Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Η γονική παροχή δεν εμπίπτει στα εμπράγματα δικαιώματα. Συνεπώς δεν χρειάζεται βεβαίωση.

 

Η "γονική παροχή" δεν εμπίπτει στα εμπράγματα δικαιώματα όπως πολύ σωστά λες, όπως άλλωστε δεν εμπίπτει σε αυτά και η "πώληση". Γιατί και τα δύο είναι αιτίες κτήσεις. Εμπράγματα δικαιώματα όμως είναι η πλήρης κυριότητα και η ψιλή κυριότητα οι οποίες και μεταβιβάζονται τόσο στην πώληση, όσο και στη γονική παροχή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ισχυριζομαι πως ξερω πολεοδομικη νομοθεσια, ουτε ομως ειμαι και διατεθειμενος να γινω και λογιστης, δικηγορος, γιατρος, μηχανικος αυτοκινητων, ηλεκτρολογος κλπ για να ασκησω ορθως το επαγγελμα μου....

 

Anyway,

Δεν εχω καταλαβει απο κανενα σημειο του Νομου, τουλαχιστον απο την πρωτη σελιδα που ειναι το αντικειμενο μας εν προκειμενω, οτι απαγορευεται να παρεκκλινεις του λεκτικου σου.

Στην τελικη, εκδιδεις μια βεβαιωση και απο τη στιγμη που σφραγιζεις και υπογραφεις, εσυ οριζεις τι ειναι αυτο που βεβαιωνεις η οχι. Δε θα μου πει καμια συμβολαιογραφος και κανενας δικηγορος τι θα βεβαιωσω, απο τη στιγμη που ΕΓΩ κανω την αυτοψια, ΕΓΩ ειμαι ο μηχανικος και ΕΓΩ βεβαιωνω...

Στο χερι τους ειναι να την κανουνε αποδεκτη και να συνταξουν το συμβολαιο χρησιμοποιωντας την ή να ζητησουν κατι διαφορετικο και αναλογως απαιτησεων να δεχτουμε η να αρνηθουμε...

 

Η αληθεια ειναι πως με την παρουσα διατυπωση του ΦΕΚ, δεν μπορεις να βεβαιωσεις για μη παρεκκλιση απο τα εγκεκριμενα πολεοδομικα σχεδια, απο τη στιγμη που για να το κανεις αυτο πρεπει

α. Να παρεις καροτα απο το φεροντα οργανισμο

β. Να παρεις καροτα απο τον οργανισμο πληρωσεως για ελεγχο θερμομονωσης

γ. Να ελεγξεις οδευσεις υδρευσης και αποχετευσης

δ. Να ελεγξεις οδευσεις θερμανσης και τοποθετηση θερμαντικων σωματων συμφωνα με την αυτοψια που θα κανεις

και στην τελικη να γκρεμισεις το κτισμα και να το ξανακανεις απο την αρχη ...:P

 

Οποτε, προκειμενου να ειμαστε κι εμεις εξασφαλισμενοι οτι αυτο που καταλαβαινουμε απο το ΦΕΚ ειναι αυτο που ελεγχουμε, διατυπωνουμε το λεκτικο μας με αυτον τον τροπο που θα επρεπε να ειναι διατυπωμενο και το ιδιο το ΦΕΚ...

Link to comment
Share on other sites

Στην τελικη, εκδιδεις μια βεβαιωση και απο τη στιγμη που σφραγιζεις και υπογραφεις, εσυ οριζεις τι ειναι αυτο που βεβαιωνεις η οχι.

 

Τώρα σε παραδέχομαι! Έτσι είναι!

 

Το πρόβλημα όμως είναι αν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα άλλα λεκτικά. Φοβάμαι πως όχι... :(

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω με τη σειρα μου φοβαμαι οτι δε θα γινουν συμβολαια....

 

Υ.Γ. Επισυναπτω φωτογραφικο υλικο του ακινητου σε επομενες σελιδες κατοπιν βεβαιωσης, με ημερομηνιες, θεωρημενες σε αστυνομικο τμημα (με στρογγυλη σφραγιδα στις ενωσεις), υπογραφη μου και σφραγιδα στο τελος (η μηπως στο τελος της βεβαιωσης?) και συνυπογραφη απο αγοραστη και πωλητη στο τελος και των φωτογραφιων, για να μην ανφισβητηθει απο κανεναν η υπαρξη των συγκεκριμενων φωτογραφιων τη συγκεκριμενη ημερομηνια...

