Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας οσον αφορα το κλασικό θέμα πια με τις σοφίτες.

Εχω πελάτη που έβγαλε άδεια για στέγη πριν την εφαρμογή του 4014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την κατασκευή μετά τις 28/7/11, και ''φυσικά'' υπερύψωσε την στέγη κατα 1 μέτρο χωρίς αλλαγή των κλίσεων, (επιτρεπόμενα περιοχής 8,50 μ. + 2,00 μ. στέγη) ο χώρος που προκύπτει είναι ανεξάρτητος και προσβάσιμος απο το κλιμακοστάσιο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

 

1) Ο χωρος θεωρείται σοφίτα και παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,5 ?

2) Η υφιστάμενη οικοδομή έχει ύψος 7,50 μ. και τώρα με την σοφίτα είναι 7,50 + 3,00 =10,50 θα βάλουμε υπερβαση ύψους ?

3) Τα τετραγωνικά που θα βάλουμε ως υπέρβαση δόμησης ειναι αυτα όλης της κάτοψης ή θα υπολογίσουμε μόνο αυτα με ελέυθερο ύψος πάνω απο 2,00 μ. σύμφωνα με το άρθρο 8 του κτηριοδομικού ?

4) Τα υπόλοιπα τετραγωνικά με ελέυθερο ύψος κάτω απο 2,00 μ. θα πάνε με αναλυτικο σαν κατασκευές ?

 

ευχαριστώ.

 

Εγώ σε ανάλογη περίπτωση έβαλα όλα τα τετραγωνικά της σοφίτας σαν Υ.Δ.Κ.Χ (λόγω του ύψους του κορφιά 3.0μ. και λόγω του ότι είναι ανεξάρτητη χωρίς δηλαδή να επικοινωνεί με το διαμέρισμα με εσωτερική σκάλα). Επίσης τη δήλωσα με Υ.Υ. κατά 1.0μ. < 20%

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το θέμα είναι οτι άλλα λένε στο τηλέφωνο το ΤΕΕ, άλλα λέει η Λεμπέση σε συζητησεις που ήμουν παρών και φυσικά τίποτα απο όσα έχουν ειπωθεί δεν αποτελει εγκύκλιο ή κάτι άλλο επίσημο.

 

π.χ. υπάρχουν ερωτοαπαντήσεις του Υπεκα που η μία αναιρεί την άλλη

Edited by ergon
Link to comment
Share on other sites

Αφου επικοινωνει από το κεντρεικό κλ/σιο και εχει και 1.μ υπερυψωση θεωρω ότι πρεπει να τι βαλεις σν Κ.Χ. με Υ.Υ. Επίσης και το κλ/σιο θα πρεπει να γινει από Β.Χ. σε Κ.Χ. αφου πλεον εξυπηρετει ιδιοκτησία και δεν είναι μόνο προσβαση στο δώμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, έχω ένα ερώτημα: χώρος στάθμευσης που έχει κατασκευαστεί σε στάθμη υπογείου κάτω από την πρασιά, έχει και υπέρβαση Ο.Γ;

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε άδεια και απόφααση της ΕΠΑΕ σε επικλινές οικόπεδο, θα μπορούσες να το κάνεις υπό προϋποθέσεις .

Αυθαίρετο όμως σίγουρα θα πάει και παραβίαση της πρασιάς.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οι ξεκάθαρες απαντησεις αλλά τελικά ένα ακόμα θέμα συζητήσεων είναι για τον χειρισμό και υπολογισμό της περίπτωσης του κάθε μηχανικού. Σε 187 σελίδες μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις δεν παίρνεις

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ίσως σε κάποιους να είναι ήδη ξεκάθαρα, ωστόσο επειδή εγώ πήγα χθες ξανά στο ΤΕΕ για να τα ξεκαθαρίσω, καταθέτω αυτά που έμαθα. Και στα εκτός σχεδίου και στα εντός, και στις οριζόντιες ιδιοκτησίες και στις κάθετες, ελέγχουμε με τα επιτρεπόμενα του συνόλου του οικοπέδου και όχι με το ποσοστό που αναλογεί στην ιδιοκτησία. Μία παράβαση όλοι οι εξώστες μιας ιδιοκτησίας και ας είναι σε διαφορετικές στάθμες, μία παράβαση όλοι οι ημιυπαίθριοι χώροι (εννοείται με χρήση ημιυπαίθριου χώρου) και ας είναι σε διαφορετικές στάθμες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μια εερώτηση: Τα εγκεκριμένα σχεδια της Πολεοδομίας δειχνουν τα διαμερισματα του οροφου διαφορετικα απο την πραγματικοτητα, χωρις όμως συνολικες υπερβασεις στον όροφο. Πρεπει να υπαχθει στον Ν4014 ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.