Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρια και μοναδική κατοικία


Recommended Posts

Ξέρω οτι εχει πολυσυζητηθει το θεμα αλλα καπου μπερδευτηκα διαβαζοντας.

Ζευγαρι εχει απο 50% ενος αυθαιρετου και η γυναικα εχει και την ψιλη κυριοτητα σε ενα διαμερισμα 50 μ2.

Δηλώνεται ως κυρια και μοναδική κατοικια ή οχι;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί δεν έχει επικαρπία , αλλά και είναι μικρότερο από τα 70 τμ , οπότε δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οροφοδιαμέρισμα 130 τ.μ. με αυθαίρετη αποθήκη στον εξώστη του, 5 τ.μ. και αυθαίρετη κατοικία 25 τ.μ. στο δώμα της οικοδομής (με αποκλειστική χρήση δώματος στο διαμέρισμα).

Πατέρας επικαρπωτής και γιός ψιλός κύριος. Το διαμέρισμα αποτελέι κύρια κατοικία και δεν έχουν άλλα ακίνητα. Θα μπεί μειωτικός συντελεστής στις 2 αιτήσεις που θα γίνουν; (Η μια αίτηση για την αποθήκη του διαμερίσματος και η άλλη για την κατοικία στο δώμα στο όνομα του ψιλού κυριου)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δύο αιτήσεις; Το δώμα λες, έχει απλώς αποκλειστική χρήση και όχι χιλιοστά για μελλοντική ανέγερση, δηλαδή δεν είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία. Μία αίτηση με κυρια και μοναδική κατοικία...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

sagiasd ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η μια αυθαιρεσία (αποθήκη) είναι στο διαμέρισμα (όροφος β) και η άλλη (κατοικία στο δώμα). Το διαμέρισμα έχει αποκλειστική χρήση στο ήμισυ της ταράτσας (παρέλειψα να το αναφέρω πρίν). Θεώρησα σκόπιμο επειδή είναι 2 λειτουργικά ανεξάρτητες κατοικίες να μπουν 2 αιτήσεις. Ακόμα δεν το έχω υποβάλλει. Στη περίπτωση αυτή θα έχουμε πάλι κύρια και μοναδική κατοικία;

Link to comment
Share on other sites

Δε θυμάμαι ακριβώς, προς τις τελευταίες ερωτοαπαντήσεις υπόθηκε ότι: μία δήλωση για κάθε ορισμένη ιδιοκτησία (οριζόντια ή κάθετη), δηλ. για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία μπορείς να υποβάλεις μία κοινή δήλωση για όλες τις αυθαιρεσίες τόσο στον βασικό χώρο όσο και στα παρακολουθήματα, ιδιόχρηστα κλπ (και ας είναι στον πέμπτο και έχει κλείσει και πάρκινγκ πιλοτίς). Από τη στιγμή που δεν είχε οριστεί στο δώμα ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, ο ισχυρισμός ότι το αυθαίρετο αποτελεί προσθήκη της υπάρχουσας κατοικίας είναι βάσιμος (άσχετα πως χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα). Οπότε μπορούν να μπουν όλα στην ίδια δήλωση και με συντελεστή κύριας. Μπορούν να γίνουν και δύο δηλώσεις, αλλά τότε για το διαμέρισμα στο δώμα θα πρέπει να πάει με άλλη κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε το δικαιωμα αν το θέλει και ο ιδιοκτητης να υποβάλλουμε ξεχωριστές δηλώσεις σε περίπτωση που δεν υπάρχει οριζόντια? Για παράδειγμα σε εκτός σχεδίου με περισσότερες από μία κατοικία ανεξάρτητες μεσα στο γήπεδο?

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα αμοιβής μηχανικού.Αν δεν τον πειράζει δεν είναι λάθος.Σκέψου ότι κάτι τέτοιο γίνεται στα εξαδιαιρέτου εκτός σχεδίου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ειναι σίγουρο ότι μειωτικό συντελεστή 0,4 παίρνουν τα αυθαιρετα που αποτελούν κυρια και μοναδική κατοικία ανεξαρτήτου τ.μ

Link to comment
Share on other sites

Αν ο ιδιοκτητης διαμερισματος 75 τ.μ. εχει στην κατοχη του οικοπεδο εντος σχεδιου, ειναι κυρια και μοναδικη κατοικια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.