Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


Recommended Posts

Σύμφωνα με την ΣΤ2

"Για ημιϋπαίθριο χώρο, που δημιουργήθηκε καθ' υπέρβαση της άδειας και ο οποίος παραμένει ανοιχτός και δεν παραβιάζει κανένα από τα πολεοδομικά μεγέθη (κάλυψη, απόσταση από όρια, επιτρεπόμενο ποσοστό ημιϋπαιθρίων) πώς υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο ;

Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό και υπάγεται στην Κατηγορία 13, του Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής."

Σύμφωνα με την Γ14:

"Ημιϋπαίθριοι χώροι σε κτίρια με οικοδομική άδεια που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους πώς υπολογίζονται ;

Οι ημιϋπαίθριοι που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσοστό τους υπολογίζονται ως υπέρβαση δόμησης. " (και σύμφωνα με σημειώσεις της κ. Λεμπέση ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου)

 

Υποθέτω ότι το στέγαστρο θα στηρίζεται σε κάποια κολωνάκια, άρα πολυ πιθανό να αποτελεί Η.Χ. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει έλεγχος ποσοστού ΗΧ στο οικόπεδο για να διαπιστωθεί αν το στέγαστρο (ΗΧ) θα υπολογιστει με υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου με ταυτόχρονη υπέρβαση κάλυψης (ή και Δ). Αναλυτικός θα χρησιμοποιηθεί εφόσον το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια ή το στέγαστρο (Η.Χ) δεν παραβιάζει καμία διάταξη.

Όσον αφορά στο BBQ νομίζω ότι νοείται η κατασκευή της εστίας ψησίματος ή φούρνου με τις δομικές διαμορφώσεις για τα ερμάρια αποθηκευσης και την καμινάδα της. Το στέγαστό της θεωρώ πως πρέπει να υπολογιστεί οπως προανέφερα.

 

Όσον αφορά στις λοιπές παραβάσεις αν θυμάμαι καλά στα παραδείγματα της εγκυκλίου υπολογίζονται ξεχωριστά. πχ Πλακοστρωση αναλυτικός διαιρεση δια 5000 μετά το BBQ αναλυτικός και διαίρεση δια 5000 κ.ο.κ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το στέγαστρο όντως στηρίζεται σε σιδεροδοκούς αλλά δεν θεωρείται Η.Χ αφού βρίσκεται εκτός κτιριακού όγκου ακριβως μπροστά απ το κτίριο με την άδεια....Φυσικά υπέρβαση κάλυψης και Δ υπάρχει εκεί που έχει τοποθετηθεί , αλλά αν πάω με αναλυτικό παίζει πρόβλημα στο σύστημα αφού δεν μπορεί να φανεί τίποτα απ τα δύο..... Απ την άλλη όπως σου είπα όμως δεν αποτελεί Η.Χ.

 

Τώρα αν παώ με αναλυτικό ΒΒQ, Στέγαστρο, πλακόστρωση με 3x500 για μια κατασκευή που αποτελουν όλα αυτά δεν ξέρω..ούτε αυτό μου κάθεται... αλλά δεν ξέρω σε τι μπορώ να στηριχτώ ώστε να τεκμηριώσω το "1 κατασκευή"..

Link to comment
Share on other sites

Το στέγαστρο - κιόσκι που περιγράφεις όντως θα πρέπει να πάει με αναλυτικό, μιας και δεν θεωρείται Η/Χ. Λογικά θα παίζει ρόλο και ο ΓΟΚ με το οποίον το εξετάζεις. Σε ερώτηση μου στην πολεοδομία για αντίστοιχη κατασκευή αλλά για χρήση γκαράζ μου χαν απαντήσει πέρσυ πως μετρά σε κάλυψη και σε δόμηση.

Σχετικά με τον αναλυτικό τώρα, με το γράμμα των ερωτοαπαντήσεων θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί οτι θα πάει 3χ500 αλλά νομίζω είναι τραγικό. Έγω ανάλογη περίπτωση που έχω θα την υπολογίσω με έναν αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση η οποία μπορεί ήδη να έχει απαντηθεί, αλλά είναι τεράστια η πληροφορία σε αυτό το forum για να μπορέσει να ανευρεθεί.

