Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στο Σύστημα Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

ikaros13 & Inzaghi λογικά δεν πρέπει να έχετε ανέβει πάνω από 50 ευρώ σε ΠΕΑ για να χτυπιέστε έτσι για το ΤΣΜΕΔΕ & το ΕΜΠ.

Τι να πω ? Δεν μπαίνει κόσμος εδώ μέσα για να σας ρωτήσουν πως δουλεύετε εσείς. Υπάρχει κόσμος που πραγματικά δεν γνωρίζει και ρωτάει. Με ποια λογική προεξοφλείται εσείς ότι αυτός που ρωτάει θέλει να μην είναι σύμφωνος με τον νόμο ?

Δε με ξερεις για να εκφραζεσαι ετσι για το ατομο μου...

Μαζεψου...

-1

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 599
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποια επαγγέλματα παραμένουν κλειστά, νέα "απελευθέρωση" με το φορολογικό

 

 

 

Έρχεται νόμος που θα διατηρεί περιορισμούς σε μία σειρά από επαγγέλματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος όπως ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ και ΚΕΚ, δομών φροντίδας, κατασκευή, πώληση και επισκευή όπλων, προετοιμασία και πώληση εκρηκτικών, πυροτεχνημάτων, επάγγελμα αρχαιοπώλη, θαλασσίων μεταφορών και μέσων αναψυχής. Οι περιορισμοί έχουν εγκριθεί από την τρόικα, όπως και το νέο κύμα απελευθέρωσης που έρχεται κυρίως σε δικηγόρους και μηχανικούς.

 

Ποια επαγγέλματα απελευθερώνονται

 

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή, το μνημόνιο ζητά την αποσύνδεση αμοιβών μηχανικών και δικηγόρων από τα νομικά έξοδα και τα ποσά αναφοράς. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ μαζί με το φορολογικό τον Ιανουάριο.

 

Στην συνέχεια συμφωνήθηκε με τους δανειστές να γίνει μελέτη για το πόσο δικαιολογούνται οι περιορισμοί άσκησης επαγγέλματος σε όσους έχουν ειδικά επαγγελματικά προσόντα, ξεκινώντας από τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα (μηχανικούς, λογιστές, ορκωτοί εκτιμητές, επιθεωρητές κτηρίων αναφέρονται ρητά στο σχέδιο του νέου μνημονίου) με στόχο νέο νόμο έως τον Μάρτιο του 2013. Νέος έλεγχος των 20 μεγαλύτερων επαγγελμάτων θα ακολουθήσει με έλεγχο κυρίως ελευθερίας εισόδου νέων και μεταβολών τιμών για να φανεί αν θα χρειασθούν και άλλες αλλαγές.

 

 

Πηγή:www.capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Αηδιάζω κάθε φορά που διαβάζω κάτι τέτοιο. Οι προδότες ¨πατέρες¨ μας ολοένα βάζουν ταφόπλακες πάνω από τα σώματα μας. Θα μας κάνουν ¨υπαλληλίσκους¨ των μεγάλων δυνάμεων. Έτσι γίνεται το χρέος από 120% του ΑΕΠ μη βιώσιμο σε 120% του ΑΕΠ ... βιώσιμο. Με το να δουλέυουμε για ψίχουλα υπό την σκέπη των δανειστών μας.

 

Δηλαδή, πόσο πιο πολύ να απελευθερωθεί το επαγγελμά μας? Πόσο κλειστό ήταν? Τι εννοούν να ¨απελευθερώσουν¨ "νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα"? Δηλαδή, να μπορεί να κάνει στατική μελέτη κι ο μη μηχανικός?

 

Όταν έγινε το PSI, και έκαναν φτερά τα λεφτά του ΤΣΜΕΔΕ, έλεγα ¨Να δω ποιος μηχανικός θα κατέβει με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις επόμενες εκλογές για να πάω να τον ξεχέσω¨. Τώρα, θα βάλω μέσα και τους συνάδελφους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

 

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ντροπή μας.

 

(Θαλάσσιες Μεταφορές: Θα παραμείνει κλειστό. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας που εδώ και δεκαετίες τροφοδοτεί τα νησιά με νερό - με υδροφόρες, θα συνεχίσει να πλουτίζει μιας κι είναι μόνος του στην αγορά.... άσχετο αλλά ήθελα να το πω)

 

Ξεσηκωθείτε μάγκες......

 

Ιωάννης Κολοκυθάς

Σύμη - Δωδεκάνησα

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Τρία πουλάκια κάθονταν

σε ένα συρματόπλεγμα

ήρθε ένα πιρούνι και

τα έβαψε τετράγωνα....

 

 

Εύγε

Link to comment
Share on other sites

Εγω για ΠΕΑ δεν έχω βγάλει συμφωνητικό εδώ και καιρό, το περνάω όμως από σύστημα αμοιβών γιατί έβγαινε η εντολη με ΤΕΕ. Τώρα που κααργήθηκε το ΤΕΕ δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσουμε να το περνάμε...Κανονικά δεν έχουν καταργηθεί οι νόμιμες και πρέπει να πληρώνουμε μόνο ΤΣΜΕΔΕ και μάλιστα βάσει συμφωνηθείσας?

Και τα συμφωνητικά εδώ και καιρό το τοπικό ΤΕΕ δεν τα δέχεται(ανεξαρτήτως ποσού)...Χρειάζεται να πάω κάποιο συμφωνητικό σε ΚΕΠ για γνήσιο υπογραφής και να το καταθέσω και στο ΤΕΕ?

 

Ν.4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο)

 

Ι.1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

 

H αμοιβή για η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης

κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και

εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται ελεύθερα

με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Οι

προβλεπόμενες στο π.δ. 100/2010 (Α΄ 177) ως ελάχιστες

νόμιμες αμοιβές καταργούνται. Οι εισφορές και τα δικαι−

ώματα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία,

υπολογίζονται εφεξής επί της συμβατικής αμοιβής.

 

Δηλαδή, για ενεργειακές επιθεωρήσεις, ΤΣΜΕΔΕ/ΕΜΠ επί της συμφωνηθείσας (συμβατική).

Για άλλες όμως μελέτες (πχ Ν.4014/11) δεν έχω βρει πουθενά στον νόμο να λέει ότι υπολογίζονται επί της συμφωνηθείσας, άρα παραμένει επί της νόμιμης.

 

4. Οι εισφορές που από την ισχύουσα νομοθεσία

υπολογίζονταν σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί

της συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής των μη−

χανικών δεν εισπράττονται εφεξής υπέρ του Τεχνικού

Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

 

Δηλαδή ΤΕΕ καταργήθηκε για όλες τις μελέτες.

 

 

 

Καμιά άποψη επι των ανωτέρω;

Edited by Guido
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.