Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο ηλεκτρονικού συστήματος ΤΕΕ για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Το ΤΕΕ δεν κλείνει μόνο το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαιρέτων. Κάνει μία σειρά από κινήσεις που μπορεί κανείς να διαβάσει στο δελτίο τύπου της παρασκευής εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/dt_tee_161211_0.pdf

ή κλικάροντας το baner στην αρχική σελίδα του ΤΕΕ.

 

Μεταξύ άλλων το ΤΕΕ έχει αποφασίσει:

  • Κατάληψη διαρκείας του ΤΣΜΕΔΕ ενάντια στις αυξήσεις των εισφορών (σχετικό θέμα εδώ)
  • Κλείσιμο του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών για την απόσυρση των αλλαγών του Ν.3919/2011 ("απελευθέρωση" επαγγελμάτων). (σχετικά θέματα εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ)
  • Κλείσιμο του ηλεκτρονικού συστήματος των αυθαιρέτων μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων του Ν.4030/2011 (κι εδώ μπερδεύομαι ως προς το τι εννοεί το ΤΕΕ... (αν το διαβάζω σωστά, σχετικό θέμα είναι αυτό και όλα τα θέματα περί Ν.4014/2011 όπου αναδεικνύονται τα προβλήματα του νόμου).
  • Πανελλαδική, παντεχνική συγκέντρωση την παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012.

 

Το σημαντικό, κατά την άποψή μου, είναι ότι επιτέλους το ΤΕΕ φαίνεται να βγαίνει από την αδράνεια. Θέματα όπως η στόχευση των αιτημάτων του ή η αποτελεσματικότητα των κινήσεών του παραμένουν φυσικά προς συζήτηση.

 

προς admins:

έπεσα σε αυτό το θέμα ψάχνοντας πριν ποστάρω σχετικό θέμα στην κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Δεν ξέρω αν πρέπει να μεταφερθεί το θέμα εκεί ή να ανοίξει καινούριο, πάντως σίγουρα δεν είναι θέμα αποκλειστικά του Ν.4014. Περιμένω τις υποδείξεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 148
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο ηταν και το αρχικο μου ερωτημα.Εχω ενα ακινητι προς τακτοποιηση, να σπευσω να το δηλωσω τωρα πριν κλεισει το συστημα;η να πειμενω οταν θα ανοιξει ξανα;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μολις πριν λίγο μπήκα στο σύστημα των αυθαιρέτων; Εσείς τι παρατηρείτε; Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ή οχι; Πάντως αλλάζοντας νουμερα σε υποθέσεις που ακόμα δεν έχω υποβάλει, τα πρόστιμα υπολογίζονται.

Ττις υποθεσεις που δεν τις εχεις καταθεσει ακομα τι θα τις κανεις;θα τρεχεις να τις δηλωσεις μεχρι την τεταρτη;
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ σίγουρο ότι η ρύθμιση των αυθαιρέτων θα πάρει πολλές παρατάσεις ακόμα.

Ήδη ακούγονται τα πρώτα σενάρια (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/12/2011_418499).

Αν το ΤΕΕ κλείσει όντως το ηλεκτρονικό σύστημα υπαγωγής από την Πέμπτη, όπως έχει δηλώσει, αυτό θα είναι ένας ακόμα λόγος για παράταση.

οπότε δεν πιστεύω ότι πρέπει να αγχωθούμε.

Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ταρακουνηθούμε λίγο όλοι οι μηχανικοί και να αντιδράσουμε, είτε μαζί με το ΤΕΕ είτε απέναντι στο ΤΕΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση όσο πιο συλλογικά μπορούμε, γιατί αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και τα αυθαίρετα και μετά φαίνονται λίγο μαύρα τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως όταν διαφωνούμε με την απόφαση του ΤΕΕ (που πολλοί από μας ζήτησαν να παρθεί...) επιβεβαιώνουμε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και της ΠΟΜΙΔΑ που μας ονομάζουν συντεχνία και εξηγούν στην κοινωνία με ποιό τρόπο βγάζουμε τις αμοιβές των αυθαιρέτων του λαού στην Ελβετία ;

Μήπως αυτό είναι αφορμή και τώρα είναι ευκαιρία για να εξηγήσει ο καθένας μας τις θέσεις του κλάδου στους ανά την Ελλάδα αυθαίρετους πελάτες μας ;

Όσο μπορεί ο καθένας μας, σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον από τη βιασύνη για μερικές δηλώσεις αυθαιρέτων ακόμη ...

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή συνάδελφοι για αυτούς που ρυθμίσαν μέχρι τέλος Νοεμβρίου (άρα και το παράβολο πληρώθηκε μέχρι τέλος Νοεμβρίου), η έκδοση πληρωμής της 1ης δόσης πρέπει να γίνει τώρα, καθώς η τελευταία προθεσμία πληρωμής είναι μέχρι τις 22/12/2011 . Να δω το ΤΕΕ τι πρόκειται να κάνει για αυτό, από Τετάρτη απόγευμα είναι όλο προβλήματα, τυχαία μπόρεσα να εκδόσω την εντολή πληρωμής..

Edited by cv01302
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους κάτι κινείται. Κακώς όμως ανακοινώθηκε από τώρα. Έπρεπε να γίνει το κλείσιμο ξαφνικά, ενδεχομένως δε και νωρίτερα, για να τους πιάσει όλους στον ύπνο. Και πραγματικά επ'αόριστον!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.