Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Το ενδεχομενο να ΜΗΝ πληρωθει παραβολο 500€ ΑΛΛΑ να βγει αδεια συνενωσης με δεδομενο οτι ΤΩΡΑ προκειται να γινει η συνενωση δεν υφισταται?

 

Η μηπως σε αυτην την περιπτωση θα υπαρξει αμοιβη επιβλεψης, κατι που θα γλιτωσουμε αν παμε με 500αρικο και εκδοση αδειας για κατι ηδη υφισταμενο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε παρόμοια περίπτωση, έβγαλα άδεια συνένωσης σα να γίνεται η συνενωση τώρα (και μάλιστα η άδεια στο ονομα μου σαν κατασκευαστης παρολο που τα διαμερίσματα έχουν πουληθεί). Η επίβλεψη θα αγνοηθεί διότι ούτως ή άλλως τα διαμερίσματα έχουν ρευματοδοτηθεί. Το μόνο που δεν μπόρεσα να αποφύγω ειναι τα ένσημα ΙΚΑ που πρέπει να "κολληθούν" αλλα κι αυτα έχουν μικρό κόστος (βάσει αναλυτικού που μαγειρεύεται). Μετά απ'αυτό έδωσα κανονικά βεβαιώσεις κλπ

 

Υ.Γ. Καλή χρονιά σε όλους και χωρίς χρεωκοπίες!

Link to comment
Share on other sites

Μου ζητηθηκε βεβαιωση απο συγγενικο προσωπο περι μη υπαρξης αυθαιρεσιας κτλ. σε διαμερισμα 40μ2 με αδεια του 1960.

Εκανα αιτηση για το φακελο και που απαντησαν εγγραφως οτι εχει καταστραφει (εχω μονο το στελεχος).

Μιλησα με τον υπευθυνο πολεοδομιας περι ανασυστασης και μου ειπε οτι θελει μονο τοπογραφικο και κατοψη διαμερισματος (η πολυκατοικια εινα3000μ2, παλι καλα), αλλα δε χρειαζεται ανασυσταση, απλα θα ελεγξει την κατοψη και το τοπογραφικο.

Τον ρωτησα αν πρεπει να κανω διαδικασια μεσω ΤΕΕ (αμοιβες κτλ.) και μου ειπε πως δε χρειαζεται.

Αρα εγω παω στο διαμερισμα, αποτυπωνω, σχεδιαζω, κανω τοπογραφικο κατα ΕΓΣΑ, μου τα ελεγχει ο πολεοδομος και ειμαι ετοιμος.

Μετα εκδιδω βεβαιωση με τη στανταρ διαδικασια, οπου ως κατοψη θεωρω τη νεα δικια μου.

 

Στη συμβολαιογραφο δινω βεβαιωση και τοπογραφικο και ολα οκ.

 

1. Πως σας φαινεται η διαδικασια? λογικη?

 

2. Σε περιπτωση που τα τετραγωνικα κατα την αποτυπωση διαφερουν απο αυτα του παλιου συμβολαιου τι γινεται? Θεωρειται αυθαιρετο? (δε νομιζω γιατι για την πολεοδομια το συμβολαιο δεν εχει καποια ιδιαιτερη ισχυ).

Edited by gogosxydas
Link to comment
Share on other sites

1. Αφού έχεις έγκριση από Πολεοδομία είσαι καλυμμένος

2. Το πρόβλημα νομίζω θα το έχει ο συμβολαιογράφος που θα πρέπει να μεταγράψει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει το συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Faethon11 και εμενα αυτη ειναι η αποψη μου.

 

απο εκει και περα, μιας και το εφερε η συζητηση, ξερει κανεις τι διαδικασιες κανει ο συμβολαιογραφος (και τι χρειαζεται απο μηχανικο) σε μια τετοια περιπτωση(δηλαδη αν εχουμε αλλαγη εμβαδου οικιας ή αλλαγη εμβαδου οικοπεδου)?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Μία απλοϊκή ερώτηση προς όλους τους συναδέλφους που έχουν εκδόση βεβαίωση μηχανικού για τη μη ύπαρξη παραβάσεων. Έχοντας συμπληρώσει τα βασικά στοιχεία, διεύθυνση ακινήτου, στοιχεία υπολογισμού, στοιχεία ιδιοκτητών και μερικά σχόλια που αφορούν τη συγκεκριμένη περίπτωση, πατάω το κουμπί εκτύπωση δήλωσης και μου βγαίνει ένα τρισέλιδο pdf που λίγο πολύ έχει όλα τα στοιχεία που έχω συμπληρώσει χωρίς όμως να γράφει κάπου συγκεκριμένα ότι είναι αυτή η βεβαίωση. Μήπως πρέπει να συμπληρώσω στο χώρο της τεχνικής έκθεσης ένα κείμενο που να βεβαιώνω τη μη ύπαρξη παραβάσεων?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε με λίγη αναζήτηση θα βρείς την διαδικασία για την έκδοση της ηλεκτρονικής βεβάιωση Σύντομα θα σου πω ότι δεν συπληρώνεις μόνο τα στοιχεία των φύλλων καταγραφής και κάνεις υποβολή με το κουτάκι δίπλα στο υπολογισμό των προστίμων και δίπλα στο pdf της εκτύπωσης δήλωσηςε που έκανες Τότε θα πάρεις το pdf από τα πρόσθετα με την βεβαίωση αφού βάλεις α/α αμοιβών και ποσό αμοιβής

Link to comment
Share on other sites

Ο α/α αμοιβών από που προκύπτει; Υποτίθεται πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε την αμοιβή από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έδωσα μια βεβαίωση για μεταβίβαση διαμερίσματος. Έβαλα μόνο συμφωνηθείσα. Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα, ούτε ξέρω τι θα κάνω π.χ. φεμ, τεε, τσμεδε, συμφωνητικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.