Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρια και μοναδική κατοικία


Recommended Posts

Άρα επομένως Faethon στην περίπτωσή μου αν θέλω δηλώνω μόνο τη σοφίτα ως κύρια και μοναδική βασιζόμενος σε Ε9 και συμβόλαιο όπου ο 1ος φέρεται εμβαδού 69τμ

Αν στο Ε1 είναι η σοφίτα η κύρια κατοικία του...

Link to comment
Share on other sites

1.το τι έχει πληρωθεί δεν ξέρω πού να το διασταυρώσω, στην εφορία? στο φάκελο της πολεοδομίας δεν υπάρχει ούτε καν το παράβολο, αλλά στον υπολογισμό της συμβατικής αξίας από το μηχανικό αφαιρούνται 10.000, το οποίο υποθέτω είναι το παράβολο. Η αρχική δήλωση το '83 μπορεί να βασίζεται στην λανθασμένη επιμέτρηση από τον ιδιοκτήτη, τα σχέδια του μηχανικού είναι το '85. Υπάρχει και η μεγάλη σχολή που λέει εφόσον υπάρχει φάκελος στην πολεοδομία έχει κάνει β' φάση. Και εφόσον υπάρχει φάκελος , έχει πληρώσει, αλλιώς δεν θα υπήρχε φάκελος.

Συνήθως δίπλα στη σφραγίδα της πολεοδομίας, τόσο στο αντίγραφο της δήλωσης του ιδιοκτήτη, όσο και σε αυτό του μηχανικού για τον 1337/83 υπάρχει μια "τετράγωνη" σφραγίδα που γράφει αυτό που ...ψάχνεις. Δες στο συνημμένο, συνήθως δεν είναι ευδιάκριτο....

Επαναφέρω το ζήτημα, αν και οφ τόπικ, για δυο-τρεις πληροφορίες, όπως το έχω καταλάβει εγώ.

Πράγματι, εφόσον υπάρχει φάκελος 1337 στην πολεοδομία, σημαίνει ότι έχει γίνει β' φάση. Με την α' φάση δεν σχηματιζόταν φάκελος.

Το παράβολο πληρωνόταν με την α' φάση οπότε και η δήλωση του ιδιοκτήτη έπαιρνε την πρώτη σφραγίδα (παρ4). Για να υπολογίζει ο μηχανικός (ο οποίος ήταν απαιτητός στη β' φάση) υπόλοιπο από το παράβολο προφανώς και η περίπτωση βρισκόταν σε β' φάση.

Πολλοί φάκελοι έχουν "χαθεί". Ωστόσο συνήθως στις πολεοδομίες διατηρούν λίστες με τις δηλώσεις που γίνονταν, στις οποίες φαίνονται όλες οι δηλώσεις και σε ποια φάση βρίσκονταν.

Η σφραγίδα που παρέθεσε ο φίλος Ιάσονας είναι αυτή της α' φάσης, αυτή της β' ονομαζόταν συμπληρωματική (παρ5). Τα αντίγραφα του ιδιοκτήτη πρέπει, φυσιολογικά, να φέρουν την σφραγίδα "Αντίγραφο της (συμπληρωματικής) δήλωσης...", ενώ τα χαρτιά του φακέλου της πολεοδομίας "(Συμπληρωματική) Δήλωση...". Τις ανεβάζω και τις δύο:

post-64874-0-75094100-1358515179.png

post-64874-0-57981900-1358515185.jpg

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Άρα τις περιπτώσεις, όπως η δική μου, που υπάρχει φάκελος αλλά αυτή η σφραγίδα δεν υπάρχει σε κανένα έγγραφο, πώς αντιμετωπίζονται? Είναι σε β' φάση ανολοκλήρωτη? Ή έχει τελειώσει τη β' απλά δεν μπήκε η σφραγίδα.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Για την ολοκλήρωση της Β' φάσης ήταν απαραίτητο, ο μηχανικός να υποβάλλει σχέδια, τεχνική έκθεση, υπεύθυνη δήλωση κ.λπ., τα οποία σφραγίζονταν από την αντίστοιχη πολεοδομία και δίνονταν αντίγραφα στον ιδιοκτήτη. Προσωπικά λοιπόν όπου βρίσκω τέτοιο "πακέτο" το θεωρώ ως ολοκλήρωση της Β' φάσης.

 

Οι διάφορες σφραγίδες "έπαιζαν" από πολεοδομία σε πολεοδομία (όπως σε όλα τους, έτσι κι εκεί, έτσι και τότε)!!!

Μου έτυχε περίπτωση, όπου υπήρχαν όλα όπως αναφέρω παραπάνω και η αντίστοιχη πολεοδομία ψάχνοντας βρήκε ότι, ο ιδιοκτήτης "χρωστάει" ακόμα (αναγόμενα από δραχμές) 135 ευρώ, τα πλήρωσε και καθάρισε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αν και διάβασα ό,σα έχετε γράψει για κύρια και μοναδική κατοικία... ψιλομπερδεύτηκα. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο εξής θέμα μου: Συνιδιοκτήτες σε τριώροφο κτίριο κατοικιών με Ο.Α., χωρίς σύσταση είναι η ενήλικη κόρη σε ποσοστό 66% και ο πατέρας κατά 34%. Η κόρη δεν έχει άλλη περιουσία στο όνομά της (νοικιάζει διαμέρισμα σε άλλη πόλη), ο δε πατέρας έχει σπίτι 80τμ σε χωριό με πληθυσμό <3000 κατοίκων. Όμως η γυναίκα του έχει και άλλες κατοικίες στο όνομά της. Μπορώ να λάβω για την κόρη πρώτη κατοικία? Για τον πατέρα πιστεύω ούτε συζήτηση λόγω της γυναίκας του.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν αποτελεί για την κόρη "κύρια και μοναδική", διότι απλούστατα δεν διαμένει εκεί....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.