Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη χρησης.Ποτε μπαινει και ποτε οχι?


Recommended Posts

Αλλαγή χρήσης, όσο ο συντελεστής παραμένει 1,4, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. (Απλούστατα αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι να υπολογιστεί το πρόστιμο επιλέγουμε τον πλέον συμφέροντα. Πχ. αν η άδεια είναι κατοικία και εγώ δεν έκανα κατοικία αλλά κατάστημα υπολογίζω πρόστιμο για ένα εντελώς αυθαίρετο κατάστημα που κατασκευάστηκε σε γήπεδο για το οποίο έχει εκδοθεί άδεια)

Αν ο συντελεστής αλλάξει και γίνει μικρότερος του 1, το ξανασυζητάμε.....

 

και σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο μελλοντικά, οι ελεγχτές θα τραβάνε τις τρίχες απτις μασχάλες τους.

με όλο το σεβασμό συνάδελφοι αλλα το γεγονός ότι αυτοί(υπεκα) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους

δε σημαίνει πως και εγώ πρέπει να γίνω χειρότερος από αυτούς.

εγώ θα σώσω τον κόσμο.αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω. (ν.κ)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άδεια εντός σχεδίου του 1969 κτιρίου κατοικιών και καταστημάτων (καταστήματα στο ισόγειο). Δεν κατασκευάστηκαν ποτέ τα καταστήματα και στη θέση τους έγιναν κατοικίες. Χρησιμοποιείται ο συντελεστής 1,4 για τα τετραγωνικά που άλλαξε η χρήση από κατάστημα σε κατοικία??

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω και εγω οτι αποτελει Αλλαγη χρησης.

 

1. Σε αντιστοιχη περιπτωση καταστηματος με παταρι 30μ2 που ναι μεν υπαρχει στην Ο.Α. , αλλα δε μετραει στη δομηση (ΓΟΚ 73), το παταρι πλεον εχει κυρια χρηση το βαζω ως Υ.Δ. και αλλαγη χρησης ή χωρις αλλαγη χρησης? Συμφωνα με τα οσα περιγραφονται παραπανω πρεπει να μπει μονο ως Υ.Δ. , αφου δεν αλλαξε η χρηση της ιδιοκτησιας συμφωνα με 4014 (ήταν και είναι καταστημα). Αντιθετα με κτιριοδομικο και ΓΟΚ εχουμε αλλαγη χρησης απο βοηθητικη σε κυρια... Χαος...

 

2. Η υπερβαση δομησης ως κυριο ή βοηθητικο χώρο(το καταστημα εχει καθαρο υψος 5,7μ. και το παταρι 2,70)?

Link to comment
Share on other sites

Πολυκατοικία με ΟΑ 1969. Τμήμα του ισογείου (17τμ) φαίνεται μπαζωμένο στην άδεια (λόγω κλίσης του δρόμου) αλλά στην κατασκευή έγινε κλειστός χώρος με ανεξάρτητη είσοδο και μπήκε στη σύσταση ως κατάστημα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τέτοιο.

Ο πελάτης (αφού τον ενημέρωσα ότι δεν θα μπορεί να αλλάξει τη χρήση του χώρου μετά τη ρύθμιση) μου ζήτησε να το ρυθμίσω ως κατοικία.

Εκτός από ΥΔ πιστεύετε ότι πρέπει να δηλώσω και Αλλαγή Χρήσης από κατάστημα σε κατοικία;

 

Υ.Γ.1 Τη δήλωσή μου θα την χρησιμοποιήσει η συμβολαιογράφος του πελάτη για να προσπαθήσει να αλλάξει τη χρήση του χώρου στην εφορία, οπότε σκέφτομαι ότι αν φαίνεται και αλλαγή χρήσης ίσως τη βοηθήσει.

Υ.Γ.2 Επίσης σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το συμβόλαιο της σύστασης ως αποδεικτικό παλαιότητας και εκεί περιγράφεται ο χώρος ως κατάστημα. Αυτό με δεσμεύει για Αλλαγή Χρήσης; Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου αλλαγή χρήσης δεν πρέπει να υπολογιστεί για το πρόστιμο. Σε σχέση με την οικοδομική άδεια, ο χώρος δεν υπήρχε, πόσο μάλλον η χρήση του. Άρα ΥΔ. Κ.Χ. με σημερινή χρήση κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 ευχαριστώ. Μόνη διευκρίνιση, με σημερινή χρήση κατοικία, όχι κατάστημα. Η ερώτησή μου ουσιαστικά ήταν αν η χρήση του χώρου βάσει των συμβολαίων "μετράει" ως αρχική χρήση, ή κοιτάμε μόνο τη χρήση βάσει Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος ουσιστικά στα εγκεκριμένα σχέδια δεν υπήρχε καθώς μας ανέφερες. Ήταν μπαζωμένος. Άρα αρχική χρήση σε σχέση με την Ο.Α. δεν υπάρχει για να συγκριθεί. Τα συμβόλαια δεν ορίζουν χρήσεις με την πολεοδομική έννοια. Ενδεχομένως να ενδιέφερε ως προς την παλαιότητα της παράβασης μια τέτοια περιγραφή σε συμβόλαιο, όταν όμως είχες παράβαση αλλαγής χρήσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδη κανω μια μικρη σκεψη να αυτοκτονησω...για πειτε ρε παιδια αν εχετε αποψη:

  • Σε χωρο που ειχε βγει αρχικα αδεια για ξενοδοχειο μετα αλλαξε σε επιπλωμενα διαμερισματα με εγκεκριμενη δομηση 950 τμ πραγματοποιηθηκαν τελικα τα 550 περιπου. Επειδη δεν απαιτουταν πλεον reception αυτη διαμορφωθηκε σε καταστηματα και οβελιστηριο(για να ειμαι ειλικρινης τωρα γινεται οβελιστηριο). Καλα ως εδω?
  • αν παω να δηλωσω αλλαγη χρησης βαζοντας τα 100 τμ που εχουν νομιμως ανεγερθει κι εχουν αλλαξει χρηση θα πρεπει να τα πληρωσει σαν υπερβαση δομησης και επι 1,4 ?Δεν υπαρχει δηλαδη μια προβλεψη αντιστοιχη της υπερβασης υψους επι κατα τ'αλλα νομιμως ανεγερθεντος κτιριου που παει με 0,20 (κι οχι 1,20 αφου δεν εχει ΥΔ)

τα καταλαβα καλα?

Να παω ν'αυτοκτονησω οταν θα παρει ο καημενος ο πελατης?(εχω κι αλλους λογους...αυτη ειναι μια απο τις σταγονες)

Edited by ghoulis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.