Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ'87-Σύστημα αμοιβών ΤΕΕ


Recommended Posts

Σε μια περιπτωση που υπαρχει αυθαιρετος οροφος , με τελευταια εκδοθεισα αδεια 2004 , τελικα το εμβαδον ειναι μικροτερο κατα 17μ2 σε σχεση με της αδειας.Μετα απο ψαξιμο ανακαλυψαμε μαζι με τον ιδιοκτητη , οτι ειχε αγορασει το οικοπεδο το 1972 , ενω ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν σε προστριβη με τον διπλανο και τελικα εχασε αυτα τα μ2.Το συμβολαιο του πελατη μου ομως λεει τα αρχικα μ2 και βασει αυτων εκδοθηκαν ολες οι αδειες (απο το 1973-2004).Οταν το 12/11 ηθελε να κανει συμβολαιο χρειαστηκε τοπογραφικο κατα εγσα και ετσι ανακαλυφθηκεη διαφορα.Η μαντρα φτιαχτηκε μετα την τελευταια αδεια .

Τωρα για την ρυθμιση του αυθαιρετου οροφου θα πρεπει να εχω το νεο τοπογραφικο και οχι το παλιο της αδειας ετσι δεν ειναι ? τι εργασιες θα βαλω ? α)αποτυπωση οικοπεδου β) πολυγωνομετρια γ)εφαρμογη ρυμοτομικης και δ) τριγωνισμοι ? χρειαζεται και αποτυπωση ομορων ?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως κάνω ότι είπε ο Ιάσονας, θα τον φωνάξω και μάρτυρα στο τέλος αν μου την πέσουν. :smile:

 

 

Εγω σε καθε περιπτωση αποτυπωνω κανονικα, ιδιοκτησια και ακινητο..

Αρα δεν ειναι δυσκολο να συνταξω και τοπογραφικο.

Επισης θεωρω αστειο πανω στο παλιο ΔΚ να καθομαι να μουτζουρωνω τις αυθαιρεσιες..

Αρα και ΔΚ απο την αρχη εχει δεν εχει ΟΑ...

Link to comment
Share on other sites

Εγω σε καθε περιπτωση αποτυπωνω κανονικα, ιδιοκτησια και ακινητο..

Αρα δεν ειναι δυσκολο να συνταξω και τοπογραφικο.

Επισης θεωρω αστειο πανω στο παλιο ΔΚ να καθομαι να μουτζουρωνω τις αυθαιρεσιες..

Αρα και ΔΚ απο την αρχη εχει δεν εχει ΟΑ...

 

Αυτό είναι το σωστό και έτσι ξέρεις και τι σου γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κατ'αρχήν γιατί κάποιοι κόλλησαν με το ΦΕΜ 10% δεν καταλαβαίνω, τη στιγμή που μιλάμε για Τοπογραφικά (τουτέστιν 4%).

Κατά δεύτερο λόγο ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Κατά την είσοδο των στοιχείων στο ΤΕΕ, στους χώρους βάζουμε Ρυθμίσεις Ν.4014/11 ή Επιφάνεια οικοπέδου ή κτήσματος για τοπογραφικές εργασίες ή και τα δύο (μιλάμε τώρα για την περίπτωση που δεν γίνεται συνεργασία πολ. μηχανικού/αρχιτέκτονα και τοπογράφου και ο καθένας αναλαμβάνει την έκδοση εντολής αμοιβής ξεχωριστά)..

Επίσης, το ιδιωτικό συμφωνητικό πάει σε ΤΕΕ και ΔΟΥ ή μόνο ΤΕΕ (πρόσφατα το άκουσα κι αυτό);

