανατρέξτε στα προηγούμενα ποστς μου στο θρεντ. Ίσως τότε να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν κ άλλες εναλλακτικές. Προφανώς αν δεν κάνετε τίποτε απ' όλα αυτά και ταυτόχρονα συνεχίζετε να θέλετε να μεταναστεύσετε, τότε συνίσταται να χριστείτε μουσουλμάνοι και να προσεύχεστε 10 φορές την ημέρα με πλυμένα πόδια επάνω σε ένα χαλάκι που προσανατολίζεται προς τη Μέκκα να σας στείλει ο Αλλάχ πιλάφι με μέλι.

 

Όσοι συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της άρνησης, συνίσταται να συνεχίσουν να ποστάρουν στο θρεντ, μέχρι να ξεπεράσουμε το θρεντ παγκοσμιοποίηση.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.