Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Για ολόκληρο κτήριο όπου θα πάει με 1 euro/m χρεώνω και τους ΜΘΧ δλδ κλιμακοστάσιο και είσοδος πολυκατοικίας;

 

και στο πιστοποιητικό γραφώ Συνολική επιφάνεια Χ τετραγωνικά

θερμαινόμενη επιφάνεια Χ-ΜΘΧ τετραγωνικά

 

Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Σε περίπτωση που γίνεται ενοικίαση για επαγγελματική στέγη σε χώρο που είναι πολεοδομικά κατοικία, το ΠΕΑ(αμοιβή) πρέπει να είναι επαγγελματικής στέγης(300 ε) ή κατοικίας(150 ε)? Φαντάζομαι ότι στην εφορία κατά την θεώρηση του συμβολαίου η υπάλληλος το ψάχνει..

 

Θεωρώ ότι η αμοιβή πρέπει να είναι σύμφωνη με την χρήση που ελέγχεις. Δηλ επαγγελματική στέγη. Δεν διαφοροποιείται και ο έλεγχος που κάνεις (φωτισμός, αερισμό κλπ) ?

 

πρώτη φορά μου τυχαινει για επαγγελματικη στεγη αλλα νομιζω ειναι διαφορετικος...δεν ειμαι σίγουρος βάση ποιας χρήσης πρέπει να γίνει..

Edited by apostolosg
Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται αν είναι ένα μικρό μεσαίο γραφείο ο άλλος κάλλιστα μπορεί να νοικιάσει και επίσημα μία οικία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ τουλάχιστον έτσι το κάνω....Τώρα αν ο άλλος πχ μετατρέψει το σαλόνι σε δωμάτιο οκ...Αλλά το σωστό νομίζω είναι να μετράς τα καθαρά δωμάτια όπως λες.

 

Να ρωτήσω επί την ευκαιρία...

Μονοκατοικία με ΚΘΚ, κουφώματα με θ/δ 24μμ και μεμβράνη χαμηλής, λέβητα φ.α, μπόιλερ 2πλης + ηλιακός.....για τι κατηγορία το κόβετε? Θα μπορούσε να βγει Β+? Σαν εκτίμηση φυσικά.....

 

To μήνυμα στο οποίο απαντάς στο πρώτο σκέλος έχει μεταφερθεί στο θέμα Ζεστό νερό χρήσης

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα..Για χώρο ο οποίος ήταν αποθήκη και κατάστημα (ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ίδιο ιδιοκτήτη, Υ-1 και Κ-1) και τώρα έγινε ενιαιός (κατάστημα) έχω τις εξής απορίες:

 

1) Στον αριθμό ιδιοκτησίας τι θα βάλω? Υ-1 + Κ-1 ?

2) Κάτω από το μεγαλύτερο μέρος της οροφής υπάρχει ψευδοροφή για να περνάνε τα κανάλια κ.τλ. Σαν θερμαινόμενο όγκο θα θεωρήσω το συνολικό με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις και θα βάλω το συνολικό ή αυτόν που είναι κάτω από την ψευδοροφή? Ομοίως για τον ψυχώμενο.

3) Στο υπολογιζόμενο U της οροφής πρέπει να λάβω υπόψιν την ψευδοροφή?

4) Όσον αφορά στον χωρισμό σε ζώνες: Η σάλα έχει 2 split και όλο το άλλο μαγαζί που είναι ενιαιό (πάσο μεταξύ κουζίνας και σάλας) τίποτα. Τα WC < 10% του συν. όγκου. Το θεώρησα σαν μια εννιαία. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα θα βάλεις Κ-1 αφού εσένα για το κ-1 σε φώναξαν και το βρήκες μεγαλύτερο, τώρα αν θές να βάλεις +κ1 αν το θέλει η συμβολαιογράφος βάλτο, αλλά τράβα φώτο ότι ήταν ενιαίο μη λένε ότι έβγαλες και πληρώθηκες για κάτι που δεν μετρά στο σ.δ

όγκοσ=συνολικός

όχι αφού θα βάλεις συνολικό δεν θα την υπολογίσεις, πού έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για να καλύπτει κανάλια κλπ

μία ζώνη όλο

Link to comment
Share on other sites

@mem_fretz

Για το πάσο που λες, δεν ξέρω τι είδους πάσο είναι...Θα σου πω όμως μία πρόσφατη αντιμετώπιση για την ψύξη όσον αφορά τους χώρους.

Μας το δείξανε σε πρόσφατα σεμινάρια για υποψήφιους ενεργειακούς και μάλιστα ο εισηγητής ήταν από αυτούς που έχουν συμμετάσχει στις ΤΟΤΕΕ.

Θα βάλεις στην σάλα τον κλιματισμό που έχει δηλ. τα 2 σπλιτ που λες και εσύ. Στον υπόλοιπο χώρο δοκίμασε να βάλεις το σύστημα ψύξης του κτιρίου αναφοράς.

Βαθμός απόδοσης δικτύου και τερματικά μεσοσταθμικά βάσει των ποσοστών των χώρων που καλύπτουν....

 

Για την ψευδοροφή δεν θα την έπαιρνα υπόψη, δηλ. δεν θα αφαιρούσα ύψος. Δεν βλέπω κάπου στην ΤΟΤΕΕ να υπάρχει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο. Εκτός αν θες να υπολογίσεις τα U αναλυτικά.

Για την οροφή που λές, δεν αν κάποιο τμήμα είναι σε επαφή με θερμαινόμενο χώρο και δεν χρειάζεται να μπει στον υπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

katmp και akis73 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

 

Ακη ναι για την ψύξη αυτό που έκανα είναι να βάλω το ποσοστό που καλύπτουν τα split (0,66) και το υπόλοιπο το έβαλα ίδιο με του κτηρίου αναφοράς. Όσον αφορά το πάσο εννοώ ότι η κουζίνα με τον υπόλοιπο χώρο χωρίζεται με ένα πάσο και για αυτό το θεώρησα σαν μια ενιαία θερμική ζώνη.

 

katmp εμένα με φωνάξανε για κατάστημα (Κ-1) το οποίο φαινόταν στα σχέδια 88 τμ αλλά είχε ενωθεί με την αποθήκη (Υ-1) που είναι 52 τ.μ. Άρα υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 140 τ.μ. ρυθμισμένος και νόμιμος σύμφωνα με τον νομο περί αυθαιρέτων. Στο χαρτί της νομιμοποίησης λέει συνένωση Κ-1 και Υ-1 ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Γι αυτό ρωτάω πως να το γράψω σαν αριθμό ιδιοκτησίας.

 

Μόλις κατάφερα και μίλησα με buildingcert και μου είπαν ότι σε αυτή την περίπτωση να βάλω Κ-1 - Υ-1 δηλαδή και τα δύο.

Edited by mem_fretz
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.