Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Πάντως συνάδελφοι τόσο καιρό κατηγορούμε το ΤΕΕ ότι δεν κάνει τίποτα κλπ.

Τώρα που κάτι πάει να γίνει όλοι τρέχουμε να καβαντζάρουμε νούμερα μπας και περιμένουν στην ουρά οι πελάτες για ΠΕΑ και βαρεθούν και φύγουν.

Νομίζω θάπρεπε να τους εξηγήσουμε ότι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για αυτούς τους λόγους.

Έτσι θα δόσουμε στον κόσμο να καταλάβει τα προβλήματά μας, που εμείς τα ξέρουμε και τα συζητάμε πολύ ωραία μεταξύ μας, αλλά όλοι οι άλλοι μας θεωρούν προνομιούχους και φοροκλέφτες και λωποδύτες, όπως οι πάνσοφοι κυβερνώντες μας διαλαλούν με κάθε τρόπο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με όσους έχουν αυτή την άποψη (σχετικά με το Τ.Ε.Ε.). Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας οι μηχανικοί έχουν ανεβεί ένα σκαλί ψηλότερα με την εφαρμογή του Ν.4030/11, 3661/08 και του 4014/11 και για να συμβεί αυτό συνέβαλε και το Τ.Ε.Ε..

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνουμε ΠΕΑ για ένα μόνο διαμέρισμα της πολυκατοικίας και έχει για θέρμανση μόνο καλοριφέρ, και η καμινάδα του λεβητοστασίου δεν είναι σε επαφή με το διαμέριμα, στο αριθμό καμινάδων βάζουμε 1 ή 0?

Link to comment
Share on other sites

η καμινάδα της κεντρικής θέρμανσης, δεν λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς του διαμερίσματος του ΠΕΑ, λαμβάνεται υπόψη μόνο στη περίπτωση που έχει τζάκι, το οποίο έχει καμινάδα

Link to comment
Share on other sites

να ξαναρωτήσω . Αν κάνω νεο εργο (οπότε πάρει α/α), βάλω μόνο περιγραφή π.χ ισόγειο κατάστημα και τίποτα άλλο. Αυτό μπορώ α) να το χρησιμοποιήσω μετα από π.χ 5 μέρες? β) αν δεν το χρησιμοποιήσω να το διαγράψω τελείως ή αν όχι υπα΄ρχει πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να συμπληρωσεις τα απαραιτητα στοιχεια για εστω προσωρινη υποβολη κι επειτα χρησιμοποιειται ο α/α

Αλλιως δεν εχει νοημα.

Link to comment
Share on other sites

@spiliosa σχετικά με το #1512. Δες, υπάρχει η σχέση 2.4 στην παρ. 2.1.5 της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010 για τον υπολογισμό οριζόντιας θερμομονωμένης οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη στέγη. Αν υπάρχει μελέτη θερμομόνωσης, θα έπαιρνα το Uδώματος από αυτήν και θα αφαιρούσα τα παλιά Ri και Ra. Στη συνέχεια, θα υπολόγιζα το URU από τη σχέση 2.4, βάζοντας τα νέα Ri και Ra και επιπλέον το Ru από τον πίνακα 5. Η μονωμένη οροφή (πρώην δώμα) δεν είναι προς μ.θ.χ. αλλά προς εξωτερικό αέρα, με σκίαση όμως μηδέν (ή ίσως 0.3 από πλευρικά εμπόδια).

 

 

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έχω την εντύπωση πως όταν η μόνωση μας βρίσκεται στο δώμα και όχι πάνω στην κεραμοσκεπή, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η οροφή μας έρχεται σε επαφή με Μ.Θ.Χ. Αντίθετα αν το δώμα δεν είχε μόνωση και αυτή είχε τοποθετηθεί στην κεραμοσκεπή θα περνάμε ολόκληρο τον όγκο δώμα-ενδιάμεσο κενό-κεραμοσκεπή προς εξωτερικό αέρα. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με , ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να συμπληρωσεις τα απαραιτητα στοιχεια για εστω προσωρινη υποβολη κι επειτα χρησιμοποιειται ο α/α

Αλλιως δεν εχει νοημα.

δεν μπορώ να βάλω π.χ ισογειο κατάστημα, αύριο να συμπληρώσω τα υπόλοιπα στοιχεία και να κάνω κατευθείαν οριστική?

αν τελικά μετά δεν συμπληρώσω αλλα στοιχεία τι γινεται, μπορεί να διαγραφεί? ή αν μείνει έτσι πειράζει?

Link to comment
Share on other sites

spiliosa ο Πάνος έχει δίκαιο.

 

Την απάντηση τη δίνει η ΤΟΤΕΕ2 παρ. 2.6.1 που αναφέρεται στον μειωτικό συντελεστή ( b )

<< Σε οριζόντια οροφή κάτω από μη θεμομονωμένη στέγη.

Ο μειωτικός συντελεστής διατηρεί την τιμή b=1, καθώς η διόρθωση στην απόκλιση έχει ήδη γίνει κατά τον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας U της διατομής, λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση Ru του στρώματος αέρα μεταξύ της οριζόντιας οροφής και της κεκλιμένης στέγης. Σ΄αυτή την τιμή, όπως έχει αναφερθεί στην παράγραφο 2.1.5, συμπεριλαμβάνεται και η θερμική αντίσταση των στρώσεων της μη θερμομονωμένης στέγης.>>

 

Οπότε, όπως κάνεις και στον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας, βάζοντας το Ru, η οριζόντια οροφή σου πλέον είναι σε επαφή με εξωτερικό αέρα.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.