 

Αυτο για την περιπτωση που ο αγοραστης κανει την αυθαιρεσια του και δηλωσει οτι ειναι προ 28.7.2011 για να υπαχθει στο νομο, αμφισβητωντας τη βεβαιωση νομιμοτητας σου...

 

Γενικα πρεπει να κατοχυρωθουμε απεναντι σε πασης φυσεως λαμογια που λυμαινονται το χωρο....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Inzaghi κι απο δω.

Εγω, μέχρι στιγμής, σύμφωνα τη διατύπωση του ΦΕΚ κατάλαβα ότι όλα τα ακίνητα όλης της Ελλάδας περιλαμβάνουν αυθαίρετα. Υπάρχει γενικευμένο σχέδιο να μειωθεί ραγδαία το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα. Ουσιαστικά θα είμαστε όλοι στο ενοίκιο και απλά θα μένουμε σε "ρυθμισμένους" παράνομους χώρους. Επομένως, βεβαιώσεις του στυλ:

 

"....δεν εχει εγκατασταθει αλλη αυθαιρετη χρηση συμφωνα με τα εγκεκριμενα αρχιτεκτονικα πολεοδομικα σχεδια, με εξαιρεση τα δυο εμπροσθεν κουφωματα διαστασεων......... αντι για......... που προβλεποταν στα σχεδια, αλλαγή η οποία όμως δεν επηρεάζει κάλυψη/δομηση/υψος του ολου κτηριου"

 

είμαι σίγουρος ότι θα απορριφθούν. Στην προκειμένη περίπτωση είναι αυθαίρετο το κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

...... Στην προκειμένη περίπτωση είναι αυθαίρετο το κτίριο.

 

φανταστικο!!!!:!:

 

μπορει παρακαλω καποιος που το ισχυριζεται αυτο, συμφωνα με τον ορισμο της αυθαιρετης κατασκευης στον 1337, για το συγκεκριμενο κτιριο να υπλογισει τα παλια προστιμα ανεγερσης και διατηρησης? μπορει καποιος να προχωρησει διαδικασια εξαιρεσης απο κατεδαφιση? μπορει καποιος να περιγραψει τη διαδικασια νομιμοποιοησης μεγαλυτερων η μικροτερων κουφωματων στο συγκεκριμενο κτιριο, εφοσον το κτιριο (!!) ειναι αυθαιρετο???

 

και τελος, θεωρειτε οι περισσοτεροι τον εαυτο σας ικανο να αναλαβει τετοια διαδικασια, εφοσον οι περισσοτεροι ειστε και γαμω τους μηχανικους, και φωναζετε στις αλλες ειδικοτητες που απορριφθηκαν απο τη διαδικασια οτι δικαιως απορριφθηκαν??

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μάθω ποιος πιστεύετε ότι οφείλει να πληρώσει την βεβαίωση του μηχανικού. Ο πωλητής ή ο αγοραστής; Ρωτώ, διότι δεν είναι σαφές αν θεωρείται τμήμα των 'συμβολαιογραφικών εξόδων'.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τη δευτέρα πρέπει να περιμένουμε και αν το ΤΕΕ δεν έχει δώσει κάτι, θα πρέπει να πιέσουμε αυτούς που ψηφίζουμε και έχουν εκλεγεί εκεί. Εγώ αυτό κάνω. Τώρα αν κάποιος δεν πάει ποτέ να ψηφίσει, κακώς μιλάει για αργοπορία και ανοργανωσιά του ΤΕΕ. Η βεβαίωση θα πρέπει να είναι ένα κείμενο το οποίο να μας καλύπτει νομικά και να μας αποδίδει τις ευθύνες που μας αναλογούν μόνο. Όσο για τις κυρώσεις θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δε θα εφαρμοζόντουσαν αν κυβερνούσαν έλληνες. Τώρα όμως κυβερνάει η Τρόικα. Εγώ πάντως τη συμβολαιογράφο και τους μεσίτες που μου ζήτησαν βεβαίωση τους έχω στην αναμονή.

 

Θα ήθελα να μάθω ποιος πιστεύετε ότι οφείλει να πληρώσει την βεβαίωση του μηχανικού. Ο πωλητής ή ο αγοραστής; Ρωτώ, διότι δεν είναι σαφές αν θεωρείται τμήμα των 'συμβολαιογραφικών εξόδων'.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Ο πωλητής βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

plin

Τα συμβολαιογραφικα εξοδα ποιος τα πληρωνει?

Δεν ξερω ποιο ειναι το τυπικο, αλλα εμπειρικα ξερω οτι τα πληρωνει ο πωλητης εκτος αν εχει γινει αλλη συμφωνια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.