Έχω μία περίπτωση όπου σε αυθαίρετη οικοδομή, τριόροφη (no comment please), ο μεν πρώτος και δεύτερος όροφος έχουν αποπερατωθεί, το δε ισόγειο έχει παραμείνει στα σοβατίσματα. Με τα excel που κυκλοφορούν (και ευχαριστώ) και με αναλυτικό, υπολογίζω προϋπολογισμό ύψους περίπου 7500 ευρώ. Είναι λογικό για μία κατασκευή περίπου 85 τετραγωνικών; Υπολογίζω κυβικά σκυροδέματος, δρομικούς και μπατικούς τοίχους, επιχρίσματα και υδραυλική και ηλεκτρική εγκατάσταση, ακόμη και μαρμαροποδιές (μπας και βγει κάτι παραπάνω). Ποιά αίσθηση έχετε, είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης, να υπολογίζεται ένα μη αποπερατωμένος χώρος με αναλυτικό, παρ' όλο που δύο όροφοι πάνω από αυτόν είναι πλήρως λειτουργικοί; Το ποσό των 7500 μου φαίνεται λίγο, κάνω κάποιο λάθος; Δεν υπολογίζω χωματουργικά, διότι το υπόγειο προϋπήρχε, και το υπολογίζω σε φύλλο καταγραφής. Σωστά; Μην πω στον ιδιοκτήτη ότι θα έχει μερικές χιλιάδες πρόστιμο λιγότερο, και κάνω λάθος!

Link to comment
Share on other sites

Χώροι όπως αυτός που περιγράφεις, ακόμα και μη περατωμένοι, χρεώνονται ανά μ2, καλύτερα όχι με αναλυτικό...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση 2 λοιπων παραβάσεων του αρθρ 13, είναι 2*500=1000 το συνολικό πρόστιμο, εξ' αυτών είναι 500 το παράβολο και 300 το μειωμένο κατά 20% υπόλοιπο, δλδ σύνολο 800 ευρώ. Μπορεί σ' αυτό το στάδιο να πληρωθούν τα πάντα όλα μια κι έξω ή πρέπει να πας 2 φορές στην τράπεζα, μια για το παράβολο και μια για το πρόστιμο μετά από 24 ώρες?

Link to comment
Share on other sites

Μία για το παράβολο και μία για την εξόφληση του προστίμου. Δεν μπορείς να εκτυπώσεις εντολή πληρωμής προστίμου αν δεν έχει διαπιστωθεί η καταβολή του παραβόλου από το σύστημα. Μπορείς και να μην πας καθόλου στην τράπεζα και να κάνεις τις πληρωμές μέσω διαδικτύου.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Και, επανέρχομαι λίγο στην προηγούμενη ερώτησή μου. Το θέμα δεν είναι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, πραγματικά δεν νομίζω ότι κάποιος κάποτε θα ασχοληθεί με όσους δήλωσαν το αυθαίρετό τους με τον 4014, αρκεί να έχουν πληρώσει. Θα έχουν μία βεβαίωση. Όμως, εφ όσον εγώ βλέπω έναν ισόγειο όροφο ημιπερατωμένο, που σε καμμία περίπτωση δεν συνιστά κατοικία ή κάτι που να μοιάζει με κλειστό χώρο (δεν έχει κουφώματα) και καλούμαι ως μηχανικός να συντάξω έκθεση αυτοψίας, πως εγώ θα πω ότι αυτό είναι κατοικία; Θα έχω και φωτογραφίες να αποδείξω του λόγου το αληθές (άσε που ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμμία απολύτως πρόσθεση να αποπερατώσει την κατασκευή). Γιατί να τον χρεώσω με περισσότερο πρόστιμο; Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών.

Αν ακόμη το δηλώσω εγώ σαν κατοικία, και θελήσει (που δεν θα θελήσει) να το αποπερατώσει, τι άδεια αποπεράτωσης θα βγάλει; Ή να κάνει τις εργασίες χωρίς άδεια, αφού θα το έχει δηλώσει ως κανονικό σπίτι; Για όλες αυτές τις ανακρίβειες, προτιμώ να προστατέψω τον (κατά τα άλλα παρανομούντα) ιδιοκτήτη από μεγαλύτερο πρόστιμο. Εσείς; (φιλοσοφική ερώτηση...)

Link to comment
Share on other sites

Σε αγροτεμάχιο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο χωρίς Ο.Α και εκτός σχεδίου η εξωτερική τουαλέτα υπολογίζεται σαν Υ.Δ. Β.Χ σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.