Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Συμφωνώ σε όλα όσα είπατε.΄Εγώ δεν είπα ότι ο μηχανικός δεν είδε πχ το σπίτι αλλά μόνο το μπάρμπεκιου. Τα είδε όλα αλλά τακτοποιεί μόνο όσα θέλει ο λοξός, και από ότι βλέπω η λύση αυτή που προτείνω κάνει καλό και στην υγεία του μηχανικού. Βλέπετε τι έπαθε ο άλλος που δεν ακολούθησε την συνταγή, στην εντατική κατέληξε ο άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ακολουθούσε τη συνταγή ίσως κατέληγε με αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος και στη φυλακή. Ούτε αυτό είναι λύση...

Link to comment
Share on other sites

Μεταβίβαση ισόγειας μονοκατοικίας 50 τ.μ. στα προσφυγικά στο Κερατσίνι, από τη δεκαετία του 30. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. (εκτός από ένα παλιό τοπογραφικό που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενη συμβολαιογραφική πράξη). Τί κάνουμε; Μη μου πείτε για ανασύσταση, θα κοστίσει περισσότερο κι από την ίδια τη μονοκατοικία...Από την άλλη να ελέγξω και να βεβαιώσω για ποιο πράγμα;

 

 

Clemenza: Μέχρι πριν 10 μέρες επιτρεπόταν. Λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι.

 

Εφόσον το κτίριο είναι προ του 55 και δεν έχει γίνει μετέπειτα κάποια προσθήκη δε χρειάζεται να ελέγξεις τίποτα και δίνει τη βεβαίωση για τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 23

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα φιλε μου η καλύτερη λύση είναι ο λοξός όπως ειπώθηκε ιδιοκτητης να ισιώσει, εγώ απλά προσδιόρισα την διαδικασία που πρέπει ο μηχανικός να τηρεί διότι έχει την ευθύνη ορθής υποβολής.

 

Όσο για αυτό που λες, δεν είναι απλά σενάριο μελλούμενων αλλα συμβαίνει και τώρα.

Πριν λίγες μέρες σε συνάδερφο μας μηχανικό ο ιδιοκτητης έστειλε 2 φουσκωτούς και τώρα ο μηχανικός είναι στην εντατική.

Ο λόγος

Ζήτησε να ελέξει το κτίριο που ήταν επιβλέπων πριν υπογράψει οριστική παραλαβή, διότι όπως τους είπε θα υπάρξει και έλεγχος από τους ελεκτές δόμησης.

Του είπαν υπόγραψε εσύ και μη σε απασχολεί πως θα υπογράψει μετά από εσένα ο ελεκτής.

Κάπου δεν συμφώνησε και τον ανέλαβαν οι φουσκωτοί.

Βορειοδυτικά προάστια το θέμα.

Δεν κατάφερα ακόμα να το βρω στις ειδήσεις πουθενά και ελπίζω κάτι να βγει από το επιμελητήριο μας.

 

 

Αύτα είναι τα κακώς κείμενα του επαγγέλματος μας και την ευθύνη την έχουμε και έμεις κατά το ήμισι που τόσα χρόνια οι μεγαλοκατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες μας συμπεριφέρονται σαν υπαλλήλους τους. Τι θα πεί ζήτησε να ελέγξει το κτίριο στο οποίο ήταν επιβλέπων? Άρα προφανώς μέχρι σήμερα ζήτημα να είχε πατήσει 2 φορές στο κτίριο κατα την κατασκευή και τώρα που άλλαξε το σύστημα με τους ελεγκτές τον έπιασε ο πόνος. Όσο για το θέμα με τους φουσκωτούς φοβάμαι μη μας βρίσκουν σε χαντάκια όσους κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ως ελεγκτές. Αν όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να δημοσιοποιηθεί απο το ΤΕΕ και να ληφθούν μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το κτίριο είναι προ του 55 και δεν έχει γίνει μετέπειτα κάποια προσθήκη δε χρειάζεται να ελέγξεις τίποτα και δίνει τη βεβαίωση για τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 23

 

 

Σε ευχαριστώ gina

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Μπορεί καποιος να με βοηθήσει και να μου εξηγήσει ακριβως τη διαδικασία έκδοσης ενος τοπογραφικού? έχω να κάνω αρκετό καιρό και δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να γράψω στην τεχνική έκθεση, αν πρέπει να μπω στο σύστημα του ΤΕΕ, αν πρέπει να κάνω ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη για μικρότερη από ότι προβλέπει το ΤΕΕ αμοιβη κλπ...