Τέλος, έχει κάποιος γραμμένες τις 3-4 εργασίες που προαπαιτούνται για την τοπογραφική μελέτη;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι,θα ήθελα μια γνώμη.Εκανα ρύθμιση με 4014 για κατοικια εκτος σχεδίου μη άρτιο.Ο πελάτης εχει ολοκληρώσει και πλήρωσε εφ' άπαξ το προστιμο.Εχω πληρωθεί κι εγω για αποτύπωση αρχιτεκτονικών,διεκπεραίωση φακέλου κλπ.Το τοπογραφικο ΕΓΣΑ το έκανε φίλος τοπογράφος που δεν τον εχω βάλει στο πρόγραμμα του ΤΕΕ,διότι αφ ενός δεν μπορεί να υπογράψει ο ίδιος,κι αφ ετέρου διοτι πίστευα οτι μπορω να φανω εγώ οτι το έκανα, στο προγραμμα ΤΕΕ.Εγω δεν εχω χρεώσει για το τοπογραφικο στην αμοιβη μου.Ο πελάτης πληρωσε στο χερι τον τοπογραφο καποια μικρη αμοιβη.Εμενα μου εδωσε μετα τα στοιχεία ο τοπογραφος για την σύνταξη των σχεδίων κλπ.Τώρα όμως βλέπω στην Β φάση που άνοιξε,ότι δεν μπορω να φαίνομαι εγω ως αρχιτεκτονας οτι έκανα το ΕΓΣΑ.Θα πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα και τοπογράφο.Ποια είναι κατα την γνώμη σας η καλύτερη μέθοδος,να ακολουθήσω?Δεν θέλω να βγάλω πολλά επι πλέον έξοδα για τον πελάτη ( και τον χρέωσα και την νόμιμη αμοιβή για τα υπόποιπα).Νομίζει οτι εχει τελειώσει ούτως ή άλλως.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να μην το περάσεις απ το σύστημα του ΤΕΕ μόνο αν σου το φέρνε ο πελάτης σφραγισμένο. Εσύ δεν θα χες πρόβλημα, ενδεχομένως να είχε ο μηχανικός που θα το έχει εκπονήσει.

 

Μένει λοιπόν να δώσεις τα στοιχεία που μέτρησε ο φίλος σου τοπογράφος σε κάποιον άλλο τοπογράφο με δικαίωμα υπογραφής, ώστε να κάνει τον έλεγχο του και αν δεκτει να το υπογράψει αυτός (εννοείται με κάποιο σεβαστό κόστος καθώς ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει και με gps για την ορθότητα των συντ/νων)

Δυστυχώς δεν γλυτώνεις το έξτρα κόστος για τον πελάτη εκτός αν δεκτείς να μπεις εσύ μέσα... Δεν βλέπω άλλη λύση ,καθώς το λάθος έγινε εξαρχης που τοπογράφος χωρίς δικαίωμα υπογραφής, ανέλαβε δουλειά και πληρώθηκε ο ίδιος από τον πελάτη που τον έστειλες , χωρίς να μπορεί να του παραδώσει τίποτα στην τελική. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό έγινε στα πλαίσια συνεργασίας..

Link to comment
Share on other sites

ethan

 

έχεις δίκιο γι αυτο ,αλλα ο φίλος μου τοπογράφος μου είπε τοτε, αν χρειαστεί να φανεί τοπογράφος στο πρόγραμμα,θα μου εβρισκε.Για την υπογραφη δηλαδη...Σκέψου οτι η δουλεια με το gps κλπ εχει γίνει κανονικα.Ημασταν μαζι στο ακίνητο και περιμέναμε να περάσουν οι δοτυφόροι...και ο ιδιοκτητης παρόν ηταν...Τωρα αν του βγαλω πολλα επι πλέον,δεν ξέρω....Θα συνενοηθώ με τον τοπογράφο να δω τι γίνεται πρώτα,σε τέτοιες περιπτώσεις για να ξερω τι θα πω και στον ιδιοκτήτη.

Απλα ήθελα μια γνώμη...και σε ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αφου μπορει τότε να σου βρει άλλον τοπογράφο δικό του για την υπογραφή -σφραγίδα, τον περνάς στο σύστημα, αμοιβή έχει πάρει ήδη, οπότε επιβαρύνεις τον πελάτη μόνο με τις κρατήσεις του τοπογραφικού, που δεν είναι και τόσο μεγάλες,και ξεμπέρδεψες....

Link to comment
Share on other sites

αν χρειαζεται τοπογραφικο για μεταβιβαση (επειδη δεν υπαρχει διανομη ή αναδασμος) τοτε πρεπει να περασει κ αυτο απο το συστημα τεε;

 

εννοω μονο για τη συμβολιογραφο..οχι σε δημοσιες υπηρεσιες..και αν χρειαζεται ποιες ειναι οι ελαχιστες κρατησεις για τεε/τσμεδε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.