Έχω μετρήσει ήδη το οικόπεδο με συν/νες ΕΓΣΑ. Πρέπει να το υποβάλλω και αυτό ηλεκτρονικά?

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα είσαι σε λάθος θέμα.Ξαναγραψτο σε θέμα σχετικό με αμοιβές και ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τους φουσκωτους, παντως, εχει σχεση και με τις επιλογες του καθενος μας οσον αφορα στην πελατεια του...

Εγω εχω αρνηθει μερικες δουλειες επειδη ημουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι στην πορεια θα μαλωνα με τον πελατη και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με "χαλανε" τρομερα οι καυγαδες... :???:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι συγγνώμη, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για το ότι πρέπει να δηλώσεις οποιαδήποτε αυθαιρεσία υπάρχει στην ιδιοκτησία που θα κληθείς να τακτοποιήσεις. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτομάτως μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση ακινήτου. Άρα ρωτάω σε εσάς που λέτε ότι θα δηλώσω τις μισές και τις άλλες μισές θα τις γράψω στην τεχνική έκθεση και άλλα τέτοια: τι θα κάνετε στο τέλος της διαδικασίας??? θα δώσετε βεβαίωση ενώ θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες, άρα η βεβαίωση θα είναι παράνομη με όποια συνέπεια αυτό συνεπάγεται?? ή θα γυρίσετε στο τέλος να πείτε στον ιδιοκτήτη "ααα εγώ σου δήλωσα το αυθαίρετο αλλά δεν μπορώ να σου δώσω βεβαίωση γιατί δεν δηλώσαμε όλες τις αυθαιρεσίες και άρα αν θες βεβαίωση να κάνεις και άλλη δήλωση με τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες"?????? αν είναι πες του από την αρχή!! αν συμφωνήσει δήλωσε ό,τι θες και γράψε στην τεχνική έκθεση ό,τι θες. αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που θα δεχόντουσαν αυτό. και θα συμφωνήσω με τον Ιάσονα ότι όλα αυτά συνεπάγονται έτσι και αλλιώς από την επαγγελματική δεοντολογία αλλά μάλλον δεν είναι δεδομένη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Πάντως, επειδή δεν έχω εμπάθεια με τους συναδέρφους με το να ακολουθείται η επαγγελματική δεοντολογία πρώτα από όλους κάνουμε καλό σε εμάς και προστατεύουμε το επάγγελμα μας. Κανένας ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να σε προστατέψει και δεν νομίζω ότι αξίζει όλο αυτό για τα λεφτά των αυθαιρέτων..αν ήταν να έβγαζε κάποιος κάνα εκατομμύριο ευρώ να τα φάει στη Βραζιλία άντε να το καταλάβαινα!!

Link to comment
Share on other sites

...

...

Άρα ρωτάω σε εσάς που λέτε ότι θα δηλώσω τις μισές και τις άλλες μισές θα τις γράψω στην τεχνική έκθεση και άλλα τέτοια: τι θα κάνετε στο τέλος της διαδικασίας??? θα δώσετε βεβαίωση ενώ θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες, άρα η βεβαίωση θα είναι παράνομη με όποια συνέπεια αυτό συνεπάγεται?? ή θα γυρίσετε στο τέλος να πείτε στον ιδιοκτήτη "ααα εγώ σου δήλωσα το αυθαίρετο αλλά δεν μπορώ να σου δώσω βεβαίωση γιατί δεν δηλώσαμε όλες τις αυθαιρεσίες και άρα αν θες βεβαίωση να κάνεις και άλλη δήλωση με τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες"?????? αν είναι πες του από την αρχή!! αν συμφωνήσει δήλωσε ό,τι θες και γράψε στην τεχνική έκθεση ό,τι θες. αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που θα δεχόντουσαν αυτό.

...

...

 

 

Σε περιπτώσεις που έχουν μερικώς ταχτοποιηθεί οι παραβάσεις ακόμα κι αν στην Τεχνική Έκθεση για τον 4014 μνημονεύονται, τότε ΣΑΦΕΣΤΑ και ο μηχανικός ΔΕΝ υπογράφει καμιά βεβαίωση μεταβίβασης.

 

Ενημερώνεις από την αρχή όσο μπορείς πιο σωστά για να ισχύσει και η αρχή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Άμα του αρέσει του ιδιοκτήτη, άμα δεν του αρέσει ας υπογράψει μόνος του και τέλος.

 

Αν βρει άλλον μηχανικό να υπογράψει ας το κάνει, θα είναι τα θέματα που θα συζητάμε μετά από δυο (μαχ) χρόνια εδώ για αγωγές προς συνάδελφους που δεν πρόσεχαν που έβαζαν την υπογραφή τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.